Noutăți în Autodesk Civil 3D 2020

Autodesk Civil 3D 2020 conține următoarele caracteristici și îmbunătățiri noi:

Actualizări privind eficiența de lucru

 • Utilizați comanda îmbunătățită Analyze Gravity Network pentru a realiza o analiza a rețelei de conducte și pentru a aplica rezultatele acesteia în rețea.


Puteți utiliza această comandă pentru a efectua următoarele tipuri de analiză:

o Redimensionare conducte și resetare radiere: Analizează curgerea prin conducte, redimensionează conductele în conformitate cu parametrii stabiliți și reseteaza radierele pentru a face realizabila curgerea prin conducte.

o Calculul liniilor proiectate de energie și a curgerii hidraulice: Calculează liniile proiectate de curgere hidraulică și raportează dacă fiecare linie din sistem este în stare normală, supraîncărcată sau inundată.

o Analiză de admisie: analizează capacitatea de admisie a rețelei și raportează debitul, adâncimea și zona de influența la fiecare intrare.

 • Utilizați noile setări de caracteristici ale structurii pentru a specifica valorile implicite care pot fi folosite de comanda Analyze Gravity Network.

 • Modulul Autodesk Storm and Sanitary Analysis a fost actualizat cu următoarele caracteristici:

o Condițiile de scurgere maximă pot fi stabilite separat pentru fiecare eveniment în parte, în timp ce se pot simula mai multe evenimente de tip furtună în același scenariu.

o Factorul de vârf poate fi setat pentru fiecare sub-bazin.

o Sunt disponibile acum camere noi de stocare de la Advanced Drainage Systems® (ADS) și CULTEC®.

Actualizări legate de eficiența de producție

 • Utilizați comenzile Autodesk Dynamo pentru Civil 3D în scopul de a dezvolta și executa scripturi pentru automatizarea sarcinilor și a fluxurilor de lucru în Autodesk Civil 3D.

Autodesk Dynamo pentru Civil 3D este o aplicație de programare vizuală disponibilă cu o instalare separată prin aplicația Autodesk Desktop App și din contul dvs. Autodesk.

După ce instalați aplicația, comenzile specifice Autodesk Dynamo sunt disponibile în tab-ul Manage ribbon în Civil 3D.

  • Când atașați un șablon de referință suplimentar la un desen, acesta este acum adăugat în partea de jos a listei de șabloane, iar setările personalizate care au fost deja specificate pentru șabloanele atașate anterior sunt păstrate.

 • Utilizați o nouă variabilă sistem numită SyncDrefPsetToSource pentru a controla dacă seturile de proprietăți sunt sincronizate atunci când sincronizați referințele datelor pentru comenzi rapide. Puteți utiliza următoarele setări pentru SyncDrefPsetToSource:
Valoare Descriere
0 Seturile de proprietăți nu vor fi sincronizate niciodată când s-au efectuat sincronizări legate de date.
1 Seturile de proprietăți vor fi sincronizate când s-au efectuat sincronizări legate de date.

Sincronizarea setului de proprietăți va avea loc în desenul gazdă numai dacă obiectul a fost modificat în desenul sursă.

o Dacă obiectul a fost modificat în desenul sursă, obiectul și setul de proprietăți asociat vor fi sincronizate în desenul gazdă.

o Dacă obiectul nu a fost modificat în desenul sursă, obiectul și setul de proprietăți conexe nu vor fi sincronizate în desenul gazdă.

 • Comanda rapidă pentru sincronizarea de date referitoare la modificările supraînălțării a fost îmbunătățită. Cu această îmbunătățire, modificările aduse mai multor tipuri de parametri de supraînălțare într-un aliniament sursă vă vor solicita să sincronizați un aliniament referit la datele respective.

Actualizări legate de colaborare și schimbul de date

 • Comanda Export Civil 3D Drawing a fost actualizată cu următoarele caracteristici:

o Etichetele cu măști de fundal nu mai sunt exportate cu hașuri specifice.

o Xref-urile sunt explodate corespunzător la export.

o Mesajele de stare de proxy nu mai sunt afișate la export.

o Opțiunea de a converti feature lines, segmente de parcele și ridicari topografice la polilinii 2D sau 3D care a fost inclusă în actualizarea Autodesk Civil 3D 2019.2 este inclusă în Autodesk Civil 3D 2020.

 • Utilizați o nouă setare pentru a controla dacă aliniamentele de cale ferată sunt exportate din Autodesk Civil 3D pentru a fi utilizate în Autodesk InfraWorks ca aliniamente cu linie centrala sau aliniament de șine.

o Când este setat pe No, un aliniament feroviar exportat spre IMX de la Civil 3D va deveni un obiect feroviar în InfraWorks, fapt care poate cauza o pierdere a preciziei geometriei sale.

o Când este setat la Yes, un aliniament feroviar exportat spre IMX de la Civil 3D va fi exportat ca un aliniament legat de axul caii ferate și va deveni similar cu componenta unui drum atunci când va fi introdus în InfraWorks. Componenta de drum va avea aceeași geometrie ca și aliniamentul feroviar în Civil 3D.

Notă: Această setare este valabilă atunci când se utilizează comanda Export IMX în Civil 3D și când se deschide un desen Civil 3D direct în InfraWorks.

Alte actualizări

 • Tema de fundal închisă la culoare și pictogramele din meniul tip ribbon au fost actualizate.

o Tema de culoare închisă care controlează aspectul ferestrei principale al aplicației, a meniului de tip ribbon și a altor elemente ale interfeței de utilizare a fost actualizată cu culori noi.

o Pictogramele din meniul de tip ribbon pentru ambele teme de culori, Light și Dark, au fost actualizate pentru stil și claritate, optimizate pentru a lucra cu culorile de fundal și actualizate la scară pentru monitoarele de înaltă rezoluție.

 • Formatul bazei de date a măsurătorilor de teren a fost actualizat de la Microsoft SQL Server Compact (SQL CE) la SQLite. Pentru a utiliza bazele de date existente cu Autodesk Civil 3D 2020, acestea trebuie convertite în SQLite.

Utilizați utilitarul Autodesk Civil 3D Survey Migration Utility pentru a transforma bazele de date din sondaj de la SQL CE la SQLite.

Aplicația Autodesk Civil 3D Survey Migration Utility disponibila pentru descărcare accesând link-ul https://www.autodesk.com/civil3d-survey-database-migration-utility.

Important: Bazele de date migrate nu sunt compatibile cu versiunile anterioare ale Autodesk Civil 3D.

 • Locațiile implicite pentru proiecte și șabloane de proiect au fost actualizate.
Locație anterioară Locație nouă
C:\Civil 3D Projects C:\Users\Public\Documents\Autodesk\Civil 3D Projects
C:\Civil 3D Project Templates C:\Users\Public\Documents\Autodesk\Civil 3D Project Templates

Sursa

Software si training pentru Autodesk Civil 3D: