Adăugarea unei imagini Google Maps în Revit

Deși workflow-ul prezentat mai jos nu este singura metodă de a realiza acest proces, este de menționat ca acesta funcționează corect.

Asigurați-vă că imaginea „Google Maps” este 2D.

Găsiți locația dorită în hărțile Google, ca în Figura 1.

Zona prezentată în acest exemplu este intersecția 6 a M5 (principala autostrada de ocolire a Londrei). Zona potențială care trebuie dezvoltată este câmpul din dreapta jos, sub sensul giratoriu al autostrăzii, așa cum se arată în Figura 2.

Faceți click dreapta pentru a afișa meniul în Google Maps, selectați „Measure distance” ca în Figura 3.

Folosind „Measure distance”, trasați pe ecran o dimensiune, de exemplu utilizați un obiect cu lungimea cunoscută, cum ar fi lățimea unui drum. Lățimea carosabilă a unui sens al autostrăzii este de aproximativ 10 m sau poate fi folosită lungimea cunoscută a unui perete al unei clădiri etc.

Aceasta dimensiune va face parte din imaginea de captură a ecranului. Asigurați-vă că zona cu informațiile necesare este afișată pe ecran. Faceți un Print screen. Deschideți un program de editare a imaginilor, Paint sau Photoshop, deschideți un fișier nou, apăsați „Ctrl + V” pentru a adăuga imaginea dorita în noul fișier.

Folosiți software-ul de editare a imaginii pentru a decupa imaginea după cum este necesar, așa cum se arată în Figura 4.

Odată „decupată”, salvați imaginea într-un format adecvat, precum JPEG (* .jpg) și într-o locație adecvată pe hard disk-ul dvs.

În proiectul Revit, lucrând pe „Level 0” sau un nivel echivalent, desenează „Model Lines” sau „Reference Lines” pentru a reprezenta liniile de delimitare ale site-ului.

În Project Browser-ul Revit schimbați „Floor Plan” în „Site”.

Selectați comanda „Image” din fila „Insert” din meniul de tip ribbon pentru a importa imaginea salvată.

Plasați „Imaginea” oriunde în vizualizarea de tip „Site”. Imaginea necesită acum „Rotire” și „Scalare” pentru a se potrivi modelului.

Este recomandat să rotiți mai întâi imaginea, astfel încât dimensiunea definită anterior să fie orizontală.

Desenați linii ajutătoare din centrele aproximative ale punctelor de definire a dimensiunii, așa cum se arată în Figura 5.

În acest moment trebuie să compensam linia pe dimensiunea arătată de dimensiunea adevărata, așa cum se arată în Figura 6.

Selectați „Image” și apoi comanda „Scale” pentru a rescala imaginea. Selectați punctul final al primei linii din stânga, apoi punctul final al liniei următoare la dreapta și, în sfârșit, linia cea mai îndepărtată spre dreapta. Aceasta va avea ca rezultat rescalarea imaginii.

Folosiți scroll-ul pentru a modifica Zoom-ul pentru a vizualiza rezultatul, asa ca in Figura 7.

Imaginea hărții este acum dimensionată cât mai aproape de dimensiunea clădirii.

Utilizați Reference Lines-urile create anterior, care reprezintă limita parcelei, pentru a alinia granițele site-ului cu limitele din hartă, așa cum se arată în Figura 8.

Ștergeți sau ascundeți vizualizarea obiectelor care nu sunt necesare, adică dimensiuni și linii de construcție, asa cum se vede în Figura 9.

Trebuie să reamintim că acest rezultat reprezintă o aproximare și precizia va depinde de punctele și măsurătorile specificate de utilizator.

Schimbați „Display Style” în „Realistic” și ascunde atât „Project Origin Point”, cât și „Survey Point”, așa cum se arată în Figura 10.

Rezultatul final este reprezentarea clădiri propuse în raport cu contextul realității existente în teren.

Sursa