AutoCAD versus AutoCAD LT: descoperiți diferențele și cum puteți economisi timp

Dacă abia acum ați auzit pentru prima dată de AutoCAD și AutoCAD LT sau sunteți un începător în utilizarea acestor programe, fără îndoială vă puneți întrebarea prin ce se deosebeste AutoCAD față de AutoCAD LT. În rândurile următoare încercăm să aducem puțină lumină asupra acestui subiect, punctând diferențele dintre ele.

Care este diferența dintre AutoCAD și AutoCAD LT?

Pe piață există două variante de AutoCAD disponibile: AutoCAD și AutoCAD LT. Ambele variante prezintă aceleași caracteristici de bază. Cu toate acestea, AutoCAD conține funcții de desenare și automatizare 2D, cât și 3D, în timp ce AutoCAD LT oferă un set de instrumente de desenare 2D cuprinzător. Altfel spus, AutoCAD LT este varianta mai light a AutoCAD-ului.

De asemenea, AutoCAD full include funcții mai avansate 2D, funcții de modelare 3D, precum și posibilitatea de a încărca și rula aplicații suplimentare (de tip LISP sau similare).

Un studiu independent realizat recent a analizat în detaliu AutoCAD respectiv AutoCAD LT și diferențele de productivitate dintre cele două. La efectuarea unei serii de sarcini comune de proiectare, rezultatele au arătat că AutoCAD ar putea permite utilizatorului să genereze proiecte de până la 7,1 ori mai rapid comparativ cu AutoCAD LT *.

De asemenea, studiul a constatat că un utilizator ar putea realiza economii de timp cu până la 86% * utilizând AutoCAD în loc de AutoCAD LT pentru a finaliza o serie prestabilită de sarcini detaliate. Cu toate acestea, atunci când există doar solicitări pentru desenarea 2D, câștigul/avantajul adus de AutoCAD full ar fi redus.

AutoCAD-versus-AutoCAD-LT-cadware-engineering

Vedeți Diferența: AutoCAD versus AutoCAD LT

În cadrul unui seminar web, un specialist în utilizarea AutoCAD (Shaun Bryant) a explicat pas cu pas diferențele dintre caracteristicile, funcționalitatea și productivitatea AutoCAD și AutoCAD LT. Subiectele incluse în seminar au fost: proiectare cu geometrii și constrângeri dimensionale, vederi/vizualizări în plan și înălțime, proiectare izometrică, extragerea datelor inclusiv pentru numărarea și crearea tabelelor, verificarea desenelor în raport cu standardele CAD.

Înregistrarea acestui seminar web o puteți urmări aici: