Actualizari BIM 360

Suport pentru formatul IFC

Autodesk BIM 360 Design Collaboration poate lucra acum cu formatul de fișier IFC. Prin aceasta îmbunatațire, Autodesk a extins utilizarea Design Collaboration pentru a o face mai accesibila companiilor care folosesc formatul de fișier IFC pentru a partaja date și pot utiliza instrumente și fluxuri de lucru non-Autodesk pentru a facilita interoperabilitatea în domeniile arhitecturii, ingineriei și construcțiilor.

Noile funcții va permit sa:

  • Vizualizați datele IFC ca un model unic sau în contextul modelului de proiect în BIM 360 Design Collaboration;
  • Creați un pachet cu date IFC;
  • Vizualizați un pachet comun cu datele IFC;
  • Înțelegeți ce s-a schimbat între versiunile de date IFC;
  • Conectați fișierul IFC din spațiul partajat;
  • Ridicați probleme de rezolvat pe datele IFC;

 

Coordonarea modelului

Modulul de coordonare a modelului BIM 360 este acum complet integrat cu serviciul BIM 360 Issues, permițând utilizatorilor sa formuleze și sa primeasca observații despre orice tip de problema (nu numai coliziuni) legata de mai multe modele.

Pur și simplu faceți clic pe butonul Create Issue din panoul Issues pentru a iniția fluxul de lucru. Fixati un pinpoint pentru a marca poziția problemei în model, alegeți tipul problemei și introduceți toate detaliile pe care doriți sa le surprindeți și sa le comunicați.

Creați o noua problema în modulul de coordonare a modelului BIM 360

Ca parte a fluxului de lucru Create Issue, functia Model Coordination va face automat o captura de ecran și o va atața la problema creata. Aceasta ofera mai mult context pentru utilizatorii care vizioneaza problema în afara zonei de coordonare modelului sau într-un raport detaliat.

Problemele pot fi alocate în atenția unui membru individual al proiectului, sau daca un utilizator specific nu este cunoscut, puteți alege fie un rol, fie o companie. Destinatarii vor primi o notificare atunci când le este atribuita o problema, inclusiv un link catre aceasta problema.

Daca un utilizator BIM 360 nu are acces la modulul de coordonare a modelului, link-ul îi va direcționa catre Managementul documentelor, unde va putea accesa detaliile problemei și capturile de ecran atașate. Pentru utilizatorii cu acces la modului de coordonare, Autodesk recomanda deschiderea de modele sau vizualizari în Model Coordination, ceea ce va permite revizuirea problemelor ridicate în contextul modelelor multiple.

BIM 360 Model Coordination înțelege ce modele au fost încarcate privitor la crearea unei probleme și va încerca sa va ofere același context atunci când examinați o problema. De exemplu, daca problema a fost creata cu doua modele încarcate și examinați problema cu modele suplimentare în privitor, atunci Model Coordination va suprima temporar celelalte modele.

Sursa