Autodesk Revit – Fixați și organizați elementele modelului pentru a preveni modificările neintenționate ale acestuia

De câte ori lucrați la un proiect în Revit mai mult ca sigur vă puneți întrebarea cum puteți evita ca alți participanți la proiect să încurce informațiile conținute în modelul de lucru.

Acest lucru se referă adesea la utilizatorii care pot altera poziția unor elemente precum punctul de măsurătoare (unul din punctele de origine ale proiectului), care indică adesea originea poziției partajate, sau mutarea accidentală a unui proiect atașat Revit, sau un plan de amplasament AutoCAD cu informații topografice despre site, astfel făcând să se piardă mult timp pentru a rezolva probleme inutile de coordonare.

Pentru a evita ca acest lucru să se întâmple, utilizați funcția Pin pe obiecte cheie. Acest lucru va împiedica tragerea sau ștergerea accidentală a elementelor critice în cadrul unui proiect Revit. Această comandă este localizată pe interfața meniului ribbon, după selectarea obiectelor dorite pentru a fi fixate așa cum se arată în imaginea de mai jos:

Pentru a adăuga un strat suplimentar de protecție, utilizați filtrul de selecție localizat în partea de jos a ecranului. Acest lucru va împiedica selectarea obiectelor cheie, cum ar fi fișierele legate, obiectele acoperite sau elementele fixate (Pin). Cu toate acestea, acest filtru nu împiedică utilizatorii să măsoare sau să plaseze dimensiuni pe acele obiecte pe care lucrează.

 

Obiectele fixate vor arăta un simbol de ac atunci când sunt selectate. Înlăturarea simbolului de ac va elibera obiectul pentru editare.

Dacă sunt necesari pași suplimentari pentru a preveni modificările de model nedorite, luați în considerare plasarea elementelor critice într-un Ansamblu (Workset) și faceți ca acel Ansamblu să fie indisponibil pentru un „ne-utilizator” al respectivului proiect.  Numele de utilizator este derivat din datele de autentificarea ale contului Autodesk, cu toate acestea, administratorii contului ar trebui să poată configura un alias Revit pentru utilizări în scopuri de administrare.

Utilizatorii ar trebui să poată vedea elementele din fișierele atașate și cele de model ale respectivelor Ansambluri (Workset), dar până când sunt realocați, doar proprietarul poate modifica acea parte a modelului.

Sursa