Ce este nou pentru arhitecți în Revit 2021.1

Avem plăcerea de a anunța prima lansare pentru Revit 2021 care include noi caracteristici și îmbunătățiri orientate către proiectarea și documentarea arhitecturală.

În Revit 2021.1 găsiți o îmbunătățire a afișării geometriei importate și tranziții mai ușoare între softurile de completare și Revit. De asemenea, veți descoperi tipuri de studiu suplimentare disponibile pentru Generative Design, o nouă versiune a Dynamo for Revit, cu mai multe noduri și consistență vizuală îmbunătățită între FormIt și Revit – toate lucrând împreună pentru a crea fluxuri de lucru mai eficiente și de a oferi o experiență mai bună utilizatorului.

Un nou tip de studiu pentru Generative Design   

Explorați noi opțiuni de design cu Generative Design

Se explorează continuu noi modalități de a crea modele automatizate și bazate pe date cu scopul de a include mai mulți designeri în procesul de proiectare. Generative Design este una dintre aceste caracteristici, care vă ajută să creați rapid opțiuni de proiectare bazate pe obiective și intrări specifice definite de utilizator.

Puteți utiliza apoi aceste iterații pentru a susține deciziile de proiectare bazate pe date. Debutul acestor caracteristici în Revit 2021 a venit cu trei exemple de tipuri de studiu pentru layout birou, comasare clădire și accesul la lumina zilei, care permit utilizatorilor să exploreze impactul a diferiți factori. Acum, Revit 2021.1 oferă trei noi tipuri de studiu: obiectele pot fi plasate într-un model regulat, dreptunghiular, o grilă în trepte sau la întâmplare.

Aceste noi tipuri de studiu permit arhitecților și proiectanților să analizeze rapid alternativele de proiectare pentru amenajarea încăperilor – cum ar fi distanțarea meselor în mod egal într-o cafenea – permițând crearea rapidă și ușoară a ambianței cu plante și anturaj pentru a imita un cadru natural.

Generative Design în Revit este disponibil începând cu Revit 2021 cu colecția AEC. Dacă aveți un abonament Revit, puteți accesa instrumentele Generative Design prin Dynamo for Revit.

Noi scripturi Dinamo/Node Package

Utilizați scripturi pentru a optimiza și automatiza mai multe sarcini

Versiunea Revit 2021.1 include, de asemenea, o versiune Dynamo actualizată: Dynamo pentru Revit 2.6. Dynamo este un instrument de automatizare care utilizează algoritmi pentru automatizarea sarcinilor repetitive și explorarea problemelor de proiectare. Interfața sa grafică este intuitivă pentru designeri/proiectanți și constă în două layere principale: o vizualizare grafică cu noduri și fire (în esență, elementele de bază ale graficului vostru) și o previzualizare 3D de fundal (geometria). Împreună, aceste layere permit utilizatorilor Dynamo să exploreze fluxul de informații printr-un grafic și să vizualizeze rezultatele.

Acum, utilizatorii pot folosi peste 90 de noi noduri din 19 categorii diferite, care au fost selectate în mod specific pe baza solicitărilor și feedbackului clienților, toate cu obiectivul de a ajuta la îmbunătățirea automatizării proiectului.

În timp ce lansarea Revit 2021 a inclus 10 noduri noi, lansarea versiunii Revit 2021.1 a presupus adăugarea a peste 90 de noduri noi Dynamo, ce oferă o mulțime de funcționalități noi pentru a vă ajuta să lucrați cu spații, avertismente, familii, elemente și multe altele într-un mod mult mai nuanțat.

Unele dintre acestea includ noduri bazate pe:

 • Element
 • Document
 • Selecţie
 • Familie
 • Grup
 • Dimensiuni
 • Avertizări

Utilizați aceste noduri pentru a crea scripturi care să confirme faptul că toți pereții ignifugi găzduiesc doar uși cu ratinguri de foc potrivite, care ar folosi un script Element-related, de exemplu, sau pentru a seta Dimensiune peste sau sub valori. De ce ați dori să setați valori peste sau sub la toate dimensiunile într-un proiect? Să presupunem că aveți un proiect de renovare în care ați transformat desenele CAD într-un model Revit. Această funcție vă poate ajuta să colectați fiecare dimensiune din fișierul Revit și să adăugați o valoare „Site Dimensions TBD”, care vă ajută să informați părțile interesate despre progresul ideilor inițiale care s-ar putea să nu fie încă complet rezolvate.

