Lumion 9 sub lumina reflectoarelor: Cer realist, ploaie și zăpadă în atmosferă

Combinația frumoasă și realistă pentru cer prin opțiunile Real Skies și Sky Light 2, și ploaia și zăpada în cădere atmosferică sporesc aspectul „viu” al mediului înconjurător al proiectului dumneavoastră.

Locația, locația și iar locația …

Poate că este un clișeu de demult, prea des folosit, dar, cu siguranță, există un adevăr în lumea arhitecturii: clădirile sunt inseparabile de locația lor. Atunci când comunicați proiectul către clienți, asigurându-vă că înțeleg intenția dumneavoastră. Contextul proiectului are un rol foarte important.

Ceva atât de simplu ca aspectul cerului poate acționa ca o ancoră, modelând în avans realitatea mediului în care se dezvolta proiectul dumneavoastră. Condițiile atmosferice, cum ar fi ploaia și zăpada, arată frumos modul în care proiectul dvs. va face față atât climei, cât și anotimpurilor.

Randări ale unui apartament de lux, în oraș, pe tot parcursul anului

Cu Lumion 9 Pro, modelarea acestui „ambiant de viață” este surprinzător de ușoară cu ajutorul noilor funcții, precum Real Skies (cu Sky Light 2) și Atmospheric Rain and Snow (ploaie și zăpadă atmosferică).

Cu doar câteva click-uri, puteți să redați proiectului lumina puternică, albastră, a unei zile senine, însorite, sau puteți prezenta un aspect mai dramatic cu umbre grele, pe măsură ce norii groși de ploaie se adună.

Iată un exemplu despre cum funcțiile Real Skies și Sky Light 2 influențează subtil (dar foarte eficient) iluminarea scenariului de proiect.

Cu noua funcție Atmospheric Rain and Snow este posibil să modelam diferite etape ale precipitațiilor, imitând modul în care ar cădea în realitate.

De exemplu, imaginați-vă că proiectați o clădire într-o locație cunoscută pentru clima deosebită și momentele de vreme capricioasă. Prin configurația funcției Precipitation Effect, cu ajutorul unor apăsări pe tastatură, durează doar câteva minute pentru a face un videoclip despre proiectul dumneavoastră, trecând de la o ploaie torențială la o zi uimitoare și liniștită.

Pentru a plasa clădirea proiectata într-un decor de iarnă dezlanțuită pur și simplu adăugați funcția Precipitation Effect, reglați cursorul la opțiunea de zăpadă și lăsați fulgii de nea să zboare în decor.

În cele ce urmează vom parcurge cele mai importante opțiuni ale celor doua funcționalități noi în Lumion 9 Pro: Real Skies and Sky Light 2 și Atmospheric Rain and Snow.

Sky Light 2 and Real Skies (Pro only)

Relația dintre cer și clădirea proiectata de dumneavoastră este esențială pentru a arăta realist construcția viitoare. Din exterior, cerul este cel care conferă aspectul și felul de a percepe clădirea. Din interior, acesta este o parte importantă a ceea ce locuitorii clădirii vor privi și vor vedea zi de zi.

Exterior

Interior

Cu cele 39 de efecte noi Real Skies preconfigurate în Lumion 9 Pro, puteți îmbrăca instantaneu proiectul cu un cer frumos și realist în modurile Photo, Movie și 360 Panorama.

Aplicarea efectului Real Skies

În plus, față de cele 39 de opțiuni realiste, puteți obține o varietate aproape nelimitată prin deschiderea efectului și deplasarea cursorului în jurul valorilor variabile. Puteți modifica poziția, luminozitatea cerului și luminozitatea generală a scenei. Puteți chiar să rotiți cerul pentru un punct de observație diferit.

Iată câteva exemple pentru efectul Real Skies:

Modificarea luminozității unui cer real

Comparație între setările Real Sky luminos și întunecat

Atmospheric Rain and Snow (Pro only)

În timp ce Real Skies și Sky Light 2 au cel mai mare impact atunci când sunt aplicate la exterior, această caracteristică poate fi, de asemenea, extrem de eficientă atunci când este aplicată cu atenție pe randările interioare.

Același lucru este valabil și pentru funcția Atmospheric Rain and Snow din cadrul Precipitation Effect al Lumion 9 Pro. *

Exterior

Interior

Noua funcție atmospheric rain conferă structurii dumneavoastră un fundal liniștitor, relaxant. Atmospheric snow subliniază mediul confortabil, de iarnă, care poate fi o componentă decisivă a mediului modelat pentru clădire.

Aplicarea functiei Atmospheric Rain and Snow

Iată cum puteți obține cele mai multe beneficii din funcționalitatea Atmospheric Rain and Snow în modul Photo și Video.

Pentru a începe, faceți click pe pictograma „FX” și mergeți la categoria Weather and Climate. Faceți click pe Precipitation Effect pentru a îl adăuga la lista de efecte. De aici, faceți din nou click pe efect pentru a accesa opțiunile de personalizare. Aici veți vedea o serie de glisoare, inclusiv ploaie/ zăpadă, faza de precipitații, cantitatea de particule, mărimea particulelor, oprită de plante, distanța de blocare, adăugarea de ceață în plus și altele.

Pentru a crea un aspect atmosferic și ploios pentru proiectul dumneavoastră, asigurați-vă că glisorul Rain/ Snow este poziționat spre stânga (deplasându-l spre dreapta va transforma ploaia în zăpadă).

Pentru a da scenei din proiectul dumneavoastră aspectul unei atmosfere de iarnă, puteți schimba pur și simplu glisorul Rain/ Snow pe partea dreaptă. Ploaia se va transforma în zăpadă. Puteți personaliza aspectul exact al ninsorii și al zăpezii așternute pe pământ prin ajustarea glisoarelor efectului.

Puteți schimba cu ușurință aspectul ploii și zăpezii pe teren, precum și nivelul precipitațiilor prin reglarea cursorului „de fază”.

De exemplu, într-o fază anterioară (adică cursorul este reglat în stânga), puteți avea ploaie și teren uscat, după cum se arată aici:

Într-o fază ulterioară (deplasarea cursorului spre dreapta), ploaia a căzut de ceva vreme și a format bălți pe pământ, după cum se arată mai jos:

În plus, dacă doriți să modificați mărimea și cantitatea fiecărei picături de ploaie sau a fulgilor de zăpadă, puteți ajusta glisoarele pentru cantitatea de particule și dimensiunea particulelor.

Iată scena supermarketului cu un nivel ridicat al cantității și dimensiunii ploii:

Și aici este scena supermarketului cu reducerea cantității și dimensiunii ploii:

Tot în Lumion 9, ploaia și zăpada sunt oprite de clădiri, obiecte înclinate și alte obiecte care ar bloca precipitațiile în viața reală. Puteți regla unele dintre aceste setări prin intermediul unor glisoare de blocare.

* Dacă aveți Lumion 9 (nu versiunea Pro), veți avea la dispozitie Precipitation Effect în modul Photo, Video și 360 Panorama; cu toate acestea, nu veți avea disponibila noua functie Atmospheric Rain and Snow.

Sursa

Doriți să încercați Lumion 9? Iată opțiunile de cumpărare: