Eveniment: BIM pentru arhitecți – seminar interactiv, 28 martie 2024

Conceptul și metodologiile BIM pentru arhitecți au schimbat pentru totdeauna felul în care poate fi aplicată tehnologia în proiectarea arhitecturală. Pe măsură ce normele BIM se răspândesc și pe piața din România, devine din ce în ce mai relevant ca profesioniștii din domeniu să aibă dezbateri deschise și informate despre adopția BIM – când, cum, și mai ales de ce implementăm BIM.

În acest context, vă invităm la seminarul interactiv BIM pentru arhitecți, pe 28 martie, de la 16.30, la hotel Novotel Bucharest City Centre.

Participarea este gratuită, pe bază de înscriere, în limita locurilor disponibile.

Rezervă-ți locul!

AGENDA EVENIMENTULUI

16.30 – 17.00 WELCOME COFFEE
17.00 – 17.10 ing. Brândușa Pârlog, CADWARE Engineering
Cuvânt introductiv
17.10 – 17.35 Ilie Dragăn, MBA, Flexability Management
BIM Is Not A Software – Provocări organizaționale în implementarea BIM
17.35 – 17.55 arh. Răzvan Puchici, Cumulus Architecture / Patronatul Proiectanților în Construcții din România
BIM – O nouă perspectivă pentru proiectarea complexă
17.55 – 18.15 arh. Nada ElDakak, CADWARE Engineering
Programul BIM Archicad – Your Best Design Option
18.15 – 18.45 Panel – echipa Adela Pârvu Designs, moderator ing. Alexandru Filipescu, CADWARE Engineering
Studiu de caz: Transformarea adusă de Archicad pentru un studio de arhitectură de interior
18.45 – 19.00 OPEN Q&A
19.00 – 20.30 REFRESHMENTS & NETWORKING

SPEAKERI

Brândușa PÂRLOG

inginer
Managing Partner
CADWARE Engineering

Brândușa este din 2008 co-fondator al CADWARE Engineering, companie specializată în distribuția de soluții CAD și BIM. Misiunea CADWARE este de a ajuta arhitecții și constructorii să-și îmbunătățească creativitatea și know-how-ul într-un mediu digital. De profesie inginer geodez și Master în Managementul Proiectelor în Construcții (UTCB), Brândușa a participat la traininguri internaționale și a instruit la rândul său sute de profesioniști, în cadrul centrului autorizat de formare CAD. În ultimii ani, Brândușa a promovat activ soluțiile software de proiectare 3D, importanța dezvoltării competențelor digitale și a BIM.Ilie DRĂGAN

MBA, PMP
Senior Trainer Consultant
Flexability Management

Ilie are la activ peste 25,000 de ore de project management (mare parte în industria AECO) și studii vaste în domeniu, două programe MBA internaționale, o diplomă în Strategy and Innovation (Saïd Business School, University of Oxford) precum și programul Master’s in Global BIM Management (Zigurat Institute of Technology, Universidad de Barcelona). În cei peste 20 de ani de experiență, Ilie a ocupat diverse roluri – de la membru al echipei de proiect până la manager de program și membru în comitete de conducere – și a îndeplinit diverse funcții prestigioase, precum cea de Președinte al Project Management Institute (PMI) România sau Regional Ambassador Saïd Business School, University of Oxford.Răzvan PUCHICI

arhitect
Senior Managing Partner
Cumulus Architecture Office

Răzvan este arhitect și urbanist cu peste 25 de ani de experiență vastă în toate procesele unui proiect de real-estate, membru fondator și coordonator al biroului de arhitectură CUMULUS, și inițiatorul unei afaceri de Facility and Property Management (prin QP Management). Având o experiență în tot procesul de dezvoltare al unui business, Răzvan derulează de asemenea investiții în proiecte medii de real estate, poziție care îi conferă o ințelegere globală a întreg procesului de maturizare a unei investiții de real-estate. Din 2023, Răzvan este și Prim-Vicepreședinte al Patronatului Proiectanților în Construcții din România.Nada ELDAKAK

arhitect
Technical Consultant
CADWARE Engineering

Absolventă a Facultății de Arhitectură din cadrul Arab Academy for Science (Alexandria, Egipt), Nada are 5 ani de experiență ca arhitect în Egipt și în România și este în prezent consultant tehnic și trainer în cadrul CADWARE Engineering, precum și designer de interior ca freelancer. Nada a făcut personal trecerea de la utilizarea AutoCAD / SketchUp / 3dsMax, la proiectarea în programul BIM Archicad, și este momentan în procesul de formare ca BIM Coordinator certificat de către Graphisoft.


PANEL – STUDIU DE CAZTransformarea adusă de Archicad pentru un studio de arhitectură de interior

Până de curând, în cadrul studioului Adela Pârvu Design se folosea un mix de programe de proiectare și modelare 3D: AutoCAD / SketchUp / 3dsMax / Lumion / Archicad. Odată cu creșterea companiei și demararea unor proiecte din ce în ce mai complexe, această configurație software nu a mai fost eficientă.

Mai mult decât atât, membrii echipei lucrau fiecare individual, fără să existe posibilitatea colaborării și co-creației.

Din acest motive, echipa a ales consolidarea tuturor lucrărilor în platforma Archicad, cu ajutorul consultanților de la CADWARE Engineering.

Adi Maticiuc și Denis Buliga, doi dintre arhitecții echipei, ne vor împărtăși experiența lor din punct de vedere tehnic, iar, pe partea de business, fondatoarea studioului, Adela Pârvu și Managing Partner Bogdan Hăineală, vor vorbi despre provocările manageriale aduse de această tranziție.


SESIUNE DE NETWORKING BIM PENTRU ARHITECȚI

Ne dorim să dezvoltăm o comunitate activă, și credem că schimbul de experiență, dialogul deschis și competiția colegială sunt benefice pentru toți actorii din industrie.

De aceea, te invităm să rămâi alături de noi după seminar și la sesiunea de networking, unde vei avea ocazia să cunoști și să discuți cu alți arhitecți interesați de BIM.

Noi venim cu niște gustări delicioase, tu vii cu entuziasm, curiozitate și disponibilitate de a crea relații profesionale profitabile.


REZERVĂ-ȚI LOCUL

Spune-ne unde să trimitem invitația, iar dacă mai sunt locuri disponibile, te vom contacta în cel mai scurt timp.