Revit MEP – Space Naming Utility lucrează cu datele IFC

Utilitarul Revit Space Naming (SNU) este un instrument foarte util în cadrul Revit, deoarece permite inginerului MEP să facă referință în camerele unui model de arhitectura legat și să numească automat spațiile HVAC într-un mod identic. Setările implicite permit utilizatorilor să redenumească sau să renumeroteze toate spațiile de pe toate nivelurile din model. Alternativ, puteți filtra selecția la niveluri individuale, după cum doriți.

Acest instrument a fost anterior un plug-in separat la Revit, dar a fost încorporat ca un instrument standard acum câțiva ani. Comanda poate fi localizată în fila Analyze, împreună cu instrumentele de creare a spațiului HVAC și a zonei.

Deși Revit este un instrument popular printre arhitecți, nu este întotdeauna folosit ca instrument principal standard. S-ar putea să funcționeze in paralel cu produse alternative precum ArchiCAD sau altele similare care nu salvează fișierele Revit în mod nativ. Cu toate acestea, de cele mai multe ori vor fi generate fișiere de tip IFC pentru a facilita sarcinile de coordonare. IFC este un format BIM generic, care poate fi accesat de Revit și conectat ca un proiect nativ Revit, în scopuri de coordonare.

În timp ce Revit va face legătura într-un fișier IFC și va arăta geometria și datele sale, SNU nu este capabil să citească informațiile despre cameră și să extragă informațiile respective și să le aplice respectivelor obiecte spațiu MEP.

Există o soluție simplă pentru aceasta – deschideți fișierul IFC în Revit MEP și salvați-l ca proiect Revit, denumindu-l drept „model de coordonare a arhitecților” sau similar. După ce faceți acest lucru, conectați fișierul Revit la modelul MEP ca normal și executați utilitatea SNU. Datele de cameră ale arhitectului vor fi apoi transferate în proiectul MEP, așa cum era de dorit.

Sursa