fbpx

Scanner Leica RTC360

Scanner Leica RTC360

Scanner Leica RTC360 este un model inovator de scanner care înregistrează norii de puncte automat, în timp real, pe teren. Scannerul realizează o scanare completă Full Dome în mai puțin de două minute, capturând 2 milioane de puncte pe secundă.

Categorie: Etichetă:

Descriere

Scanner Leica RTC360 este un model revoluționar deoarece scanează de la 0,5 m până la 130 m, cu o precizie de 1,9 mm la 10 m, de 2,9 mm la 20 m și de 5,3 mm la 40 m. În timpul fiecărei scanări, acesta captează imagini HDR complete cu un sistem cu 3 camere de 36 MP. Leica RTC360 include un ecran tactil, precum și un GNSS, altimetru, busolă și IMU.

cadware-engineering-leica-rtc360

Scanner Leica RTC360: rapiditate și precizie

Mic și ușor, scannerul Leica RTC360 este portabil și dispune de un trepied care se strânge îndeajuns pentru a încăpea în cele mai multe tipuri de genți de transport, gata de a fi transportat oriunde. Pe teren, operarea cu un singur buton face scanarea ușoară, rapidă și fără erori. Datele cu zgomot mic permit imagini de calitate, având ca rezultat bogăția detaliilor, datele fiind utile într-o multitudine de aplicații.

leica-rtc360_cadware-engineering

Prin sistemul de Registrație fără ținte și transferul automat al datelor de la locul scanării la birou, utilizatorii își reduc timpul petrecut pe teren și își maximizează productivitatea.

Scanner Leica RTC360. Cui se adresează

Produsul este util firmelor de construcții mari pentru scanarea progresivă a șantierelor de construcții. De asemenea, mai este atractiv pentru cei care știu despre norii 3D și care au nevoie de captarea 3D a realității și modele 3D, dar nu fac neapărat ei scanarea în sine.

cadware-leica-rtc360

VIS (Visual Inertial System): înregistrare în timp real a norilor de puncte pe teren

Scannerul Leica RTC360 include o nouă tehnologie Leica VIS (Visual Inertial System – Sistem Inerțial Vizual) care efectuează alinierea automată a point cloud-ului în teren, fără a fi necesară intervenția utilizatorului. Practic, utilizează coordonatele 3D ale elementelor obiectivelor de interes – cum ar fi marginile unei uși, podeaua sau o fereastră – pentru a vă urmări poziția în timp ce vă mutați într-o încăpere, între camere sau chiar între etaje. Dar această abordare ar lăsa în continuare problema erorilor de poziționare pe parcursul scanării, așadar Leica RTC360 folosește și datele de la toți ceilalți senzori. Se folosesc camerele pentru a stabiliza IMU – se oferă vedere dispozitivului IMU pentru a-și verifica driftul. Acest mod de lucru este diferit de soluțiile bazate exclusiv pe IMU, care oferă poziții aproximative, dar nu foarte bune datorită driftului. VIS funcționează independent de semnalele GPS, dar, de asemenea, permite utilizatorilor să scaneze fără a ține scannerul într-un mod specific sau să îl pună pe un șasiu rulant.

scaner-leica-rtc360-cadware-engineering

O soluție completă pentru un flux de lucru ușor

Scannerul Leica RTC360 a fost conceput, proiectat și construit ca un sistem complet care include software-ul de teren și software-ul de birou. Iată cum funcționează toate împreună! Când scanați pe teren, scannerul RTC360 creează acele „obiecte ușoare” din datele culese, pe care le trimite la tabletă pentru examinare în câteva secunde. Odată ce aceste date se află pe tabletă, puteți utiliza software-ul de teren pentru a le revizui utilizând o vizualizare de tip „bubble” (sferă) sau o vizualizare 3D. Apoi, deplasați scannerul în poziția a doua și scannerul va urmări locația. Când efectuați a doua scanare, scannerul trimite datele pe tabletă și apare deja în poziția corectă. Puteți verifica această înregistrare în timp real cu un align cloud-to-cloud rapid, dacă doriți. Continuați să faceți acest lucru pentru cât mai multe configurații de care aveți nevoie pentru a finaliza lucrarea și sistemul va continua să vă conecteze scanările în mod automat. Toate acestea sunt sincronizate înapoi la scannerul Leica RTC360, care înregistrează datele dvs. pe un stick USB alături de orice date de transformare, fotografii sau alte informații importante. Scoateți stickul USB, conectați-l la computer și Cyclone va încărca obiectele ușoare pentru o previzualizare instantanee. Aici veți avea o altă oportunitate de a corecta legăturile lipsă sau alte erori. În sfârșit, apăsați butonul de import și sistemul se ocupă de restul.

