Revit 2020 – Opțiuni de editare a balustradei

Aceasta este o situație pe care mulți dintre noi o întâlnim. În cele mai multe cazuri generarea scării este ușoară și rezultatul este cel dorit, dar balustrada lasă mult de dorit din cauza unor setări implicite în zona de setare a tipului acesteia. Atunci când aceste setări sunt specifice ar trebui să obținem un rezultat cu aspect mai bun. Balustradei de pe scările din Fig 1 îi lipsesc panouri, iar panourile de sticlă sunt la înălțimi diferite, de asemenea distanța panourilor nu este uniformă. Acest lucru nu este acceptabil. Vom edita setările  acesteia pentru a obține un rezultat mai bun.

Selectați balustrada și alegeți butonul Edit Type. (fig. 2)

Este afișată caseta de dialog Type Properties. Alegeți butonul Edit al opțiunii Baluster Placement (fig. 3)

Apare acum caseta de dialog Edit Baluster Placement. Mai întâi trebuie editat modelul Justify, alegând opțiunea Spread to Fit. (fig. 4)

Rezultatul acestei schimbări de setări este prezentat în Fig. 5.

Am creat propriul panou din sticlă personalizat pe care îl voi adăuga acum la balustrada pentru a schimba distanța dintre stâlpi, dar cel mai important este să facem din toate panourile o înălțime uniformă. Ele diferă pentru că sunt setate ca offset fata de elementul de bază, ceea ce ar fi bine dacă unghiul scării ar avea o valoare uniformă, dar din cauza formei complexe nu este cazul. Dacă schimbăm Base Setting to Rail și apoi introducem un offset negativ, aceasta ne asigură că setarea bazei panoului este uniformă. (fig. 6)

Aspectul final al balustradei este unul mult mai bun. (fig. 7)

Sursa