Inventor Road Map – Planurile de dezvoltare pentru programul Inventor

A trecut un an de la cea de-a XX-a aniversare a programului Inventor. Între timp a fost livrat Inventor 2021 și câteva actualizări și îmbunătățiri pe care mulți utilizatori le folosesc deja. Echipa care lucrează pentru Inventor caută continuu modalități de a face experiența cu acest program cât mai bună, ajutând utilizatorii să definească noul posibil.

Experienţă

În ultimii câțiva ani s-a lucrat mult la acest program, de la suport pentru mai multe monitoare, la tema întunecată și comenzi simplificate pentru ca taskurile în Inventor să devină mult mai rapide și ușoare.

Una dintre cele mai solicitate cereri de-a lungul timpului a fost reprezentarea unui model 3D în mai multe etape de fabricație, versiuni simplificate ale obiectelor sau familiilor de obiecte fără fișiere separate pentru fiecare configurație. În prezent, există iParts și iAssemblies, perfecte pentru generarea de modele care pot fi gestionate ca fișiere separate. Ce nu există este opțiunea ca piesele și ansamblurile să conțină mai multe reprezentări, toate într-un singur model, aceasta fiind una dintre cele mai solicitate cereri. Model States este de mare ajutor deoarece vă permite să definiți un model cu mai multe variante. Acestea sunt destinate să vă ajute să reprezentați rapid și ușor diferite etape de fabricație, versiuni simplificate sau o familie de alternative de design cu un singur model.

familie-de-obiecte-inventor-cadware-engineering

Se investește în continuare în performanța generală a programului deoarece acest subiect continuă să fie clasat pe o poziție ridicată în domenii precum Industrial Machine, AEC și Factory. O concentrare mai mare este în jurul performanței grafice în care se va folosi GPU pentru randarea grafică. Vor putea fi observate creșteri semnificative de performanță grafică atunci când utilizați wireframe sau shaded with edge mode. Puteți elibera resurse CPU pentru a fi utilizate în altă parte. De asemenea, veți observa că este puțin mai rapid să editați o piesă care se află într-un ansamblu datorită optimizărilor realizate. Sarcini obișnuite de editare care durează aproximativ două minute, vor fi finalizate în doar 80 de secunde cu viitoarele optimizări. De asemenea, veți observa că acțiuni precum deschiderea/închiderea documentelor sunt semnificativ mai rapide.

S-au realizat multe cercetări pentru a înțelege modul în care este utilizată fiecare comandă și cum poate deveni mai eficientă. S-a început prin a face fluxul prin comandă mai rapid și mai ușor de descoperit, apoi s-au adăugat elemente precum presetările pentru a stoca cea mai comună setare pentru acea comandă. Următoarea comandă abordată este Fillet. A fost făcută mai ușoară selectarea tipului de fișier în avans, care vă permite să filtrați selecția pentru a ușura selectarea a ceea ce doriți. Rezultatul este o comandă mai rapidă și mai ușor de utilizat, cu rezultate mai previzibile.

program-inventor-cadware-engineering

Și optimizările nu se opresc aici. Există multe alte lucruri la care se lucrează pentru a oferi o experiență generală mai bună cu programul Inventor.

Automatizare

În Inventor Community (Comunitatea Inventor) s-a remarcat o creștere clară a interesului pentru automatizare. Din fericire, Inventor oferă deja un potențial imens de automatizare. A fost adăugat pentru prima dată un API în urmă cu ceva ani, permițând companiilor să își scrie propriile aplicații care să ruleze în Inventor. Apoi a fost integrat iLogic, permițând non programatorilor posibilitatea de a a face multe acțiuni automatizate fără a fi nevoie să cunoască un limbaj de programare. De asemenea, a fost introdus Forge, care oferă o platformă de dezvoltare bazată pe cloud, care vă permite să dezvoltați instrumente pentru organizația și clienții voștri.

Nu toată automatizarea se face prin API, iLogic sau Forge, ci se caută permanent modalități de a ajuta la automatizarea sarcinilor obișnuite. În Inventor 2021 au fost îmbunătățite Sheet Formats, facilitând crearea de desene prin template-uri automate. S-a continuat îmbunătățirea acestui flux de lucru pentru a integra lucruri precum 3D Annotation și pentru a automatiza și mai mult desenele.

De asemenea, se încearcă a facilita conectarea unor programe precum Inventor și Revit pentru a automatiza procesul de proiectare și fluxurile de lucru în regim colaborativ. Inventor 2021 a făcut posibilă legarea modelelor Revit în Inventor ca referință, pentru a vă ajuta să proiectați layout-uri sau echipamente personalizate în contextul unei clădiri. Când se modifică modelul Revit, modelul Inventor se poate actualiza automat pentru a se ajusta și a rămâne sincronizat.

Echipa din spatele acestui program lucrează în prezent la eficientizarea fluxului de date, astfel încât să puteți readuce proiectele în Revit și restul proiectului de clădire într-un mod similar. Instrumentele de simplificare sunt în continuare optimizate, se încearcă adăugarea de noi opțiuni pentru Revit și se explorează modalități prin care modificările din Inventor să fie automat reflectate în Revit. Imaginați-vă că puteți proiecta o linie de fabricație într-o clădire și o simplificați și o trimiteți către Revit să fie reprezentată în clădirea finală.

inventor-cadware-engineering

O altă direcție în care se dorește o conectare mai bună a echipelor este aceea de a facilita trimiterea modelelor Inventor către Fusion 360. Având în vedere că piața caută din ce în ce mai mult să optimizeze transferul între proiectare și fabricație, Autodesk a investit de-a lungul timpului în multe piese diferite. Produsele Moldflow, HSM, Magestic, Netfabb și Delcam sunt câteva exemple-cheie. Înainte, toată această capacitate CAM era disponibilă numai în aplicații separate. Se urmărește ca Fusion 360 să fie optimizat și mai ușor de utilizat, care va fi de ajutor alături de puternicele capacități de proiectare ale programului Inventor. Cu doar câteva clicuri puteți copia piesa din Inventor în Fusion 360, gata să colaborați cu inginerul de fabricație sau cu atelierul.

aplicatie-inventor-cadware

Insight

Echipa Inventor discută cu mii de clienți în fiecare an, solicită feedback și caută sugestii cu privire la viitoarele îmbunătățiri ale programului Inventor. De asemenea, face sondaje și se conectează cu mulți dintre utilizatorii aplicației pe forumuri și rețelele sociale. Nu în ultimul rând, urmărește să obțină feedback chiar din programul Inventor atunci când închideți o sesiune de lucru. Toate aceste eforturi au drept scop ghidarea către următoarele optimizări, astfel încât să se obțină cele mai relevante și de impact actualizări posibile.

feedback-program-inventor-cadware-engineering

Sursa: https://blogs.autodesk.com