Ați încercat șabloanele de vizualizare în Revit?

În acest articol ne-am propus să abordăm o funcție din Revit care poate face lucrul dvs. în acest program mai eficient și mai plăcut: șabloanele de vizualizare (View Templates). Vom analiza mai atent aceste șabloane și modul în care le puteți folosi pentru a fi mai productiv și pentru a avea o experiență mai bună în lucrul cu Revit.

Șabloanele de vizualizare (View Templates) simplifică modul în care dezvoltați și evaluați progresul modelului dvs. prin oferirea de unghiuri de vedere preferate, accesibile cu un singur click.

View-Templates-Revit-cadware-engineering

View Templates in Revit – Șabloane de vizualizare în Revit

Toți ne dorim să ne facem munca mai repede și mai consecvent, iar șabloanele de vizualizare sunt esențiale pentru a reuși acest lucru în Revit. Șabloanele de vizualizare nu sunt o caracteristică nouă, dar dacă nu le-ați folosit niciodată, vă recomandăm să aruncați o privire mai atentă. Un șablon de vizualizare vă permite să predefiniți aspectele unei vizualizări în Revit. Apoi, cu un singur click, aplicați șablonul unei vederi. Șablonul controlează apoi vizualizarea. Nu mai este necesar să aplicați manual vizibilitatea și suprascrierile grafice sau filtrele de fază. Petreceți timp dezvoltând șabloane de vizualizare pentru diferite tipuri de vederi pe care le utilizați de obicei și apoi aplicați-le cu un click.

Șabloanele de vizualizare pot fi aplicate și tipurilor de vederi, astfel încât atunci când este creată o vedere nouă, șablonul de vizualizare corect se aplică automat vizualizării.

Ce sunt șabloanele de vizualizare?

Utilizarea șabloanelor de vizualizare vă permite să aplicați rapid opțiuni multiple de vizibilitate și proprietăți grafice unei vederi în același timp. Setările pentru șabloanele de vizualizare sunt gestionate la nivel de proiect. Când utilizați șabloane de vizualizare, este mai ușor să faceți ca vederile modelului dvs. să pară coerente. Când același șablon de vizualizare s-a aplicat mai multor vederi, vizualizările vor arăta la fel.

De exemplu, aveți nevoie de planuri de etaj pentru un set de documente de construcție și doriți ca toate planurile de etaj să aibă același aspect. Realizați un șablon de vizualizare care să conțină toate opțiunile de vizibilitate și modificările grafice necesare pentru documentele de construcție și aplicați-l la vederile planurilor de etaj utilizate pentru documentele de construcție. Dacă cerințele de vizibilitate se modifică, modificați șablonul de vizualizare atribuit și toate planurile de etaj ale documentului de construcție vor fi actualizate.

Mai multe șabloane de vizualizare sunt create într-un fișier model, astfel încât vederile să poată fi modificate rapid. Un fișier model ar putea avea șabloane de vizualizare pentru documente de construcție, prezentări, coordonare, vizualizări de lucru, etc. Șabloanele de vizualizare fac schimbarea vizibilității și a graficii unei vederi rapid și consistent.

Template-de-vizualizare-Revit-cadware-engineering

Unde le găsiți?

Comenzile principale ale șablonuui de vizualizare se găsesc în tabul View  (Vizualizare). În tabul View, faceți click pe meniul View Templates (șabloane de vizualizare). Cele trei instrumente principale sunt:

Apply Template Properties to Current View (Aplicați proprietățile șablonului la vederea curentă) – Selectați un șablon și aplicați setările de vizibilitate din acesta la vederea curentă.

Create Template from Current View (Creați șablon din vedere curentă) – Utilizați setările de vizibilitate și grafică în vederea curentă pentru a crea un șablon de vizualizare. Acesta este un mod bun de a începe șablonul. Efectuați modificări ale proprietăților de vizualizare a unei vederi pentru a o face să arate așa cum doriți. Apoi creați un șablon din vizualizare, astfel încât să îl puteți atribui altor vederi ale modelului dvs.

Manage View Templates (Gestionați șabloanele de vizualizare) – Deschideți o fereastră în care accesați toate șabloanele de vizualizare din modelul dvs. și puteți face modificări la setările proprietăților de vizualizare a fiecărui șablon. Puteți crea noi șabloane de vizualizare din această fereastră.

În Properties Palette, folosiți proprietatea View Template (Șablon Vizualizare) pentru a atribui un șablon de vizualizare vederii curente. Când atribuiți un șablon de vizualizare în acest fel, vor fi disponibile numai șabloanele care pot fi atribuite tipului de vedere curent. Alte șabloane de vizualizare din model nu vor fi listate.

