Tutorial Archicad: Perete cortină cu design personalizat

Săptămâna trecută, am lansat la CADWARE Engineering primul tutorial Archicad Tips & Tricks, un proiect educațional dedicat explorării tehnice a modelării unor elemente arhitecturale complexe folosind programul Archicad.

Dacă ați ratat acest prim episod – dedicat proiectării scărilor moderne de interior – îl puteți viziona acum pe canalul nostru de YouTube.

Astăzi, continuăm cu un tutorial Archicad dedicat pereților cortină, a căror modelare reprezintă o provocare pentru mulți arhitecți.

Pentru proiecte moderne ambițioase, nu este suficientă modelarea unor pereți cortină simpli, compuși doar din pătrate și unghiuri drepte.

De multe ori, se dorește implementarea unui design unic, personalizat, incluzând geometrii complexe și neregulate.

Din fericire, Archicad dispune de instrumente specializate pentru pereții cortină, ceea ce vă permite să ajungeți într-un timp foarte scurt de la idee și desen 2D, la un model 3D complex.

perete cortina tutorial archicad

Pentru a demonstra funcționalitățile programului de modelare a pereților cortină, echipa noastră v-a pregătit un nou tutorial Archicad gratuit.

În mai puțin de 10 minute, descoperiți funcțiile specifice oferite de programul Archicad, pentru modelarea 3D a unui perete cortină cu design complex.

Vizionați tutorialul pe canalul de YouTube CADWARE Engineering sau chiar aici:

 

Următorii pași: tutoriale gratuite + curs complet pentru începători

Vă invităm să vă abonați la canalul nostru de YouTube, pentru a nu rata niciunul din videoclipurile pe care le vom publica în următoarele săptămâni, pe teme precum ferestre de colț, riflaje personalizate sau cornișe cu iluminat indirect.

Iar dacă aveți nevoie de o introducere sistematică în utilizarea programului Archicad, v-am pregătit un curs online, destinat învațării noțiunilor fundamentale pentru realizarea proiectelor de arhitectură și proiectare 3D BIM. Acesta vă va ajuta să vă familiarizați cu platforma și să demarați propriile proiecte de modelare.

Cursul se desfașoară online, cu instructor live, în perioada 4-6 martie 2024. Mai multe detalii, aici.