Ar trebui să experimentați FormIt v17 din Colecția de Arhitectura, Inginerie și Construcții de la Autodesk – iată de ce

FormIt este o aplicație de modelare care permite o gestionare îmbunătățită a formei și este folosit în mod tipic pentru a exprima idei de proiectare în faza de început. De curând FormIt a avut o actualizare majoră. Suntem încântați să anunțăm că FormIt v17 este produsul ideal pentru modelare conceptuală a proiectelor.

Actualizarea include o interoperabilitate îmbunătățită FormIt și Dynamo, abilitatea de a crea plugin-uri personalizate, îmbunătățiri în geometrie, vizualizare, personalizare și filtrare.

Aceste actualizări sunt disponibile cu FormIt Pro, disponibil ca abonament independent sau ca parte a unui abonament la Colecția Autodesk Architecture, Engineering and Construction.

FormIt oferă acum o conexiune la BIM 360 Docs pentru găzduirea fișierelor cloud și o serie de upgrade-uri legate de funcționalitate, de conectare și fiabilitate și includerea sa în Autodesk Health Dashboard (https://health.autodesk.com/).

Una din noile caracteristici ale FormIt v17 este aceea de “Instant Mesh Capabilities”. Acesta are o nouă capacitate de a crea Mesh Objects instantaneu, ceea ce generează o versiune foarte simplificată a geometriei – excelentă pentru conversia elementelor complexe. Utilizați comanda rapidă OM pentru a converti obiectele în Mesh-uri. Acest lucru va afișa un mesaj de confirmare că obiectele selectate au fost convertite și eliberează resursele de calcul din fișierul dvs. De asemenea, este posibil să reveniți la obiecte folosind MO pentru a efectua o transformare a Mesh-urilor în obiecte. Acest lucru permite FormIt să fie “super-scalabil” și capabil să se ocupe cu seturi de date mult mai mari cu ușurință.

O alta funcționalitate importanta este “Standalone Vertices”. Standalone Vertices permite copierea și lipirea nodurilor fără geometria lor mamă. O funcționalitate importantă pe care vertexurile o permit este posibilitatea de a extinde o formă prin selectarea vârfurilor și deplasarea acestora printr-o singură mișcare simplă pentru a modifica forma.

O altă caracteristică nouă în FormIt v17 sunt “plugin-urile bazate pe Internet”; Plugin-urile sunt activate, atâta timp cât aveți o conexiune la internet. Veți vedea Managerul de plugin-uri ca o filă nouă în partea dreaptă a aplicației. Plugin-urile fluxului de lucru FormIt se deschid automat și este posibil să le instalați și să le dezinstalați cu o singură selecție. Unele plugin-uri interesante de încercat sunt “Fillet Corners for 2D“, precum si “Rebuild Curve“, permițându-vă să creați geometrie de mare fidelitate pentru curbe, sau “Explode Curve“, permițându-vă selectarea segmentelor individuale ale curbelor care au fost anterior parte a curbelor părinte. Ca un exemplu de plugin disponibil în FormIt, mai jos este un exemplu de plugin Validate and Clean Model activat.

O altă caracteristică nouă este “Non-uniform Scale” – cu grips; Dacă dați clic dreapta pe geometrie, veți vedea un nou buton pentru o scară neuniformă. Odată selectată, pe geometria dvs. apare o serie de mânere, iar aceste mânere vă permit să scalați obiectele în una, două sau trei dimensiuni, cu capacitatea de a specifica fie un procent sau o lungime.

Următoarea colecție de caracteristici noi sunt “Enhanced Visual Styles” Cu funcționalitățile stilurilor de vizuale îmbunătățite, vizualizările de elevațiilor sunt acum disponibile în FormIt v17, împreună cu vederile de sus și de jos pentru schițare și modelare (vederi din față, spate, stânga și dreapta).

Șabloanele vizuale îmbunătățite vă permit de asemenea să modificați culoarea de fundal și de cer. De asemenea, vizualizările pot fi ajustate, fără a se modifica înălțimea planului de la sol. Scenele vă aduc aminte de setările pentru vizualizări și sunt utile pentru crearea seturilor de dezvoltare a proiectului. Nivelurile de lumină pot fi acum reglate în FormIt – iar contrastul ambiental este reglabil, precum și luminozitatea ambientală.

Următoarea caracteristică nouă este “Dynamo in FormIt”. Cu “Dynamo in FormIt”, fișierele Dynamo sunt acum integrate local în interiorul FormIt. În exemplul de mai jos, un script din Dynamo Sandbox utilizează nodul “BakeToFormIt” pentru a plasa elemente structurale în spațiul de lucru FormIt.

O altă caracteristică importantă de analizat este “Adjust Material Placement”. Cu ajutorul ajustării poziționării materialelor în FormIt v17, puteți regla orientarea materialelor pe fețe, de exemplu schimbând rotația modelului de suprafață al unei fațade dintr-un unghi în altul, fără a duplica materialul “.

În cele din urmă, cu caracteristica “FormIt și BIM 360”, echipa FormIt se integrează cu BIM 360 Docs. Acum puteți deschide, salva și exporta documentele BIM 360 și există un link direct pentru vizualizarea fișierelor din platforma Docs.

Ca și concluzie: ar trebui să experimentați versiunea FormIt v17, deoarece funcționalitățile disponibile plasează acest instrument de modelare intuitive oferă un plus de valoare fluxului de lucru al proiectelor de Arhitectura Inginerie și Construcții. Dacă sunteți nou în zona tehnologiilor Revit, BIM sau a modelarii parametrice, începeți cu FormIt ca instrument ușor de asimilat și creșteți competențele dvs. începând cu acesta.

Sursa