Revit – Importul stilurilor personalizate de hașurare

Revit are câteva stiluri de șabloane de hașurare rezultate implicit din instalare dar, inevitabil, pentru anumite discipline, va trebui să se aducă adăugiri la această listă implicită. Uneori avem nevoie sa figuram materiale diferite cum ar fi un lemn granular sau poate o izolație specială. Modelele complexe de hașură pot fi definite ca un fișier text simplu și sunt descrise efectiv ca o serie de linii trase la unghi și lungime care pot fi apoi aplicate ca model repetabil.

Cel mai complicat lucru este stabilirea regulilor pentru modelul hașurii. Este important să ne amintim că Revit are două tipuri diferite de mod de lucru: MODEL și DRAFTING, iar acestea funcționează într-o manieră complet diferită în cadrul Revit. In MODEL sunt definite elemente la o dimensiune fixă ​​și deseori folosite pentru a reprezenta elemente precum dale de perete sau podea, de ex. Placi într-un aranjament octogonal, pătrat. În timp ce în modul DRAFTING umplerea cu hașura se redimensionează cu scara de desen, de exemplu umpluturi de beton în secțiune sau podele din placi de beton.

Unele exemple de hașuri sau o rutină de generator de tipare pot fi găsite accesând acest link.

Fișierul text trebuie să aibă antetul corect pentru importul în Revit, cu indicatorul corect pentru Revit, pentru a determina dacă definiția este pentru o hașura în MODEL sau una in DRAFTING.

Pentru hașuri în mediul de lucru MODEL, antetul ar trebui să arate așa:

Pentru hașuri în mediul de lucru DRAFTING, antetul ar trebui să arate așa:

Antetul specifică unitățile utilizate cu tipul de hașură specificat ca MODEL sau DRAFTING.

Numerele separate prin virgula se referă la unghiul trasat, originea, offset-uri și dacă ar trebui desenată o linie sau un spațiu. Acest fișier text ar trebui redenumit ca fișier „.PAT” înainte de al importa în Revit. Următorul pas este simplu:

  • Accesați fila Manage Tab> Additional Settings> Fill Patterns.
  • Creați o nouă hașura pentru modul MODEL și DRAFTING după cum doriți.

  • Dați un nume noului model de hașură și navigați la fișierul dorit.

Modelul de hașură ar trebui să apară în previzualizare și poate fi acum aplicat pe materiale.

Dacă un mesaj de eroare este afișat la import, atunci este adesea o eroare în modul în care este definit fișierul de text al modelului de hasura, prea puține sau prea multe virgule sau un antet incorect, dar sperăm că modelul se va importa după dorință.

În multe cazuri, utilizatorii au deja modele de hașură personalizate definite în AutoCAD. Menționăm că putem aduce aceste modele de hașură în Revit, fără a fi nevoie să editați sau să convertiți fișierele „PAT” AutoCAD în standardul Revit.

Sursa