Reduceți erorile din proiect cu Autodesk BIM 360 și pachetul de colaborare pentru Revit (1)

În cadrul acestei serii de articole vom parcurge câteva idei cheie despre cum puteți obține avantaje competitive adoptând metode de proiectare colaborative, în cloud, utilizând tehnologiile Autodesk BIM 360 și pachetul de colaborare pentru Revit. Aceste metode pot stimula creșterea afacerii dumneavoastră și au un ROI deja confirmat într-o serie de proiecte.

Beneficiul nr. 1: Reduceți erorile din proiect și încurajați schimbul de date în cadrul proiectului

Lucrul în comun este cunoscut utilizatorilor Revit. Acesta este esențial atunci când vine vorba de proiectarea de tip colaborativ. Evident, colaborarea aduce cu ea nevoia de comunicare. Cu cât echipele sunt mai dispersate, cu atât se pune un accent mai mare pe comunicarea eficientă. O bună comunicare înseamnă nu numai să avem un instrument de comunicare între diferiți proiectanți, dar și să avem o înțelegere aproape în timp real a schimbărilor pe care le fac toți participanții în proiectul BIM. Adoptând un astfel de sistem se va reduce într-adevăr riscul apariției erorilor de proiect deoarece nu trebuie să așteptăm următoarea întâlnire pentru a discuta toate subiectele de la toți cei implicați în proiect.

Acest beneficiu este implementat în Revit prin “Communicator”, o platformă de comunicare integrată în Revit. Aceasta ne permite nu doar să comunicăm anumitor proiectanți, ci să folosim de asemenea Comunicatorul pentru a împărtăși informații cu întreaga echipă de proiectare, pentru a trimite capturi de ecran ale principalelor zone de discuții din proiect, pentru a trimite e-mailuri și multe altele. Și mai mult, Comunicatorul este integrat în mecanismul de repartizare a lucrărilor în Revit, ceea ce înseamnă că acesta va informa toți proiectanții care lucrează la proiect atunci când cineva își încarcă modificările de proiectare în modelul central localizat în cloud. Prin urmare, suntem informați pe măsură ce apar schimbări în proiect fără alte dureri de cap legate de controlul versiunilor!

În plus, prin expunerea cu ușurință a modelului către toate părțile interesate din proiect (și nu doar către proiectanți) ne asigurăm că utilizatorii non-Revit pot accesa informațiile fără a avea nevoie de traducere de date (.rvt în PDF etc.). Întrucât colaborarea pentru Revit este bazată pe cloud, aceasta reprezintă un avantaj suplimentar care închide automat bucla între părțile interesate de proiect cum ar fi proprietarul proiectului/ clădirii și designerii. Datorită Large Model Viewer (LMV), putem împărtăși fișierele noastre de proiectare și proiectul cu membrii desemnați fără a fi nevoie să instalăm programe de vizualizare. Acest lucru reduce pragul de implementare a unui mediu de colaborare bazat pe cloud și ne ajută să furnizăm datele potrivite la momentul potrivit, oamenilor potriviți.

Sursă