Revit 2020 – Cum construim un gard cu stâlpi de cărămidă dintr-un element de balustradă

În acest articol vă vom arăta cum puteți modifica un element de balustradă și cum să îl transformați într-un gard de grădină / de parc pe care îl puteți pune pe proprietatea dvs. atunci când faceți un proiect cu ajutorul Autodesk Revit. În prima parte a workflow-ului ne vom concentra asupra creării și introducerii peretelui inferior al gardului din cărămidă.

 

Deschidem șablonul arhitectural și schițăm o balustradă de 1100 mm lungime. Apoi selectăm balustrada și în Proprietăți facem click pe Edit Type. În caseta de dialog Edit Type, faceți click pe duplicat și redenumiți balustrada inițială ca Brick Fence sau ceva similar. Acum putem edita Rail Structure adăugând o șină inferioară care va fi un perete de cărămidă joasă. Vom păstra șina de sus. Pentru a crea profilul pentru zidul inferior de cărămidă, utilizați Metric Profile Family Template, ca în figura de mai jos.

 

În Family Editor creăm un profil simplu pentru partea de jos a gardului, așa cum este exemplificat mai jos.

 

Salvăm noul profil cu numele Brick Profile sau ceva similar și-l încărcăm în proiectul în care lucrăm. Acum, în caseta de dialog Type Properties, selectăm Edit Rail Structure.

 

În casetă de dialog Edit Rails (Non-Continuous), facem click pe Insert: Name = Low Wall, Height = 0,0, Offset = 0,0, Material = Brick Common. Setăm profilul în opțiunea Brick Profile (cel pe care tocmai l-am încărcat). Schimbăm Top Rail (din balustradă) în Circular 40 mm.

 

Facem click pe Apply / OK. Partea de jos a fostei balustrade apare acum ca un zid scund de cărămidă, așa cum se poate vedea și în imaginea de mai jos.

 

În continuare vom analiza Baluster Placement și vom crea cu aceasta locurile de Start și End și colțurile necesare, cu acoperiș de piatra. Primul lucru pe care îl vom face este să creăm o nouă familie Baluster Post utilizând șablonul Metric Baluster Post.

Într-o vedere în plan, în Family Editor, creăm o extrudare aproximativă de 400 x 400 mm pentru ca stâlpul de cărămidă să fie introdus în perete.

 

Comutăm la o vedere din profil (Elevation), blocăm partea superioară și inferioară a stâlpului în planurile de referință și atașăm acestuia un material din cărămidă. Apply / OK, salvăm ca Brick Post și îl încărcăm în proiectul balustradei creat în prima parte a acestui workflow.

 

Înapoi în proiect, selectați balustrada și faceți click pe Edit Type. În caseta de dialog Edit Type, faceți click pe Edit Baluster Placement.

 

În jumătatea superioară a casetei de dialog, efectuăm unele ajustări, după cum se poate observa în imaginea de mai jos. Selectăm linia 2 și o dublăm de mai multe ori (aproximativ: 6 până la 10). Lăsăm distanța față de cele anterioare la 275mm, dar schimbăm linia 2 Baluster Family în Brick Post (cea pe care ai încărcat-o mai devreme). Pentru rândul trei, schimbați distanța de la anterior la 400 mm.

 

În jumătatea de jos a casetei de dialog faceți ajustările necesare, așa cum este indicat mai jos.

 

Facem click pe Apply / OK și în Properities schimbăm înălțimea șinei la 1600 mm. Apoi deschidem din nou familia Brick Post pentru a face o altă ajustare. Extindem stâlpul deasupra vârfului planului de referință pentru șină și îl constrângem cu o dimensiune  fixă blocată, așa cum se poate vedea mai jos.

 

Dacă dorim, putem adăuga un acoperiș de piatră sau din beton în partea superioară a stâlpului de cărămidă, printr-o simplă extrudare dreptunghiulară.

 

Încărcăm înapoi proiectul nostru și îl suprascriem cu informațiile existente. Încercați acum noua dvs. balustradă parametrică de cărămidă.

 

Dacă stâlpii nu merg până la partea de jos a zidului inferior, trebuie doar să intrăm în editorul familiei și să extindem partea inferioară a stâlpilor în jos cu 400 mm (înălțimea peretelui inferior de cărămidă).

Surse articol