În Revit 2020 a fost introdus Dynamo pentru nodul Revit Path of Travel (cale de deplasare), care permite utilizatorilor să selecteze oricare două puncte dintr-o clădire și să vadă distanțele de deplasare și analiza traseelor. Această versiune merge chiar mai departe, introducând noi noduri pentru funcția de analiză Path of Travel, care permite selectarea mai multor noduri de-a lungul unui traseu – ideal pentru cartografierea traseelor de deplasare dintr-un spital către camerele pacienților, dulapurile de aprovizionare și zonele de asistență medicală, de exemplu.

Un alt nod nou calculează cea mai lungă cale de deplasare din camere selectate într-un plan de etaj până la punctele de ieșire specificate, ce servește la efectuarea de studii de ieșire și examinarea distanțelor de deplasare.

revit-2021-cadware-engineering

FormIt Convertor în optimizări Revit

Profitați de tranziții mai fluide între programe și etapele proiectului

Odată cu Revit 2021.1 vine și un flux de lucru îmbunătățit cu FormIt 2021.2. Acesta este un program ușor de modelare 3D și analiză conceput pentru fluxurile de lucru în proiectare conceptuală și de calcul. Aceste îmbunătățiri importante pentru FormIt se concentrează pe modificările solicitate de utilizator legate de consistența vizuală atunci când se trece de la FormIt la Revit, permițându-vă să rămâneți în Autodesk pentru întregul flux de lucru.

Dacă ați folosit FormIt pentru a crea schițe și modele de proiectare în faza incipientă, descoperiți acum că acele curbe complexe pot fi importate în Revit cu o fidelitate mai mare, menținându-și aspectul neted original. Selectarea geometriei curbate va dezvălui structura fațetată sau „marginile ascunse”, dar va apărea altfel ca o suprafață curbiliniară, permițând proiectelor voastre să rămână consistente pe măsură ce se deplasează de la o platformă la alta și pe măsură ce proiectarea și documentarea unui proiect continuă să se dezvolte.

O altă îmbunătățire integrată FormIt și Revit se bazează pe traducerea existentă a materialelor de la FormIt la Revit. Mai exact, materialele care au fost scalate sau rotite în FormIt își vor păstra acum fidelitatea vizuală în Revit. Astfel, proiectanții pot avea încredere că materialele FormIt vor fi afișate cu precizie în Revit fără prelucrare, economisind timp atunci când se trece de la proiectarea incipientă la proiectarea detaliată.

Există mai multe caracteristic-cheie în această versiune

Nu toate acestea sunt disponibile pentru arhitecți în Revit 2021.1. Ei vor beneficia de următoarele funcții:

 • În timp ce Revit 2021 a creat posibilitatea de a reseta coordonatele partajate într-un fișier de proiect, aceasta este acum extinsă la toate fișierele de proiect share-uite. Această modificare solicitată de utilizatori facilitează și mai mult lucrul cu consultanți în proiectele mari.
 • Importul de modele din fișierele Rhino, Sketchup 2020 și SAT a fost eficientizat, îmbunătățind fidelitatea și fluxurile de lucru pe platforme.
 • Dacă ați exportat fișiere STL utilizând un add-in, această versiune include un export STL încorporat, simplificând tranziția de la modelarea 3D la imprimarea 3D.
 • Versiunea menține compatibilitatea cu Revit 2021 – în cazul în care membrii echipei nu fac upgrade la noua versiune – facilitând în continuare desfășurarea proiectelor ușoare și consistente între echipe.
 • Consultați noua tehnologie Preview, care oferă caracteristici de acces timpuriu care sunt considerate complete și gata de utilizare în producție pentru Autodesk Revit și Revit LT.

Indiferent că sunteți utilizator Revit de mult timp sau abia începeți să-l învățați în amănunt, numeroasele actualizări ale Revit 2021.1 facilitează activitatea profesioniștilor în arhitectură și design în ceea ce privește funcționarea programelor, modelelor și consultanților.

Cu această versiune s-a urmărit eficientizarea producției de documente de proiectare, astfel încât utilizatorii să nu mai aibă nevoie de soluții alternative. Obiectivul a constat în a ajuta echipele de arhitecți să economisească timp și resurse, dar și în a le face viața mai ușoară, astfel încât aceștia să se poată concentra pe ceea ce contează cel mai mult: crearea unui design extraordinar.

Sursa: https://blogs.autodesk.com