Cum folosiți șabloanele de vizualizare?

Pentru a afla cum să utilizați un șablon de vizualizare, urmăriți acest videoclip:

  1. Atribuiți un șablon de vizualizare unei vederi existente într-un mod care permite modificarea setărilor după aplicarea șablonului.
  2. Atribuiți un șablon de vizualizare unei vederi existente într-un mod care să nu permită modificarea setărilor după aplicarea șablonului.
  3. Setați comenzi pentru a aplica un șablon noilor vizualizări.

Notă: Acest videoclip a fost realizat folosind Revit 2013. Când utilizați o versiune mai nouă a programului, este posibil să observați diferențe de funcționalitate și interfață cu utilizatorul.

Există două moduri de a aplica un șablon de vizualizare unei vederi:

Aplicați un șablon de vizualizare vederii curente. Acest lucru se poate face din Properties Palette sau folosind comanda din ribbon.

Setați un șablon de vizualizare pentru a fi aplicat atunci când sunt create vederi noi. În Identity Data al unui tip de vizualizare este atribuit un șablon de vizualizare. Când este creată o nouă vedere de acest tip, șablonul va fi atribuit automat.

Când începeți să utilizați șabloane de vizualizare în proiectele dvs., creați mai întâi un număr de șabloane de vizualizare pentru diferite cazuri de utilizare. De exemplu, creați șabloane de vizualizare pentru vederile de prezentare, vederile de documentație de construcție și pentru vederi pentru coordonare. După ce ați creat aceste șabloane de vizualizare, atribuiți-le acum vederilor individuale, în funcție de necesități. Având un șablon pregătit pentru fiecare utilizare, devine ușor să asamblați vederi pentru nevoile dvs. și fiecare vedere este afișată într-un mod consecvent.

Șabloanele de vizualizare pot fi, de asemenea, atribuite tipurilor de vederi. Dacă acest lucru este făcut, pe măsură ce creați vederi, eliminați pasul aplicării unui șablon de vizualizare după crearea vederii. Pe măsură ce creați vederea, șablonul corect se aplică pe baza tipului de vedere. Când aplicați șabloane de vizualizare tipurilor de vederi, selectați dacă vederea va depinde de șablonul de vizualizare.

View-Template-in-Revit-cadware-engineering

Când șabloanele de vizualizare sunt atribuite în Properties Palette sau când atribuiți un șablon de vizualizare unui tip de vedere și este setat ca „dependent”, toate aspectele vizuale ale vederii sunt controlate de șablon. Pentru a schimba aspectul unei vederi, trebuie fie să eliminați șablonul din vizualizare, să editați șablonul, fie să activați proprietățile de vizualizare temporară. Când proprietățile de vizualizare temporară sunt activate, în meniu este afișată o margine mov. Odată ajuns în modul proprietăți de vizualizare temporară, efectuați modificări la aspectul vederii așa cum ați face în mod normal. Este posibil să fie necesar să faceți acest lucru atunci când trebuie să verificați sau să coordonați rapid ceva, dar nu doriți să modificați șablonul de vizualizare atribuit. Faceți din nou click pe butonul proprietăți de vizualizare temporară de pe bara de control a vederii pentru a dezactiva modul și readuceți vederea la setările de vizibilitate din șablonul de vizualizare aplicat.

Revit-View-Template-cadware-engineering

Includeți View Templates (șabloane/template-uri de vizualizare) ca parte a șabloanelor de proiect. Șabloanele de vizualizare pot fi transferate de la un proiect la altul utilizând instrumentul de transfer al standardelor de proiect (transfer project standards tool). Puteți continua să dezvoltați șabloane de vizualizare și apoi să le transferați, după cum este necesar, de la un proiect la altul, pentru a vă asigura coerența la nivel de birou a vizualizărilor.

Șabloanele de vizualizare controlează multe aspecte ale înfățișării unei vederi. Alte aspecte precum scala, umbrele sau fazele pot fi incluse ca parte a unui șablon de vizualizare. Toate proprietățile unei vederi controlate cu un șablon de vizualizare sunt afișate în partea dreaptă a dialogului cu proprietăți de vizualizare. Când creați șabloanele de vizualizare, asigurați-vă că revedeți toate aspectele de vizualizare care sunt controlate, astfel încât să puteți obține cât mai mult posibil din șabloanele de vizualizare.

Utilizați șabloanele de vizualizare pentru a vă ajuta să aplicați rapid vizibilitate consistentă și modificări grafice vederilor proiectului dvs. Stabiliți standarde de proiect și birou și comunicați eficient cu proiectele dvs. Revit.

Diferite șabloane de vizualizare atribuite

Different-View-Templates-Revit-cadware-engineering