Top 10 comenzi favorite în AutoCAD

În timpul cursurilor de instruire AutoCAD, observăm că anumite comenzi tind să aibă un feedback mai bun din partea participanților decât altele, mai ales când aceste comenzi ușurează ceea ce poate părea inițial un proces obositor.

În acest fel, am organizat pentru dvs. o selecție din cele mai bune 10 comenzi AutoCAD. Aceasta a fost o sarcină destul de complicată deoarece există atât de multe modalități de a lucra, în special cu versiunea actuală a AutoCAD 2020.

Acum vom enumera comenzile din lista de top 10 în ordine inversă:

10. Object snap tracking – o funcție foarte utilă care funcționează cu celelalte funcții ajutoare de desenare prin crearea de linii automate de construcție. Se pot utiliza mai multe puncte de referință și este ideală pentru găsirea centrelor și a punctelor de mijloc fără a fi necesară crearea unei geometrii ajutătoare inutile.

 

9. Tool Palettes – acest mediu este cel mai bun mod pentru un utilizator de a gestiona bibliotecile de blocuri, modelele de hașură și macro-urile de comandă personalizate. Odată configurat, un utilizator trebuie doar să aleagă comanda și să facă click. CAD-ul nu a fost niciodată mai ușor decât acum!

 

8. Purge – în timp, desenele pot fi deveni destul de dezordonate și îndesate cu informație. Deci, o „curățenie de primăvară” periodică în timpul unui proiect și înainte de transmiterea fișierului către client poate face ca fișierele să fie mult mai ordonate. Comanda elimină straturile, simbolurile și adnotările neutilizate. De asemenea, reduce dimensiunea fișierului, făcând desenul mai ușor de transmis.

 

7. Etransmit – lucrați cu Xrefs? Trebuie să transmiteți desene în grabă? Nu doriți să primiți comunicări de la beneficiari cu privire la fișierele lipsă? Atunci această comandă este pentru tine. Această comandă adună în mod eficient toate fișierele necesare desenului și îl va împacheta sub forma unui fișier Zip sau a unui director de desene gata pentru e-mail sau pentru încărcare în cloud.

 

6. Publish – cunoscută și sub numele de batch plot este o altă comandă utilă in AutoCAD. Dacă aveți multe desene de imprimat pe un dispozitiv real sau virtual, această comandă poate fi setată astfel încât desenele să poată fi reprezentate ca un proces automatizat peste noapte sau la ora prânzului. Creați doar o listă de foi și setați-o să funcționeze.

 

5. Match Properties – un instrument util pentru a vă asigura că elementele sunt desenate constant pe parcursul unui desen. Setează straturi, culori, tipuri de linii, modele de hasura, dimensiuni, text și vizualizari la un standard dorit de utilizator consecvent. Dacă trebuie să editați desene, această comandă este un lucru indispensabil.

 

4. Align – o comandă foarte utilă care combină, mișcă, rotește și funcționează la scară.

3. Path Array – comanda succesoare a vechii funcții Divide and Measure a AutoCAD. Copiați parametric un obiect de-a lungul unei curbe neregulate utilizând fie o echidistanțare, fie un număr de elemente. Util în toate tipurile de aplicații de arhitectură și inginerie.

 

2. Wblock – această comandă este în AutoCAD de ceva timp, deoarece a fost folosită anterior pentru a crea biblioteci de blocuri cu simboluri, ca fișiere separate, care ar putea fi încărcate ulterior. Cu toate acestea, mai are astăzi o utilizare ca si comandă „Save Selected”. Aceasta este utilă ca funcție de purjare și va permite copierea elementelor într-un desen nou în caz de corupție a fișierelor.

 

 

1. Oops – această comandă datează de la mijlocul anilor 1980; o comandă veche care readuce ultimul obiect șters fără a utiliza comanda Undo. Acest lucru este util în cazul în care o greșeală a fost făcută cu ceva timp în urmă, iar elementele șterse trebuie să fie restaurate fără a anula modificările făcute intre timp. De asemenea, am găsit comanda deosebit de utilă dacă un layer este șters din greșeală. În prezent, comanda este ratată de mulți utilizatori, deoarece este disponibilă numai prin linia de comandă.

 

Sursa