Noutăți în versiunea Twinmotion 2022.2

Vă anunțăm că a apărut versiunea Twinmotion 2022.2, care acum oferă noi funcții și optimizări la nivel general, la care se adaugă noi opțiuni practice care îmbunătățesc experiența de lucru a utilizatorilor.

Care sunt noutățile la Twinmotion 2022.2

Această versiune include o nouă funcție HDRI Backdrop, randări la o rezoluție foarte mare, integrare Sketchfab, sute de obiecte native Twinmotion noi, suport pentru prezentări mult mai complexe în Twinmotion Cloud și multe altele.

Îmbunătățiri de randare

Setarea scenei pentru proiectul vostru folosind un mediu cu iluminat convingător este cheia pentru o vizualizare credibilă. Odată cu acest update este disponibilă o nouă funcție HDRI Backdrop care vă permite să plasați un model în contextul unui mediu ambiant sau al unui studio și care să influențeze în mod realist iluminarea modelului. Spre deosebire de HDRI Skydome, această funcție include o suprafață de sol care poate primi umbre.

Există 258 de noi medii înconjurătoare HDRI concepute atât pentru a oferi un fundal, cât și pentru a ilumina modelul, și 30 de noi HDRI-uri de studio potrivite pentru fotografiile de produs; puteți modifica orizontul, scara și rotația imaginii pentru a se potrivi nevoilor voastre.

randare-Twinmotion-2022.2-cadware-engineering

Nou în Twinmotion 2022.2 este și faptul că puteți randa imagini și videoclipuri de foarte înaltă rezoluție, până la 64K, utilizând o tehnică de randare în mosaic. Perfectă pentru un conținut destinat pentru afișaje mari, cum ar fi panouri publicitare și videowall-uri, această funcție depășește limitările memoriei GPU și permite randări de înaltă rezoluție chiar și pe computerele mai puțin performante.

În plus, acum puteți exporta panorame și seturi de panorame la rezoluție de 16K pentru o fidelitate mai mare și o experiență captivantă. Anterior, rezoluția maximă era de 8K. Noua limită se aplică atât exporturilor locale, cât și exporturilor în cloud.

Integrare cu Sketchfab și alte sute de elemente native

Modelarea propriilor elemente de recuzită și personaje pentru a umple scena și a o aduce la viață este consumatoare de timp și costisitoare. În această versiune, găsirea conținutului de care aveți nevoie este mai ușoară ca oricând.

Platforma de modelare web Sketchfab este acum integrată în biblioteca Twinmotion, oferind acces de tip drag-and-drop la peste 660.000 de elemente gratuite în patru categorii de licențe Creative Commons.

Între timp, noi obiecte native Twinmotion sunt acum lansate în cloud în fiecare lună. De la Twinmotion 2022.1 au fost adăugate în total 660 de elemente noi. Acestea includ obiecte high-tech, instrumente muzicale, obiecte de grădină, obiecte de divertisment și echipamente sportive împreună cu peste 200 de oameni, în categoriile Winter, Shopping, Children și Sport.

Versiunea-Twinmotion-2022.2-cadware-engineering

Plasarea elementelor pe bază fizică (Acces timpuriu)

Ați încercat vreodată să poziționați o mașină pe un teren denivelat? Sau să stivuiți o mulțime de jucării într-o cameră de copii? Sau să faceți ca o grămadă de pietre de pe marginea unei cascade să pară că au căzut acolo în mod natural? Doar folosind instrumente de translatare și rotire, nu este o sarcină rapidă sau ușoară!

De aceea, a fost adăugat un nou instrument care vă permite să utilizați simulări de coliziune și gravitație în timp real în fereastra de vizualizare pentru plasarea obiectelor. Puteți pur și simplu să adăugați obiecte în mod natural în interiorul scenei și să le faceți să se ciocnească și să cadă în funcție de casetele de delimitare.

Îmbunătățiri pentru Twinmotion Cloud

Îmbunătățirile la Twinmotion Cloud sunt implementate independent de lansarea programului Twinmotion. De la Twinmotion 2022.1 au fost adăugate o serie de funcționalități noi și îmbunătățiri care fac partajarea proiectului la o fidelitate ridicată cu oricine, oriunde, mai ușor ca oricând.

În primul rând, a fost adăugat suport pentru prezentări mult mai complexe. Au fost mărite limitele de utilizare a memoriei RAM de 4 ori și a memoriei video (VRAM) de 1,5 ori. Împreună cu noul algoritm de compresie a texturii puteți să creați și să implementați prezentări mult mai complexe și detaliate în cloud decât era posibil anterior.

Părțile interesate care vizionează prezentări (Presentations) sau seturi de panorame (Panorama Sets) pe tablete sau dispozitive mobile pot acum să privească în jurul scenei pur și simplu mutându-și dispozitivul, datorită noului suport pentru senzori de mișcare care permite Twinmotion Cloud să interpreteze inputurile de la giroscoape și accelerometre.

Acum este generat un cod care vă permite să încorporați cu ușurință o prezentare sau un set de panorame într-un website extern, făcând posibilă afișarea mai multor prezentări și/sau seturi de panorame pe o pagină web personalizată, accesibilă printr-o singură adresă URL.

În plus, acum sunt generate în mod dinamic coduri QR care vă permit să share-uiți cu ușurință linkuri pentru vizualizarea prezentărilor și seturilor de panorame și pentru descărcarea seturilor de panorame.

