Funcția Archicad Magic Wand pentru proiectarea scărilor elicoidale

Cum ar fi să aveți o baghetă magică și, cu ajutorul ei, să puteți proiecta orice scară elicoidală, în doar câteva click-uri? Ei bine, programul Archicad chiar asta vă oferă, prin funcția Magic Wand, combinată cu instrumentele specifice pentru scări și pentru balustrade.

Scări elicoidale cu Archicad Magic Wand

În tutorialul de astăzi de la CADWARE Engineering, vom învăța să modelăm 3D o scară în spirală, elegantă și modernă, cu trepte de lemn și balustradă interioară de sticlă – totul, în mai puțin de 15 minute.

În episoadele trecute, am prezentat unele dintre avantajele proiectării în programul BIM Archicad.

În special, am vorbit despre funcționalitățile intuitive pentru balustrade, precum și despre instrumentul pentru scări, ce permite ajustarea rapidă a parametrilor (înălțimea și dimensiunile treptelor, tipurile de materiale și finisaje). Astăzi, vom integra aceste noțiuni, pentru realizarea unei scări circulare moderne.

Vizionați episodul #5 din seria Archicad Tips & Tricks, aici:

 

Modelarea atât de ușoară și rapidă a scărilor în spirală este posibilă datorită unui instrument puternic din Archicad: Magic Wand.

Archicad Magic Wand

Funcția Archicad Magic Wand vă face munca mai ușoară, generând elemente noi, 3D, pe baza unor linii sau poligoane 2D.

Pentru a accesa Magic Wand printr-o comandă rapidă, apăsați bara de spațiu. Va apărea o iconiță în formă de baghetă magică, ce va identifica și va trasa o formă liniară sau un poligon dintre elementele existente, și apoi va genera un nou element bazat pe zona geometrică închisă formată de elementele cele mai apropiate.

archicad magic wand scara elicoidala

În videoclipul de astăzi, această funcție este folosită pentru scări elicoidale, însă poate fi utilizată la fel de eficient pentru orice alte elemente, de exemplu, pentru modelarea pereților sau acoperișurilor.

utilizari archicad magic wand

Sursa foto: Graphisoft Help Center

Curs Archicad, nivel începători

Aveți nevoie de o introducere completă, sistematică, în proiectarea 3D cu ajutorul programului Archicad?

Ca partener oficial Graphisoft, CADWARE Engineering a creat un curs destinat învațării noțiunilor fundamentale și a instrumentelor din programul Archicad, pentru realizarea proiectelor de arhitectură și modelare 3D BIM.

Cursul este predat în limba română (instructor live) și vă va ajuta să vă familiarizați cu platforma și să demarați propriile proiecte de modelare.

Perioada de desfășurare: 4 – 6 martie 2024 (luni – miercuri)

Orele: 10:00-15:00

Locația: online

Mai multe detalii și înscrieri, aici.

Iar pentru mai multe resurse gratuite de învățare, vă invităm pe canalul de YouTube CADWARE Engineering.