Schimbari importante privind SketchUp Make

Trimble anunta retragerea programului SketchUp Make, varianta gratuita SketchUp pentru modelare 3D. Acesta nu a fost actualizat la versiunea 2018 si nu va fi actualizat in viitor, dar utilizatorii existenti pot continua sa lucreze in versiunea existenta.

Care este viitorul modelarii 3D gratuite?

SketchUp Free

Odata cu versiunea 2018 se lanseaza un software gratuit pe care oricine il poate folosi pentru a invata sa deseneze 3D. Se numeste SketchUp Free si se utilizeaza intr-un browser web.

SketchUp Free este imbunatatit in ceea ce privește viteza, stabilitatea si functionalitatea. Scopul este de a ajuta oamenii de pretutindeni sa transforme ideile in realitate, asa ca a fost creata o versiune gratuita a SketchUp care sa fie mai ușor de invatat si mai simplu de utilizat.

Folosind browserul web, SketchUp Free este mai accesibil tuturor si nu are versiuni. Aceasta inseamna ca se utilizeaza intotdeauna cea mai noua versiune. Proiectele sunt stocate in cloud in mod implicit si salvate in timp real (nu mai necesita sa fie salvate manual). Cand utilizati Trimble Connect pentru a gazdui fisierele SketchUp, proiectele dumnevoastra raman actualizate pe desktop, web si mobil.

Speram ca trecerea la browserul web va inseamna ca mai multi oameni pot accesa, invata si pot realiza desene 3D. Conditiile de utilizare a serviciului SketchUp Free nu permit utilizarea comerciala.

In continuare se investeste foarte mult in dezvoltarea software-ului desktop SketchUp Pro, acesta fiind solutia optima pentru profesionisti.