Un alt update la SketchUp 2020

Lansat în luna ianuare, SketchUp 2020 a trecut printr-o revizuire în aprilie și un update în august. Haideți să vedem despre ce este vorba!

Activarea și dezactivarea liniilor de deducție pentru funcția Line în SketchUp

Deducția în SketchUp vine în toate formele și dimensiunile. Una dintre cele mai distincte este Deducția liniilor care vă permite să fixați sau să blocați axele roșii, verzi și albastre. Desigur, Linear Inferencing face ca SketchUp să funcționeze, dar poate, de asemenea, și să încurce. De exemplu, dacă lucrați cu spații foarte mici sau trasați imagini, ar fi de preferat să o dezactivați.

Ca prim pas în această direcție, funcția Line are acum o tastă de modificare, și anume ALT la Windows și CMD la Mac, pentru a modifica Deducția liniilor de la On la Off, astfel încât să puteți desena margini/muchii fără a fi prins de un punct. Puteți dezactiva toate operațiile sau puteți lăsa activate doar deducțiile paralele și perpendiculare. Desigur, puteți sări în continuare la o deducție specifică – roșu, verde, albastru sau magenta – folosind tastele cu săgeți.

Unirea muchiilor în SketchUp

A fost adăugată funcția „Weld Edges” la instrumentele native ale SketchUp. Aceasta înseamnă că puteți uni margini și forme arcuite într-o singură polilinie fără a instala o extensie. Dacă nu ați folosit o extensie de unire, vă recomandăm să începeți să uniti marginile pentru orice față în care doriți o extrudare de tip push/pull. Selectați marginile pe care doriți să le uniți, faceți click-dreapta și dați click pe “Weld Edges”.

sketch-up-cadware

Controlați lățimea, culoarea și tipul liniei după etichetă în LayOut

De-a lungul anilor, s-au aflat multe lucruri despre modul în care oamenii folosesc vederi suprapuse pentru a crea desene fenomenale în LayOut. Cea mai mare lecție: ar fi grozav dacă nu ar trebui să suprapuneți ferestre cu impact asupra performanței pentru a obține desene care să arate așa cum doriți.

Ne face plăcere să vă împărtășim că acum puteți controla stilul de linie al etichetelor SketchUp în LayOut. Înainte de această actualizare, redarea unui plan cu diferite grosimi de linie însemna ascunderea a multe elemente geometrice, crearea de scene diferite și suprapunerea vederilor în LayOut. Acum, puteți regla lățimea liniilor, culoarea, modelul si scara de linie întreruptă într-o singură fereastră, prin atribuirea și schimbarea stilului etichetelor.

update-sketchup-cadware

Operații mai ușoare în documentele LayOut mai mari

Documentele LayOut sunt un aranjament de ferestre de vizualizare, imagini, grafică vectorială și etichete. Pe măsură ce paginile devin complexe și documentele devin mai lungi, operarea pe selecții devine mai lentă. Pentru a ajuta la accelerarea acestor fișiere mai mari, a fost modificat modul în care funcționează operațiile de mutare, copiere și scalare. Acum, LayOut previzualizează aceste transformări în loc să le deseneze în timp real pe măsură ce manipulați o selecție. Când finalizați o operație de mutare, copiere sau scalare, LayOut vă redesenează ceea ce ați lucrat. Aceasta este o schimbare subtilă, dar aduce o senzație nouă și un pic mai multă eficiență LayOut.

Imagini aeriene de înaltă rezoluție cu îmbunătățiri la Add Location

În caz ați ratat știrea, s-a colaborat cu Nearmap pentru a facilita accesul la imagini aeriene de înaltă rezoluție direct în SketchUp. Cele mai bune vești? Imaginile nu au niciodată mai mult de 12 luni. Adăugați imagini reale la toate proiectele dvs. de peisaj și planificare urbană.

sketchup_cadware

Sperăm că veți explora aceste funcții și ne veți informați despre impactul asupra fluxului de lucru.

Sursa: https://blog.sketchup.com

 

Cumpără acum: