Noutăți în Revit 2020

Echipa de dezvoltatori Autodesk a lansat versiunea Revit 2020,  care include îmbunătățirile aduse în versiunile Revit 2019.1 și Revit 2019.2. Anul de lansare “2020” este un moment special, reflectând atât solicitările utilizatorilor trimise pe pagina Revit Ideas, cât și introducerea de noi caracteristici și funcționalități. Cu Revit 2020, toate disciplinele vor avea la dispoziție noi instrumente și îmbunătățiri care le vor ajuta să genereze proiecte și documentații de construcție coerente, coordonate și complete. Așa cum este detaliat în foaia de parcurs publică a Revit, obiectivul Autodesk este de a oferi capabilități care să ducă la îmbunătățirea rezultatelor proiectului.

Capturați intenția de proiectare în detaliu

Noile funcționalități în Revit 2020 vă dau posibilitatea de a crea o documentație mai precisă și detaliată care să reprezinte mai bine intenția de proiectare.

Un exemplu excelent pe care suntem deosebit de bucuroși să îl anunțăm in versiunea 2020 sunt îmbunătățirile de flux de lucru în proiectarea electrică.

 • Aplicația Revit vă permite acum să utilizați feed through lugs la crearea sistemelor electrice de distribuție. Această capacitate simplifică sarcinile legate de documentație și îi ajută pe proiectanți să creeze un model digital mai bun al sistemului pentru a sprijini analiza.
 • Îmbunătățirile electrice ale cablajelor homerun vă oferă controlul asupra vârfurilor de săgeți și marcajelor pe care trebuie să le creați pentru documentația electrică, care este mai ușor de înțeles și de utilizat.

Cu Revit 2020 puteți crea o geometrie avansată a peretelui cu posibilitatea de a desena pereți eliptici și pereți cortină eliptici.

Aceste funcționalități și îmbunătățiri noi în Revit 2020 ajută la conectarea proiectului la procesul de fabricație, prin intermediul unor instrumente de modelare mai precisă pentru detaliere, fabricare și construcție a betonului.

 • Îmbunătățirea modului de copiere a barei și a mutării a acesteia se traduce într-o o precizie sporită și la rezultate mai previzibile atunci când se copiază și se deplasează barele de armare.
 • Ca noutate în Revit 2020, puteți utiliza adnotări automate pentru armături multiple cu seturi paralele și în același plan și pentru fețe din beton, ajutându-vă să obțineți o documentație mai bună pentru proiectele de beton.
 • Altă solicitare din pagina Revit Ideas, armătură în scări de tip model-in-place, mărește versatilitatea modelării 3D a barelor de armătură și vă ajută să definiți o ranforsare exactă.

Îmbunătățirile conexiunilor din oțel în Revit 2020 vor ajuta inginerii să creeze cerințe de proiectare mai precise și bazate pe modele, pentru detalierea și fabricarea oțelului.

 • Capacitatea de a propaga conexiunile din oțel vă va economisi timp când trebuie să inserați aceeași conexiune în mai multe locații pe un proiect de mare dimensiune.
 • Și puteți gestiona mai ușor și mai eficient proiectarea conexiunilor repetitive prin gruparea conexiunilor din oțel, ceea ce vă permite să actualizați cu ușurință toate instanțele aceluiași tip de conexiune dintr-un singur loc.
 • În cele din urmă, cu caracteristici noi în Revit 2020 pentru etichete și dimensiuni ale elementelor din oțel, veți putea crea desene inginerești mai precise și mai lizibile pentru proiectele realizate pe structură metalică.

Conectarea datelor 2D la BIM, și mai mult de atât

Mai multe caracteristici noi în Revit 2020 vă ajută să conectați date și persoane pentru a permite o mai ușoară colaborare și livrare de proiecte.

O funcționalitate cerută de utilizatori: Revit 2020 suportă inserarea de documente PDF, ceea ce înseamnă că acum puteți aduce date 2D în Revit și puteți accesa informația din PDF pentru a modela elemente noi bazate pe acesta. Acest vot dat în portalul Revit Ideas permite conectarea datelor 2D în BIM pentru a sprijini fluxurile de lucru în construcții.

Și dacă lucrați în SketchUp, veți fi bucuroși să vedeți că noutatea în Revit 2020 este suportul pentru importul SketchUp 2018. Obțineți un flux de lucru mai eficient, inclusiv importurile de culori, pentru a conecta proiectarea stadiilor inițiale realizate în SketchUp la Revit.

Concomitent cu lansarea Revit 2020, se introduce serviciul de Cloud Model Upgrade, care automatizează complet actualizarea tuturor modelelor dintr-un proiect BIM 360, cu doar un click pe un singur buton. Acesta este un economizor de timp incredibil, care simplifică și ușurează trecerea la cea mai recentă versiune Revit și o adevărată valoare adăugată pentru utilizarea modelelor în cloud.

Pentru MEP, utilizați noua funcție de export pentru fabricare în extensia Revit Extension for Fabrication pentru a genera un fișier de date CSV sau TXT care poate fi importat în aplicații de calcul tabelar sau alte instrumente. Utilizați aceste date detaliate de fabricație în diverse lucrări de preconstrucție și fabricare.

revit 2020

Automatizați și optimizați

Ușurința și productivitatea dvs. în lucrul cu software-ul și capacitatea de a efectua analize care ajută la luarea deciziilor de proiectare sunt cu adevărat importante, iar aici Revit 2020 nu ne dezamăgește. Aceste caracteristici noi în Revit 2020 vă vor ajuta să reduceți timpul petrecut pentru efectuarea sarcinilor și să contribuiți la producerea de lucrări de înaltă calitate.

 • Puteți înțelege cu ușurință modul în care oamenii se vor mișca într-o clădire sau navighează într-un spațiu prin simularea celei mai scurte căi dintre punctele din proiectul dvs. în Revit 2020. Instrumentul Path of Travel analizează geometria din plan și navighează în jurul obstacolelor și pe uși pentru a optimiza o rută în sprijinul deciziilor de proiectare.
 • În ultimele câteva versiuni a fost integrată din ce în ce mai mult extensia de calcul computerizată Dynamo cu Revit. Acum, Dynamo 2.1 este livrat cu Revit 2020 într-o experiență unificată, simplificând instalarea, utilizarea și versionarea.
 • Și acum aveți posibilitatea să lucrați mai productiv legăturile de oțel în Revit utilizând pachetul Dynamo “Autodesk Steel Connections 2020“. Accelerați introducerea conexiunilor multiple de oțel pe baza unor reguli definite de utilizator care pot identifica condiții geometrice similare pentru plasarea conexiunilor standard și personalizate. Pachetul include mai multe scripturi predefinite pentru utilizare cu Dynamo Player.

În versiunile anterioare am optimizat Revit să funcționeze mai repede. Acum puteți obține un timp de răspuns mai rapid atunci când editați conexiuni detaliate de oțel în modelul 3D cu Revit 2020, care utilizează procese de fundal pentru a îndeplini aceste sarcini mari consumatoare de resurse. Puteți continua lucrul la proiectul dvs. Revit în timpul derulării procesului de fundal.

Sursă

Software si training pentru Autodesk Revit: