Noutăți la versiunea Autodesk Inventor 2023

La începutul primăverii a fost lansată cea mai nouă versiune a programului Inventor 2023, versiune optimizată pe baza feedbackului și a sugestiilor utilizatorilor din întreaga lume. În acest articol vom oferi o prezentare generală a îmbunătățirilor aduse programului, îmbunătățiri pe care le veți remarca imediat după instalarea Inventor 2023.

În lansarea noii versiuni, eforturile s-au concentrat pe interoperabilitatea cu Revit și Fusion 360, și pe fluxuri de lucru mai eficiente. Cum performanța este o prioritate pentru cei care lucrează la proiecte mari, complexe, Inventor 2023 aduce îmbunătățiri care ajută la creșterea productivității.

Autodesk Inventor 2023. Optimizări generale

Autodesk-Inventor-2023.-Optimizari-generale-cadware-engineering

De îndată ce începeți să utilizați Inventor 2023, veți vedea o diferență pe ecranul de pornire. Așa cum probabil vă așteptați, oferă acces ușor la fișierele deschise recent și la alt conținut util. Acest lucru este similar și în concordanță cu interfața pentru Fusion 360, AutoCAD și alte produse Autodesk, ceea ce face ușoară trecerea de la un program la altul.

Utilizați capacitatea Ray Tracing pentru a crea rapid o randare a designului vostru în timp ce lucrați? Inventor 2023 introduce o nouă opțiune de afișaj care beneficiază de suportul Ray Tracing hardware în plăcile grafice (GPU) mai noi. Această funcționalitate se numește GPU Ray Tracing. Este într-o fază de pre-lansare și va fi îmbunătățit în update-urile viitoare.

În versiunile mai vechi ale programului Inventor, selectând opțiunea de afișaj „Ray Tracing” într-o vedere, s-ar folosi Autodesk Raytracer (ART), care oferă rezultate interactive folosind numai CPU. Acum puteți să utilizați fie CPU, fie GPU Ray Tracing, cu un potențial de performanță și calitate mai ridicat folosind GPU-ul vostru.

Autodesk-Inventor-2023-cadware-engineering

Optimizări ale interoperabilității

Schimb de date între Revit și Inventor

În ultimii ani, echipa de dezvoltare Autodesk a continuat să îmbunătățească modul în care lucrați cu alți utilizatori în diferite aplicații CAD. De exemplu, s-a muncit mult pentru utilizatorii Revit care doresc să-și partajeze datele cu Inventor pentru fabricarea personalizată. Inventor poate deschide deja datele Revit și poate chiar să aleagă părți adecvate din design pentru necesitățile lor. Acest lucru este valabil și la versiunea Inventor 2023, cu excepția faptului că nu mai este nevoie să exportați un fișier din Revit și să-l trimiteți prin e-mail utilizatorului Inventor.

În prezent, utilizatorul Revit selectează datele pe care dorește să le trimită și creează un schimb de date care este încărcat în Autodesk Docs. Utilizatorul Inventor poate apoi să acceseze schimbul de date pentru a-l încărca în proiectul său. Dacă datele Revit sunt actualizate, acestea vor rămâne asociative în Inventor fără să fie nevoie trimiterea prin e-mail a unui nou fișier.

De la Inventor la Fusion 360

Ați luat în considerare faptul că unele funcționalități ale Fusion 360 completează Inventor? Dacă doriți să creați strategii pentru truse de scule, simulări avansate, proiectare electronică sau să efectuați un studiu de proiectare generativă, veți găsi câteva fluxuri de lucru cu un singur click în ribbonul Fusion 360. Ribbonul actualizat va oferi o abordare mai intuitivă a fluxurilor de lucru.

Îmbunătățiri pentru modelarea pieselor

A fost introdusă o nouă funcție de marcare în Inventor 2023. Utilizați schița pentru a adăuga marcaje la componentele standard sau din tablă. Poate fi afișat în 2D și 3D și poate fi exportat în format DXF sau DWG. Stilurile de marcare vă vor ajuta să controlați proprietățile de modelare și export ale marcajelor.

Există mai multe îmbunătățiri pentru componentele din tablă, cum ar fi extrudarea flanșelor cu margini asimetrice, informații extinse în browser și o nouă opțiune de exportare a marginilor curbate ca arcuri tangente.

Acum puteți modifica setările toleranțelor pentru fiecare dintre stările modelului din componentele voastre. Dacă doriți, puteți configura toleranța, textul și parametrii Boolean într-un sheet de calcul Excel.

Îmbunătățiri de modelare a ansamblului

În această versiune a fost introdusă o nouă opțiune de setări BOM, care vă permite să controlați vizibilitatea cantității zero și secvențierea numerelor componentelor. Dați click pe BOM Settings și veți vedea următoarele opțiuni:

  • Ascundeți componentele anulate în BOM
  • Numerotați automat elementele în ordine

Îmbunătățiri ale documentației

Când adăugați o adnotare 3D, este posibil să știți deja că puteți face referire la informațiile iProperty la elementul selectat folosind un leader. Cu toate acestea, în trecut, nu a existat o modalitate de a alege iProperties la nivelul subansamblului sau al piesei. În ultima versiune puteți face referire la iProperty de la oricare dintre nivelurile de subansamblu asociate cu obiectul selectat.

Când editați o vizualizare de detaliu, utilizați Edit Detail Properties pentru a schimba forma de delimitare a vederii de detaliu din circulară în dreptunghiulară. Comanda este accesată din meniul contextual de vizualizare, fie în browser, fie în sheet.

Comanda Datum Target a fost adăugată la panoul de adnotare generală, astfel încât să puteți stabili referințe pe suprafețe neregulate. Acum puteți crea punct, cerc, dreptunghi.

Există mai multe îmbunătățiri aduse simbolurilor de sudare și finisare a suprafeței pentru opțiuni suplimentare în fereastra de dialog a comenzii și actualizări la standardele din industrie.

Îmbunătățiri ale performanței

Preferați să afișați filete în designul vostru? Acum există o performanță mai bună chiar și atunci când afișați o cantitate mare din acestea în ansamblul vostru. Punch Tool a fost, de asemenea, îmbunătățit semnificativ atunci când aveți mai multe componente din tablă.

Dacă vă place să lucrați în Express Mode pentru ansambluri mari, veți observa o creștere a performanței la modificarea vizibilității componentelor.