scaner-leica-rtc360-cadware-engineering

 

Specificații tehnice

LEICA RTC360 – SPECIFICAȚII TEHNICE GENERALITĂȚI

 

3D Laser Scanner Scanner laser 3D cu sistem integrat HDR sferic și Visual Inertial System (VIS) pentru Registration nori de puncte în timp real
PERFORMANȚA
Achiziție date < 2 min pentru o scanare completă și pentru obținere imagine HDR la 6mm @ 10m rezoluție
Registrare în timp real Aliniere automată a norilor de puncte bazata pe urmărirea în timp real a mișcării scanerului între punctele de stație, bazată pe tehnologia VIS (Visual inertial system)
Scanare dublă Ștergerea automată a punctelor mișcate
SCANARE
Măsurători de distanțe Scanare de mare viteză, tehnologia “time of flight” prevazută cu High-speed Waveform Digitizing (WFD)
Clasa laser 1 (conform IEC 60825-1:2014), 1550nm (invisible)
Câmp de scanare 360° (orizontal) / 300° (vertical)
Domeniul de lucru Min. 0.5 până 130 m
Viteza Până la 2‘000‘000 puncte / sec
Rezoluția 3 setări utilizator (3/6/12mm @ 10m)
Precizia* Precizie unghiulară 18”

Precizia distanței 1.0 mm + 10 ppm

Precizie punct 3D: 1.9 mm @ 10 m, 2.9 mm @ 20 m, 5.3 mm @ 40 m

Zgomot / Distanța* ** 0.4 mm @ 10 m, 0.5 mm @ 20 m
IMAGINI
Camera Foto 36 MP sistem de 3 camere 432 MPx rezoluția date brute ptr 360° x300° imagine sferică
Viteza 1 minut pentru imagine completă sferică HDR Indiferent de iluminare
HDR Automat, 5 niveluri
SENZOR NAVIGAȚIE
Visual Inertial System Sistem inerțial Video pentru urmărirea scanerului relativ la punctul de stație anterior
Înclinare Bazat pe IMU Preciza: 3‘ indiferent înclinarea
Senzori adiționali Altimetru, busolă, GNSS
OPERARE SCANNER
Direct pe scanner Afișaj Touch-screen, Color, grafic, WVGA 480×800 pixeli
Tablete mobile Aplicația Leica Cyclone FIELD 360 pt iPad sau Android, incluzand:

– Telecomanda functii scanner, Vizualizare 2D & 3D, Marcare

– Aliniere automată a scanărilor

 

Wireless Integrated wireless LAN (802.11 b/g/n)
Memorie Leica MS256, flash drive USB 3.0 cu capacitate de 256GB, interschimbabil
CARACTERISTICI FIZICE
Carcasa Cadru de aluminiu și capace laterale
Dimensiuni 120mm x 240mm x 230mm / 4.7‘‘ x 9.4‘‘ x 9.1‘‘
Greutate 5.35kg / 11.7 lbs, nominal (fără acumulatori)
Mecanism motare Montaj rapid pe filet 5/8“ pe trepied ușor, Opțional ambaza, inclusiv topografică
ALIMENTARE
Acumulator intern 2 x Leica GEB361 acumulator Li-Ion intern, Durata de funcționare: Tipic 4 ore,

Greutate: 340 g. fiecare acumulator

Alimentare externă Leica GEV282, alimentator 220 V c.a., pentru utilizare în interior.
CONDIȚII DE MEDIU
Temperatura de lucru -5° la +40° C
Temperatura de depozitare -40° la +70° C
Praf/Umiditate*** Grad protecție Particule solide/lichide IP54 (IEC 60529)

 

Back to Top
CADWARE Engineering