Noutăți Twinmotion 2023.2

Twinmotion 2023.2 este aici! Ne face plăcere să vă prezentăm cele mai noi funcționalități și îmbunătățiri aduse de ultima versiune a programului de vizualizare dezvoltat de către Epic Games.

Ce noutăți aduce Twinmotion 2023.2

Lumen real-time GI (iluminare globală în timp real)

În fruntea listei de noi funcționalități se află Lumen, sistemul revoluționar de iluminare globală dinamică și reflexii al Unreal Engine 5.

Lumen permite luminii indirecte să se adapteze în timp real la schimbările survenite în iluminarea directă sau geometrie – de exemplu, modificarea unghiului soarelui în funcție de momentul zilei, sau deschiderea unei uși exterioare.

Astfel, atingeți un nou nivel de realism și aveți posibilitatea să creați imagini și videoclipuri uimitoare, cu o calitate aproape de cea a unei randări bazate pe urmărirea razelor de lumină – totul, într-o fracțiune din timp.

Import de fișiere animate (acces timpuriu)

O altă caracteristică, solicitată intens de utilizatori, este capacitatea de a importa fișiere animate FBX, glTF și GLB, pentru a crea experiențe mai avansate, personalizate și credibile.

Twinmotion 2023.2 oferă acces timpuriu la această funcționalitate, astfel încât să puteți începe să testați fluxurile de lucru și să trimiteți direct producătorului feedback-ul dumneavoastră.

Această funcționalitate vă permite să utilizați propriile animații și să valorificați fișierele animate de la Sketchfab. (Apropo de asta, veți fi încântați să auziți că acum există o opțiune de a păstra ierarhia la importul de active Sketchfab!)

Momentan, puteți introduce atât animații tip „static mesh”, cât și tip „skeletal mesh”, puteți alege dacă să le redați o dată sau în buclă, dacă doriți să întârziați începerea redării sau să editați punctele de intrare și de ieșire.

Pentru obiectele scheletice care au mai multe animații, puteți alege și ce animație să redați. Există încă o serie de limitări (de unde și denumirea de acces timpuriu), însă această funcție va continua să fie dezvoltată și perfecționată în versiunile viitoare.

Suport pentru materiale Adobe Substance 3D

O altă îmbunătățire importantă adusă de Twinmotion 2023.2 este capacitatea de a importa materiale parametrice Adobe Substance 3D în formatul de fișier SBSAR și de a le stoca în biblioteca Twinmotion; acestea pot fi materiale pe care le-ați creat personal în Substance Designer sau pot proveni din oricare dintre numeroasele biblioteci de materiale disponibile în acest format.

Toți parametrii expuși sunt disponibili pentru editare în panoul de Proprietăți al programului Twinmotion. De exemplu, pentru  o bucată de material textil, puteți schimba separat culoarea țesăturii, culoarea cusăturii sau lungimea cusăturii. Iar când se fac ajustări, texturile sunt generate dinamic.

Îmbunătățiri în crearea scenelor în Twinmotion 2023.2

Versiunea Twinmotion 2023.2 oferă două funcții noi care vor face procesul de creare a scenei mai rapid și mai ușor.

În primul rând, acum puteți picta și împrăștia o gamă mult mai largă de tipuri de obiecte, inclusiv cele de la Sketchfab, Quixel, User Library și majoritatea obiectelor din biblioteca Twinmotion, astfel încât să puteți aranja scena într-un timp record. Anterior, această posibilitate era limitată doar la secțiunea de vegetație din biblioteca Twinmotion.

Alte noutăți și îmbunătățiri în Twinmotion 2023.2

Iar dacă v-ați confruntat vreodată cu dificultăți în poziționarea luminilor sau a obiectelor care proiectează umbre și care nu sunt în cadru în randarea finală (ceea ce înainte vă forța să săriți constant între miniatura din fișierul Media și fereastra de vizualizare), credem că vă va încânta noua funcționalitate de previzualizare live, într-o singură fereastră.

De asemenea, această versiune introduce opțiunea Expunere Locală, care imită modul în care ochii umani reacționează la diferite condiții de lumină, păstrând detaliile în umbre și la luminozitate ridicată. Este util în special pentru scenele dificile, cu interval dinamic ridicat, cum ar fi cele care includ atât interioare întunecate, cât și exterioare luminoase în aceeași imagine.

Twinmotion 2023.2 Local Exposure

Alte optimizări aduse funcționalităților existente includ transparența pentru lichide, particule meteo îmbunătățite pentru scene mai realiste de ploaie și zăpadă, și un material de sticlă transparentă special creat pentru randări mai rapide.

Și nu în ultimul rând, noul suport WebVR pentru seturile de panorame încărcate pe Twinmotion Cloud ajută părțile interesate, de oriunde din lume, să le lanseze și să navigheze prin ele cu o imersiune completă, folosind căști VR conectate sau neconectate.

Cum puteți accesa toate aceste beneficii?

Dacă aveți o licență Twinmotion cumpărată în perioada noiembrie 2022 – octombrie 2023, puteți descărca gratuit ultima variantă a programului.

Iar dacă aveți o licență mai veche de octombrie 2022, puteți să achiziționați un upgrade de la versiunea dumneavoastră, la Twinmotion 2023.2, la un preț special de doar 190 euro + TVA.

Cumpără acum: