CAD Management

Solicita informatii

Experienta indelungata in domeniul proiectarii asistate de calculator ne-a aratat – atat noua, cat si colegilor de breasla sau clientilor – ca talentul si implicarea proiectantilor nu se reflecta intotdeauna in rezultate. Neajunsurile deriva, de obicei, din lipsa unor proceduri clare de lucru, din inexistenta sau ineficienta standardizarii si centralizarii datelor, dar mai ales din absenta unei  planificari coerente si a monitorizarii permanente a resurselor hardware, software si de personal. Iata de ce aveti nevoie de serviciul CAD Management, prin care va asiguram:

  • Auditarea departamentului de proiectare;
  • Implementarea masurilor preventive si corective;
  • Managementul resurselor CAD;
  • Centralizarea si standardizarea datelor;
  • Monitorizarea si suportul tehnic CAD online si/sau on-site.

Practic, aceste servicii echivaleaza cu externalizarea postului de CAD Manager, respectiv a persoanei responsabile atat cu resursele IT&C necesare proiectarii, cat si cu baza de cunostinte tehnice a proiectantilor. Data fiind aria ampla de competente, aceasta persoana nu poate fi insa una si aceeasi cu IT Managerul, motiv pentru care externalizarea acestui rol este cea mai avantajoasa solutie, deopotriva din ratiuni tehnice si economice.

In cadrul externalizarii, echipa CADWARE Engineering, dispunand de specialisti experimentati, precum si de tehnologiile, instrumentele si procedurile necesare fiecarui proces, va permite sa va optimizati costurile, beneficiind totodata de toate competentele necesare, de flexibilitate si inovatie, pentru a va dezvolta asa cum va doriti.

Iata cateva aspecte care pot influenta progresul departamentului de proiectare si care cad, de obicei, in sarcina CAD Managerului:

Noii angajati fac adesea greseli – nu intentionat, ci, pur si simplu, fiindca incearca sa rezolve probleme intr-o maniera familiara lor. Astfel se intampla insa ca fisierele sa nu fie in standardul cerut sau chiar sa nu mai mearga deloc. Pentru a preveni astfel de probleme, noii angajati au nevoie de indrumare si de timp pentru a se acomoda cu proiectele sau cu procedurile de lucru ale colegilor. Solutia este sa nu angajati personal pe un astfel de post fara a testa riguros cunostintele tehnice pe care candidatii sustin ca le detin.
Planificarea unui proiect este cruciala, asa ne asiguram ca pornim pe drumul cel bun. Multe proiecte intampina greutati pe parcurs fiindca sunt incepute fara a fi fost in prealabil calibrate in concordanta cu resursele disponibile si cu termenul de predare, fara a se ierarhiza prioritatile. De asemenea, la demararea unui proiect, este strict necesara setarea unor standarde comune de lucru: denumiri de fisiere, creare de directoare, drepturi de acces, creare de modele etc.
Introducerea unor aplicatii software noi sau simpla actualizare a unei versiuni pot determina scaderea productivitatii unui proiectant. Pentru a stimula increderea proiectantului in noua platforma si atenua disconfortul schimbarii, se impune asistenta specializata din partea CAD Managerului pentru instalarea si configurarea solutiei, precum si instruire in utilizarea acesteia.
In prezent, companiile impart proiectele intre mai multe birouri/puncte de lucru pentru a echilibra gradul de incarcare a angajatilor sau pentru a acoperi lipsa de personal. In aceste cazuri apar probleme legate de comunicare, de viteza de lucru, de partajarea si arhivarea fisierelor. Intr-un astfel de context, standardizarea si centralizarea componentelor unui proiect joaca un rol foarte important pentru reusita acestuia.
Evolutia unei companii este determinata de numarul si complexitatea proiectelor contractate. Adaptarea la dinamica pietei implica atat achizitii, cat si reorganizari. Fiecare treapta, fie ca vorbim de angajare sau disponibilizare de personal, trebuie tratata cu atentie sporita pentru a diminua impactul asupra activitatii curente a departamentului. Mari probleme apar cand este vorba despre ce trebuie salvat si arhivat, ce trebuie achizitionat si ce trebuie scos din sistem.

 

Si lista ar putea sa continue sau sa varieze de la caz la caz, in functie de dimensiunea companiei si de complexitatea proiectelor contractate. Un lucru e cert: orice combinatie a doua sau mai multe dintre riscurile descrise mai sus poate conduce departamentul sau compania de proiectare la blocaje, intarzieri si, implicit, pierderi financiare. De aceea, in tarile dezvoltate, investitia in angajarea unui CAD Manager sau externalizarea acestui post catre o firma specializata in CAD Management reprezinta o prioritate.

Back to Top
×