5 motive simple pentru a utiliza Modelele Cloud pentru Revit

Modelele Cloud permit transferul eficient de date

Un Model Cloud este un format de date foarte util, optimizat pentru stocarea datelor în cloud și sincronizarea acestora – spre deosebire de un fișier desktop Revit (RVT) – este format din bucăți mai mici de date care pot fi transferate mult mai eficient între Cloud și Revit. Alte avantaje ale utilizării modelelor in Cloud includ accesul oricând și oriunde la datele de proiect din Cloud și capacitatea de a se conecta direct la Revit.

De obicei, numai modelele cu funcții de lucru colective ar putea fi stocate în platforma Autodesk BIM 360, ca modele de tip Cloud. Această utilizare limitată a formatului de Model Cloud, prin definiție, exclude persoanele care utilizează Revit LT, care nu au capacitatea de a colabora cu mai mulți utilizatori. Cu toate acestea, există atât de multe beneficii în utilizarea BIM 360 – o platformă unificată care leagă echipele de proiect și datele în timp real – pentru stocarea datelor și colaborare.

Acum, cu Modelul Cloud pentru Revit, puteți gestiona modelele non-colaborative în același mod în care lucrați cu modelele colaborative. Utilizatorii individuali pot stoca și pune în comun proiectele create și organizate în modelele Revit și Revit LT, ca Modele Cloud simplu și ușor de gestionat în BIM 360.

  1. Salvarea în Cloud este doar o parte din fluxul de lucru

Pur și simplu apăsați butonul “Salvați ca”, alegeți “Modelul Cloud”, apoi selectați dosarul “Project Files” în care doriți să salvați modelul în BIM 360 Document Management. Când salvați, modificările dvs. sunt salvate în Cloud. Indiferent dacă este vorba de modele workshared sau non-workhared, fluxul de lucru este același și veți beneficia de viteza și sincronizarea specifica lucrului în Cloud.

  1. Conectați-vă la proiecte mai mari

Folosind Modele Cloud pentru Revit, contribuitorii individuali sau utilizatorii Revit LT pot să se leage într-un model cu care se lucrează în echipă, sau într-un model care nu este folosit în comun. Acest lucru înseamnă că este mai ușor pentru colaboratorii individuali sau contractorii mici să lucreze cu o echipă mai mare de proiect folosind BIM 360, iar beneficiul pentru echipă este acela că individul le poate împărtăși cu ușurință modelele. Puteți, de asemenea, să conectați un Model Cloud non-workhared la un alt model de cloud workshared sau non-workhared.

  1. Lăsați versionarea în Cloud

Deoarece o nouă versiune este creată de fiecare dată când cineva își salvează modificările în cloud, puteți vizualiza și restabili cu ușurință versiunile anterioare ale unui proiect. Sortați după “versiune”, “timp” sau “autor” pentru a găsi versiunea de care aveți nevoie și pentru actualizari facile.

  1. Alăturați-vă comunității: participați la proiectele BIM 360

Abonații la BIM 360 Design pot transforma cu ușurință un Model Cloud non-workhared într-un Model Cloud workshared, printr-un singur clic. Aveți posibilitatea să transmiteți lucrarea dvs. Revit unei alte firme pentru ca acestea să fie iterata în continuare în BIM 360 Design. Depozitarea proiectelor dvs. ca Modele Cloud este punctul de acces la o gamă completă de instrumente și capabilități de colaborare în BIM 360.

  1. Actualizați-vă proiectul la cea mai recentă versiune Revit cu un singur clic

Modelele Cloud sunt speciale dintr-un alt motiv – pot fi actualizate automat în versiunile mai noi ale Revit. Doar un singur clic și evitați problemele generate de actualizările manuale și puteți utiliza cele mai recente funcții și îmbunătățiri Revit imediat ce acestea sunt disponibile in proiectele existente.

Sursa