Reduceți erorile din proiect cu Autodesk BIM 360 și pachetul de colaborare pentru Revit (2)

În cadrul acestei serii de articole vom parcurge câteva idei cheie despre cum puteți obține avantaje competitive adoptând metode de proiectare colaborative, în cloud, utilizând tehnologiile Autodesk BIM 360 și pachetul de colaborare pentru Revit. Aceste metode pot stimula creșterea afacerii dumneavoastră și au un ROI deja confirmat într-o serie de proiecte.

Beneficiul nr. 2: Colaborarea conduce la proiecte de calitate, finalizate mai rapid

În postarea de săptămâna trecuta („Reduceți erorile din proiect și încurajați schimbul de date în cadrul proiectului„) am menționat cât de importantă este comunicarea între participanții la proiect.

Cu toate acestea, atunci când proiectăm, feedback-ul este esențial, nu doar de la colegi și colaboratori, dar și de la întreaga echipă de proiect. Cu cât aceste informații ajung mai devreme la proiectanți, cu atât mai repede pot fi luate măsuri corective, asigurându-ne că problemele minore nu se transformă în întârzieri costisitoare.

Evident, pentru ca o persoană să verifice datele, proiectanții trebuie să-i furnizeze informațiile necesare. În trecut, acest lucru însemna trimiterea fișierelor prin e-mail, ftp etc. Exista și riscul ca persoana care verifica să nu aibă software-ul nativ de proiectare, ceea ce însemna că proiectanții trebuiau să transforme fișierul într-un alt format, de exemplu .pdf, aceasta operațiune fiind consumatoare de timp.

În epoca conectivității, avem nevoie de un instrument care să ne permită să comunicăm în timp real, fără a ne complica cu conversia fișierelor sau cu trimiterea unor pachete mari de informații.

Colaborarea cu Revit stochează datele despre echipa de proiect în BIM 360 Design. Astfel putem să partajăm informații cu toate părțile interesate pur și simplu invitându-le în proiect. BIM 360 Design vine cu un „Viewer pentru Modele Mari” iar aceasta înseamnă că datele sunt vizibile pentru întreaga echipă de proiect fără a fi nevoie să descărcați nimic: datele sunt pur și simplu disponibile în cloud pentru a fi văzute de toate părțile implicate.

De asemenea, deoarece BIM 360 Design vine cu o aplicație mobilă, putem vedea informațiile de proiectare indiferent de locația în care ne aflam, inclusiv pe șantier.

Deoarece atât interfața web cât și aplicația mobilă ne permit să adăugăm și să vizualizăm comentarii și soluții de lucru, comunicăm eficient având la dispoziție ultima versiune a datelor la un moment dat.

Acest flux de lucru bazat pe cloud permite nu numai feedback-ul imediat ci și reducerea nevoii de a organiza atât de multe întâlniri între membrii proiectului pentru a acoperi problemele minore.

Toate aceste aspecte conduc la faptul că participanții la proiect se pot concentra pe obiectivul lor principal: proiectarea. Aceasta înseamnă mai puțină bătaie de cap și mai puțin timp petrecut pentru organizarea de întâlniri, pentru conversia fișierelor, pentru încărcarea manuală a informațiilor etc. – și mai mult timp pentru a se dedica finalizării rapide a proiectelor de calitate.

 

Source