Revit 2020 – Definirea traseelor de evacuare

Versiunea Revit 2020 lansată anul acesta are multe îmbunătățiri față de versiunile anterioare. O astfel de caracteristică este funcția Path of Travel care marchează o direcție a cailor de acces care este utilă pentru tot felul de desene care trebuie să arate timpul necesar pentru a parcurge traseul între două puncte dintr-o clădire. Calea grafică poate fi setată pentru a evita obstacolele, cum ar fi pereții și echipamentele, însă, va trece prin ușile de acces.

 

Comanda este localizată sub tab-ul Analyse. Pur și simplu faceți click pe locul în care doriți ca drumul să înceapă și acela în care doriți să termine și Revit se va orienta în consecință.

 

În mod implicit, Revit va evita mobilierul și alte categorii de echipamente. De asemenea, va ignora obiectele din pardoseala, ascunse și/sau demolate. Categorii suplimentare pot fi configurate în dialogul despre opțiunile de analiză, așa cum se arată în imaginea de mai jos.

 

Privind proprietățile găsim afișate lungimea căii și timpul de călătorie.

 

Există, de asemenea, o referință De la și la cameră, cu toate acestea, indiferent de opțiunile setate, inclusiv calculele de volum și calculele compensate în înălțime rămân încăpățânate ca „Nu sunt disponibile”. După o mică discuție cu Autodesk pe forumurile utilizatorilor, s-a confirmat că această caracteristică de raportare nu a fost încă implementată în totalitate, dar va fi abordată într-o versiune viitoare sau o actualizare a lansării punctului.

În cadrul Revit 2020.1 această problemă este rezolvată și interogarea rutei de ieșire afișează datele de început și sfârșit ale camerei, așa cum este de așteptat.

 

O caracteristică care lipsea înainte de actualizarea Revit 2020.2 a fost poziționarea „punctelor” pentru a regla sau personaliza forma căii de călătorie.

 

Această limitare a fost abordată acum, iar la validarea unei căi de evacuare, instrumentele de creare și modificare a punctelor sunt acum disponibile în meniul de tip Ribbon. Punctele de traseu pot fi adăugate, șterse sau mutate pentru a se potrivi scopului propus, iar timpul și schema de traseu se vor actualiza în consecință.

Sursa

Sursa

Sursa