Program de Analiza Structurala SAP2000

SAP2000 este o aplicație de analiză structurală ce oferă o interfață complexă și în același timp intuitivă, un motor analitic performant și instrumente versatile de proiectare pentru ingineri din diverse domenii de activitate.

Cere oferta

Contacteaza-ne pentru oferte personalizate, pentru achizitii prin fonduri europene, pentru modalitati de plata in rate, pentru cantitati mari, achizitii prin SICAP sau alte cerinte speciale.

Categorii: , Etichetă:

Descriere

Despre SAP2000. Interfața grafică pentru modelare 3D și multiplele opțiuni de proiectare și analiză oferă posibilitatea modelării, dimensionării și analizei într-o manieră complet integrată a unei game variate de tipuri de structuri. Interfața intuitivă permite generarea rapidă a modelelor structurale, de la cele mai simple până la cele mai complexe, făcând din SAP2000 cel mai eficient program de analiză structurală de uz general de pe piață.

 

Abordarea cu precizie a structurilor complexe devine posibilă cu ajutorul șabloanelor integrate care permit generarea modelelor utilizând elemente de tip bară, de tip placă, de tip solid etc.

Încărcările din vânt, seism și acțiunea valurilor sunt generate automat pe baza codurilor de proiectare integrate. Printre normativele încorporate în program, se numără Eurocod-urile, dar și anumite Anexe ale acestora.

 

Tehnicile analitice avansate permit analiza pas cu pas a deformațiilor mari, analizele Eigen și Ritz – bazate pe rigiditate în cazuri neliniare – analiza elementelor de tip cabluri, analiza neliniară geometrică și de material, analiza la flambaj, analiza la colaps progresiv, metode energetice pentru controlul deplasărilor, analiza utilizând amortizori vâscoși, izolatori în bază, analiza de tip push-over, analiză neliniară etc. Analiza neliniară poate fi statică și / sau dinamică, având opțiuni de analiză dinamică neliniară time-history și cu integrare directă.

 

De la o analiză statică pe un cadru 2D până la o analiză dinamică neliniară complexă pentru o structură 3D, SAP2000 este cea mai simplă și eficientă soluție pentru analiza și proiectarea unei structuri.

 

Un atu important al programului este compatibilitatea acestuia cu conceptul BIM. Astfel, este posibilă preluarea respectiv exportarea modelului din AutoCAD, Tekla Structures și diverse formate de tip IFC, CIS/2. De asemenea, programul face posibilă prelucrarea rezultatelor în formă tabelară cu ajutorul programelor Microsoft Excel sau Access.

 

Configuratii SAP2000

SAP2000 este disponibil în 4 configuratii: Basic, Plus, Advanced și Ultimate.

Cerinte de sistem

Procesor

  • Minimum: Intel Pentium 4 sau AMD Athlon 64
  • Recomandat: Intel Core 2 Duo, AMD Athlon 64 X2, sau mai mult
  • Suportul SSE2 este necesar
  • Motorul Analitic SAPFire® funcționează optim atunci când este utilizat pe un computer cu mai multe procesoare.

Memorie

  • Minimum: 3 GB pentru 32-bit O/S, și 4 GB pentru 64-bit O/S
  • Recomandat: 4 GB pentru 32-bit O/S, și 8 GB sau mai mult pentru 64-bit O/S
  • Viteza de lucru este îmbunătățită prin instalarea de memorie RAM

 

Back to Top
×