Noutăți la Twinmotion 2023.1!

Vă anunțăm că Twinmotion 2023.1 este acum disponibil. Optimizări precum interfața simplificată, materiale noi și îmbunătățite, peste 1000 de obiecte noi de înaltă calitate, o îmbunătățire a randării Path Trace, template-uri specifice industriei și multe altele vor ajuta specialiștii din diverse industrii să lucreze rapid și mai eficient.

Interfață nouă și îmbunătățită

Twinmotion 2023.1 oferă o nouă interfață, mai plăcută vizual și mai armonioasă cu alte instrumente din ecosistemul Epic. Dar, cel mai important, ajută la creșterea productivității prin funcționalități mai vizibile decât în trecut și prin reducerea numărului de clickuri necesare pentru a ajunge la diverse funcții și opțiuni, rămânând în continuare la fel de accesibil și la fel de ușor de învățat și utilizat.

Functionalitati-cheie-Twinmotion-2023.1-cadware

Scene și fundaluri potrivite proiectelor voastre

De ce să reinventați roata? Economisiți timp și munca repetitivă cu noi template-uri care oferă o gamă de scene interioare și exterioare pentru a vă etala designul. Acestea oferă un punct de plecare rapid și ușor pentru vizualizarea voastră, inclusiv vederi multiple ale camerei; pur și simplu schimbați modelul cu cel din template și sunteți gata să vă exportați imaginile/fișierele media. Setul inițial de template-uri include Day & Night Skies, Display Plinths, Basic Lighting, Worktable, Monochromatic și On Track.

scene-si-fundaluri-Twinmotion-2023-cadware-engineering

De asemenea, au fost adăugate câteva elemente noi de cicloramă procedurală pentru a simula fundalurile curbate utilizate în fotografiile produselor ca fundalul să dispară pentru a vă concentra asupra produsului în sine. Lățimea, adâncimea și înălțimea pot fi ajustate pentru fiecare obiect, precum și raza curbelor, astfel încât să puteți crea rapid fundalul ideal care să se potriveasă bine cu scara și proporțiile produsului vostru.

Functii-noi-Twinmotion-2023-cadware-engineering

Optimizări la Path Tracer

Introdus în Twinmotion 2022.1, Path Tracer vă permite să creați imagini finale comparabile cu randările offline; puteți comuta între path tracing și randarea în timp real cu un singur click. În această versiune, îmbunătățirile aduse Path Tracer-ului includ suport pentru abțibilduri (inclusiv sute de Quixel Megascans de înaltă calitate) și ceață volumetrică, precum și îmbunătățiri aduse randării cerului. În plus, obiectele transparente sunt acum randate cu adâncime de câmp.

Path-Tracer-Twinmotion-2023-cadware

Materiale noi și îmbunătățite

Această versiune oferă o multitudine de noi materiale de tip drag-and-drop, adăugate bibliotecii deja extinse a Twinmotion, precum și îmbunătățiri ale materialelor de bază.

De asemenea, au fost adăugate 78 de materiale noi la categoriile Fabric, Leather, Plastic și Metal. Găzduite în cloud, noile materiale vin cu mii de texturi, făcându-le potrivite pentru vizualizarea cu camera la distanțe mici. Deși au fost create inițial pentru vizualizarea de produse (sunt etichetate „prodviz” pentru a fi ușor de găsit), aceste materiale vor fi utile în multe industrii.

Trecând la industria de vizualizare auto, a fost adăugat un nou tip de material cu parametri și caracteristici care să se potrivească efectelor specifice vopselei auto, cum ar fi Flakes sau Orange Peel, permițându-vă să simulați o gamă de finisaje, inclusiv vopseaua cameleon și perlată. În această categorie există 34 de materiale noi.

Twinmotion-2023-cadware-engineering

Au fost realizate mai multe îmbunătățiri la materialele de bază, care acum urmează convențiile de denumire și fluxul de lucru standard PBR (Physically Based Rendering). Acum este posibil să utilizați fie o textură separată, fie un canal alfa încorporat ca hartă Opacity. De asemenea, există noi comenzi de corectare a culorilor pe texturi de intrare. Funcția X-ray este disponibilă pe fiecare material de bază; iar calitatea Parallax Offset Mapping este semnificativ mai bună, fără a afecta performanța.

Pe lângă aceste îmbunătățiri generale, materialele de bază din sticlă au acum o opțiune de a utiliza modul de umbrire translucid subțire, iar texturile pot fi adăugate la canalele Base Color, Roughness, Metallic și Normal.

Există, de asemenea, parametri noi, cum ar fi indexul de refracție, iridescența și imperfecțiunile. Aceste îmbunătățiri vă permit să simulați o gamă variată de materiale, cum ar fi sticla care produce umbre colorate în urma path traced, împreună cu sticla policromatică, sablată și mată.  În urma acestor îmbunătățiri, biblioteca de materiale Glass a fost extinsă cu 22 de materiale noi.

Functionalitati-noi-la-Twinmotion-2023.1-cadware-engineering

Noi modele umane pre-generate/poziționate și active standard

Biblioteca internă de active se extinde constant! Începând cu versiunea 2022.2, s-au adăugat peste 300 de modele noi de oameni (gata de utilizare) în categorii precum Summer, Business, Construction, Travel și University, și aproape o mie de active standard în categoriile Backyard, Sport Equipment, Storage, Decoration, Bathroom, Office și Healthcare, făcând ușor de populat o gamă variată de scene cu active gata făcute și de înaltă calitate, prin drag-and-drop.

Modele-umane-Twinmotion-2023.1-cadware-engineering

Exportator de fișiere Twinmotion Datasmith

Capacitatea de a muta proiectul din Twinmotion în Unreal Engine, unde puteți adăuga interacțiuni personalizate și animații avansate, este unul dintre numeroasele puncte forte ale Twinmotion. În această versiune, a fost înlocuit pluginul Twinmotion Datasmith Importer pentru Unreal Engine cu un exportator de fișiere Twinmotion Datasmith built-in (încorporat). Acest lucru vă permite să vă exportați proiectul din Twinmotion – inclusiv materiale, obiecte statice și texturi – într-un format pe care Unreal Engine îl poate înțelege, ajutându-vă să vă asigurați că materialele sunt aplicate corect la activele care provin din cloud.

Format de fișier Twinmotion optimizat

Formatul de fișier Twinmotion a fost modificat în mai multe moduri: obiectele și texturile identice dintr-un proiect pot fi detectate și evitată duplicarea în fișierul de salvare. Scenele sunt salvate cu o comprimare mai rapidă și mai eficientă pe mai multe nuclee de procesor. Fișierele HDRI sunt acum considerabil comprimate și încorporate în fișierele Twinmotion. Aceste modificări au un impact pozitiv asupra mărimii fișierului, timpului de salvare și încărcare a scenei și, nu în ultimul rând, asupra performanței generale.

Îmbunătățirea afișării în timp real a imaginii

Twinmotion folosește acum Temporal Super Resolution (TSR) pentru a îmbunătăți calitatea imaginii afișate în timp real, rezultând o imagine de calitate mai bună în fereastra de vizualizare decât în versiunile anterioare, fără impact asupra performanței.