Productivitate crescută

Uneori, lucrurile mici sunt cele care fac o mare diferență în productivitatea voastră de zi cu zi. Această versiune oferă o serie de îmbunătățiri pentru o experiență mai bună cu Twinmotion.

Caz concret: acum puteți importa mai multe fișiere simultan, accelerând agregarea conținutului. Acum, e nevoie de un singur click pentru a grupa mai multe obiecte sau pentru a selecta toate instanțele de referință ale unui obiect.

Dacă doriți să creați obiecte cu o dimensiune precisă, acum puteți să vizualizați și să modificați valorile XYZ în panoul Transformation și să vă deplasați cu ușurință între câmpuri folosind Shift și tastele sus și jos. De asemenea, au fost adăugate taste rapide pentru comutarea între axele Local și World și pentru a orbita în jurul punctului de sprijin central al unui obiect selectat.

Oricine a trebuit să facă tranziția între diferite stiluri de navigare va ști cât de anevoios este. Prin urmare, au fost create scurtături noi și mai precise pentru a se potrivi cu stilurile de navigare ale altor software 3D pentru orbitare, deplasare și mărire și a fost adăugat suport pentru stiluri noi, inclusiv Alias AutoStudio, Blender, CET Designer, Fusion 360, Maya, Modo și Vectorworks.

Import și export îmbunătățit

Oferirea suportului pentru o gamă largă de formate de fișiere a fost mult timp unul dintre punctele forte ale programului Twinmotion. Cu această versiune a fost extins acest suport.

Acum este posibil să importați un model în format glTF (sau echivalentul său biner glB) direct în Twinmotion. Formatul este folosit de multe biblioteci de obiecte, inclusiv Sketchfab. De asemenea, puteți exporta obiecte din Unreal Engine ca glTF.

Import-si-export-versiunea-Twinmotion-2022.2_cadware-engineering

Acum puteți exporta imagini și panorame în formate JPEG sau EXR, pe lângă PNG. JPEG produce fișiere mai mici decât PNG, în timp ce randarea în EXR vă permite să exportați mai multe informații despre culoare (16 biți pe canal RGB, spre deosebire de 8 biți) pentru rezultate de calitate superioară la corectarea culorii sau gradarea imaginilor.

În plus, luminile din scenele Datasmith sunt acum importate ca lumini Twinmotion, evitând refacerile inutile și crescând fidelitatea față de scena originală. Și acum puteți distinge vizual între diferitele tipuri de lumină în graficul Scene, ceea ce face mai ușor să localizați și să selectați lumina corectă.

Îmbunătățiri de performanță și scalabilitate

Cu cerințe în continuă creștere pentru complexitate și detalii, s-au luat anumite măsuri pentru a vă ajuta să gestionați scene mai mari.

În fundal, se aplică acum texturilor un algoritm de compresie, reducând cerințele de memorie. Vă puteți aștepta la o economie a memoriei de aproximativ 75% la textură, fără aproape niciun impact asupra calității vizuale. Acest lucru se traduce nu numai prin capacitatea de a gestiona scene mai complexe, ci și prin fișiere cu dimensiuni semnificativ mai mici și timpi mai rapizi de încărcare și economie de timp, în special pentru scenele care conțin obiecte Cloud, inclusiv Quixel și Sketchfab.

Și pentru a vă ajuta să vă gestionați utilizarea memoriei video (VRAM) și să reduceți complexitatea atunci când este necesar, informațiile despre utilizarea acesteia sunt acum indicate printr-un avertisment cu mai multe niveluri ale notificării: 60%, 70%, 80%, 90%. Aceste indicații sunt afișate în panoul Statistics.

Suport pentru gestionarea scenelor mai mici

Vizualizarea produselor de larg consum, cum ar fi o pereche de căști, are cerințe diferite față de vizualizarea unui aeroport sau a unui stadion de sport. Au fost realizate o serie de modificări care fac mai ușor lucrul cu scenele de orice scară.

Noutati-versiune-Twinmotion-2022.2-cadware-engineering

Pentru început, pe lângă opțiunile existente pentru setarea unităților la metri și inci, s-au adăugat centimetri, permițându-vă să lucrați cu o precizie mai mare la scară mică. S-a adăugat, de asemenea, posibilitatea de a lucra cu feet în loc de inchi.

Navigarea în jurul obiectelor mici este acum și mai ușoară odată cu introducerea a două noi viteze de navigare în fereastra de vizualizare. Viteza de inspectare – Inspect speed (comandă rapidă de la tastatură 1) și viteza de manevrare – Handle speed (comandă rapidă de la tastatură 2) sunt mai mici decât viteza cea mai mică de la Walk anterioară (acum comanda rapidă de la tastatură 3).

Nu în ultimul rând, acum puteți modifica Near clipping value în setările camerei pentru a evita problemele de tăiere atunci când lucrați la obiecte mici din scenă și puteți reduce unghiul câmpului vizual până la 5°, permițând vederi apropiate de cele izometrice.

Suport extins pentru platformă

Twinmotion 2022.2 adaugă suport pentru Windows 11 și macOS Monterey* (Twinmotion poate rula pe chipurile M1, dar acestea nu sunt suportate complet), extinzându-vă alegerea sistemului de operare.