Software topografie Aplitop TcpMDT Professional

1.045,00 2.710,00  +TVA

Aplicatia TcpMDT Professional este conceputa pentru a ajuta utilizatorul in toate etapele de dezvoltare ale unui proiect in domenii conectate topografiei si ingineriei civile. TcpMDT Professional ruleaza pe platformele AutoCAD, BricsCAD, GstarCAD si ZWCAD.

Cere oferta

Contacteaza-ne pentru oferte personalizate, pentru achizitii prin fonduri europene, pentru modalitati de plata in rate, pentru cantitati mari, achizitii prin SICAP sau alte cerinte speciale.

SKU: Nu se aplică Categorii: , , , Etichetă:

Descriere

TcpMDT Professional cuprinde întreaga gamă de funcționalități ale versiunii TcpMDT Standard la care se adaugă unelte specializate pentru inginerie.

Principalii utilizatori sunt administrațiile publice, companiile de construcții, de inginerie și arhitectura care efectuează studii de urbanism precum și companiile implicate în lucrări de terasamente, cariere, minerit, mediu, etc., dar și liber-profesioniștii.

TcpMDT Professional funcționează ca add-on cu o varietate largă de versiuni ale sistemelor CAD, facilitând schimbul de informații între utilizatori prin desene în formatul DWG.

TcpMDT Professional demonstrează o mare versatilitate prin importul și exportul fișierelor în cele mai utilizate formate, inclusiv cele din categoria LandXML și KML, și prin generarea de rezultate text, HTML, Word, Excel și PDF.

Aliniamente

Aliniamentele orizontale, care vor fi utilizate pentru crearea de profile longitudinale și secțiuni transversale, pot fi create interactiv cu ajutorul (prin intermediul) liniilor, al arcelor circulare sau a segmentelor clotoide și, de asemenea, din polilinii, prin introducere numerică sau prin importul de fișiere din cele mai folosite formate comerciale.

TcpMDT Professional include instrumente pentru editare interactivă, precum și pentru dimensionarea aliniamentelor cu stiluri personalizabile, etichetarea datelor de aliniament, etc.

Profile

Profilele longitudinale și secțiunile transversale pot fi calculate plecând de la o suprafață, o cartografie 3D sau prin interpretarea unor puncte apropiate de aliniament. Comanda rapidă permite utilizatorului să deseneze o linie pe suprafață și să genereze rapid un profil.

Profilele vor fi actualizate automat atunci când aliniamentul inițial sau suprafața au fost modificate. Mai mult, TcpMDT Professional are un editor de profile, independent CAD, care permite atât editarea grafică cât și cea numerică.

Secțiuni transversale

Secțiunile transversale ale terenului pot fi obținute din puncte, dintr-o suprafață sau un mesh, dintr-o cartografie 3D sau din conversia unor fișiere din cele mai utilizate formate. Profilele din proiect sunt generate ținând cont de secțiunile standard, supraînălțări și supralărgiri. În plus, putem vizualiza secțiunile în timp real prin deplasarea cursorului pe desen pe aliniamentul orizontal sau pe profilul longitudinal.

TcpMDT Professional permite utilizatorilor să suprapună mai multe profile simultan pentru a vedea diferite straturi sau etape de evoluție a proiectului. Editorul performant permite modificarea grafică a profilelor prin modificarea geometrica a punctelor sau, numeric, prin modificarea distanțelor sau a cotelor. Dacă se modifică suprafața sau aliniamentul inițial, secțiunile pot fi actualizate automat.

Profile longitudinale

Profilele longitudinale pot fi definite (calculate) plecând de la geometria unei polilinii, parametri topografici ai terenului (cote, distanțe și pante) sau prin import de fișiere.

Desenul este actualizat automat față de modificările traseului de aliniament sau când suprafața este schimbată.

TcpMDT Professional include instrumente pentru generarea pantelor optime, extragerea acestora dintr-un profil longitudinal, compararea a două gradiente de pantă, etc.

Volume

Volumele de săpătura și umplutură pot fi calculate pornind de la comparația între mesh-uri, suprafețe sau secțiuni transversale.

Vizualizarea obținută ca rezultat al mesh-urilor și/sau al generării suprafețelor este reprezentată prin zone care utilizează palete de culori, cu o legendă și un interval personalizabil.

Calculul făcut cu ajutorul secțiunilor transversale permite aplicarea corecțiilor de curbură, în linie cu geometria aliniamentului orizontal și excluderea intervalelor care nu fac parte din zona de interes.

Calculul volumelor stratului de suprafață al drumului include listarea detaliată a fiecărui volum calculat: săpătura, umplutura, partea superioara a solului la săpătură, partea superioară a solului la umplutură, etc.

TcpMDT Professional oferă posibilitatea generării și gestionarii diagramelor de volume cu moduri de reprezentare diferite, calculul lucrărilor de terasamente, definirea zonelor de depozitare a materialelor nefolositoare și a zonelor de stocare, generarea de tabele cu costuri de transport și generarea de rapoarte cu exprimarea volumelor de terenuri transportate și a costurile aferente acestora.

Cerinte de sistem

  • Aplicatii CAD suportate: AutoCAD 2007-2025, BricsCAD BIM/Pro/Ultimate V16-V24, ZWCAD Professional 2012+ 2025, GstarCAD Pro 2021-2024
  • Sisteme de operare: Windows 8 / 8.1 / 10 / 11, pe 64 bits
  • Placa grafica: 1024×768 pixels, compatibila cu OpenGL 3.3, chipset Nvidia sau ATI
  • Spatiu disponibil pe disk: 10 GB
  • Memorie: minim 8 GB
  • Procesor: Dual-core 2 GHz sau superior

Licenta si livrare

Livrare electronica in max. 5 zile lucratoare.

Back to Top
×