Ce tehnologii software conține Autodesk AEC Collection?

Adesea, utilizatorii optează pentru colecția AEC atunci când își reînnoiesc abonamentul, dar observăm  că aceștia tind să utilizeze doar aplicațiile pe care le cunosc și au încredere – AutoCAD, Revit etc.

Acest articol dorește sa recapituleze oferta de tehnologie de proiectare și de management a execuției inclusa în colecția de software pentru AEC de la Autodesk și ce avantaje aduc fiecare dintre acestea proiectului dvs.

AutoCAD și soluții specializate, cum ar fi AutoCAD MEP, Architecture, Electrical și Plant 3D sunt aplicații cu o interfață AutoCAD familiară, care îmbunătățesc eficiența sarcinilor de proiectare de zi cu zi.

AutoCAD 360 Pro este o platformă comună de tip cloud folosită în întreaga industrie. Această suită de produse AutoCAD vă permite să accesați și să creați documentație și să partajați detalii cu toți partenerii din echipa de proiect.

Revit este instrumentul principal pentru fluxurile de informații de tip BIM, pentru a crea elemente ale modelului de construcție, a planifica accesul și a transforma rapid proiectele  în surse de informații pentru procesul de fabricație ai pentru coordonare interdisciplinara.

Civil 3D este cel mai bun instrument pentru drumuri, căi ferate, lucrări de tăierea și umplere a taluzelor, amenajarea peisagistică a teritoriului și pregătire a datelor pentru echipamentele de șantier cu ghidaj automat laser.

Navisworks Manage vă permite să creați modele federate din peste 50 de formate de fișiere și să rulați analize de interferență și de identificare a suprapunerilor, simularea construcției, cuantificarea, revizuirea proiectării și randare.

Vehicle Traking analizează în avans mișcările echipamentelor pe șantierul de construcții, asigurând deplasarea și mișcarea pe șantier a camioanelor, macaralelor și a vehiculelor cu gabarit mare.

3ds Max este folosit pentru generarea unor vizualizări de foarte buna calitate a proiectului pentru a ajuta la o planificarea sustenabila, la înțelegerea mai bună a părților interesate care poate influenta decisiv câștigarea ofertelor licitate.

Formit 360 Pro este un instrument de proiectare conceptuală pentru clădiri care face legătura cu Revit și vă permite să creați machete de site pe PC sau pe dispozitiv mobil.

InfraWorks 360 este un instrument de proiectare conceptuală pentru infrastructură care face legătura cu Civil 3D și vă permite să creați machete de șantiere, simulări de trafic și vizualizări anticipate ale proiectului și a impactului acestuia asupra mediului înconjurător.

Insight 360 vă  permite să efectuați analiza durabilității și să verificați în ce mod vor afecta rezultatul final orice modificări semnificative ale materialelor pe care doriți le faceți.

Recap 360 Pro folosește scanarea și fotogrametria de tip Reality Capture pentru a înțelege mai bine condițiile existente și pentru a verifica condițiile construite.

Randarea în A360 creează vizualizări rapide și ușoare, de înaltă calitate și panorame plecând de la modele Revit și Navisworks.

Structural Analisys permite o analiza structurală facilă pentru a asista proiectanții la luarea deciziilor de proiectare a fundației și a elementelor de rezistență.

Spațiul de depozitare online, de tip cloud, oferă acces la modele și desene de la birou, de la parteneri sau direct din șantier.

Sursa