Realizarea de biblioteci 3D BIM

Venim în întâmpinarea producătorilor de diferite materiale sau echipamente pentru construcții pe care îi putem ajuta cu realizarea bibliotecilor de obiecte 3D personalizate și gata de utilizare în programele Revit sau Inventor pentru a le pune la dispoziția partenerilor. Bibliotecile de obiecte pot fi realizate și pentru companiile care doresc să-și automatizeze proiectele la care lucrează și să-și realizeze aceste biblioteci ca să devină un standard pentru întreaga companie.

De ce sunt utile bibliotecile și în ce mod ajută?

Bibliotecile 3D BIM ajută la promovarea produselor comercializate astfel încât să fie mai ușor de implementat de către inginerii proiectanți sau arhitecți în proiectele lor. În funcție de tipul de proiect modelat, pot fi dinamice și reactualizate în mod automat în funcție de celelalte elemente din proiect. Pe baza acestor biblioteci 3D BIM, cei care le utilizează pot obține o listă de cantități precisă pe fiecare produs.

Un serviciu de realizare a bibliotecilor 3D BIM se referă la procesul de creare, dezvoltare și întreținere a unei colecții de obiecte 3D și componente BIM care pot fi utilizate în modelele BIM. Aceste obiecte 3D și componente BIM pot include elemente precum pereți, uși, ferestre, acoperișuri, mobilier și echipamente.

Realizarea unei biblioteci de obiecte 3D presupune:

  1. Crearea de obiecte 3D și componente BIM conforme cu standardele BIM și care sunt optimizate pentru performanță și precizie.
  2. Verificarea și validarea obiectelor 3D și componentelor BIM pentru a se asigura că acestea sunt conforme cu standardele BIM, că sunt precise și complete.
  3. Organizarea și clasificarea obiectelor 3D și componentelor BIM în categorii și subcategorii, astfel încât să fie ușor de accesat și de utilizat.
  4. Întreținerea și actualizarea regulată a bibliotecii de obiecte 3D BIM pentru a se asigura că acestea sunt actuale și conforme cu standardele BIM.
  5. Accesibilitatea și distribuirea bibliotecii cu obiecte 3D BIM către utilizatorii autorizați, cum ar fi arhitecți, ingineri și constructori, astfel încât să poată fi utilizate în proiectele lor.

Serviciul de realizare biblioteci 3D BIM poate include crearea de modele 3D BIM de la zero sau poate include editarea și îmbunătățirea modelelor existente. Un astfel de serviciu poate ajuta la îmbunătățirea colaborării între diferiți membri ai echipei de proiectare și construcție, precum și la creșterea eficienței proiectului prin utilizarea de modele 3D BIM precise și actualizate.

Bibliotecile BIM pot fi utilizate în diferite etape ale proiectului, cum ar fi proiectarea, construcția și întreținerea clădirilor. De asemenea, pot fi folosite pentru proiecte de orice dimensiune, de la clădiri rezidențiale mici la complexuri comerciale mari.

Familii de obiecte în Revit

Creăm familii Revit standardizate și parametrice din desene CAD 2D, PDF-uri cu dimensiuni și specificații precise. Elementele BIM personalizate pe care le proiectăm pot fi adăugate în modelele virtuale de proiectare și construcție.

Serviciul de creare obiecte în Revit include: familii de obiecte BIM pentru arhitectură (de exemplu, uși, ferestre, mobilier), familii de obiecte structurale, familii de obiecte HVAC (țevi, fittinguri, robinete etc.), obiecte BIM pentru elemente electrice (întrerupătoare, prize, transformatoare, tablouri electrice, corpuri de iluminat, dispozitive de alarmă la incediu), familii de obiecte pentru instalațiile sanitare (includ diverse componente precum pompe, țevi, corpuri de fixare, obiecte sanitare, etc.), familii de obiecte pentru stingerea incendiilor etc.

Transformarea digitală este un element-cheie în strategia noastră de dezvoltare. Este, de asemenea, de nelipsit pentru a ține pasul cu ritmul schimbării care impactează atât procesele din interiorul companiei, cât și așteptările pe care clienții le au. Semnăm și arhivăm electronic contractele comerciale, trecem la cea mai nouă versiune de ERP – SAP S4Hana – așadar a fost firesc să extindem această transformare digitală și către instrumentele oferite clienților TeraPlast. Împreună cu echipa CADWARE Engineering am realizat rapid și ușor biblioteca de fișiere BIM pentru canalizări interioare din polipropilenă. Astfel, oferim constructorilor, proiectanților de instalații și arhitecților repere BIM Revit de calitate pentru o proiectare rapidă, precisă și eficientă a sistemelor TeraPlast. Pe întreg parcursul colaborării, CADWARE Engineering a dat dovadă de profesionalism, expertiză și promptitudine, pentru care le mulțumim.
Radu Sporis, Brand Manager, TeraPlast Group

Cere oferta aici:

Back to Top
×