Cele mai comune greșeli în designul interior

Specialiștii în design interior au remarcat o serie de greșeli comune în designul interior comise de persoanele care își amenajează casele în regie proprie. Ne-am propus ca în rândurile următoare să le trecem în revistă, menționând totodată cauzele acestor greșeli și cum pot fi evitate folosind SketchUp.

1. Nu iau în considerare echilibrul unui spațiu

Fiecare element dintr-o cameră contribuie la echilibrul acelei camere. Caracteristicile care dau greutate vizuală unui spațiu sunt culorile, texturile, formele neobisnuite ale obiectelor și detaliile elaborate. Dacă un spațiu este dezechilibrat, se va simți că îi lipsește ceva sau că este prea încărcat și implicit obositor.

Când planificați amenajarea unui spațiu, începeți prin a crea un punct focal și încercați să obțineți un echilibru în jurul acestuia, scoțând în evidență acel punct focal. Evitați pe cât posibil să supra aglomerați o anumită zonă a camerei, iar alte zone să le lăsați aproape neutilate. Contrabalansați elementele de decor astfel încât să obțineți o imagine echilibrată a acelui spațiu. Un model 3D este crucial în identificarea dezechilibrului vizual.

Un model SketchUp poate ajuta la evaluarea greutății vizuale a unei camere înainte de a trece la următoarele etape.

greseli-in-amenajare-cadware-engineering

2. Cumpără mobilier prea mare sau prea mic

Nu există “dimensiuni unice” în ceea ce privește mobilierul. Acesta trebuie să se integreze în spațiul disponibil și să se afle la distanțe rezonabile față de celelalte elememente din decor. Dacă acest principiu este ignorat, camera va deveni prea goală sau, dimpotrivă, prea aglomerată și nu va oferi utilizatorilor libertate de mișcare.

Pentru a evita acest lucru, luați în considerare înălțimea tavanului, dimensiunea camerei și alte elemente din spațiu. Un model 3D este un instrument excelent pentru compararea dimensiunilor și vă permite să vă faceți o idee completă asupra spațiului.

Iar dacă doriți să încălcați regula de mai sus integrând în design o piesă supradimensionată evaluați mai întâi impactul vizual al acesteia în 3D înainte de a achiziționa acea piesă.

Vizualizarea scalei în SketchUp vă poate ajuta să vedeți rapid impactul selecțiilor dvs. (elementele de decor pe care le doriți în decor) în raport cu spațiul alocat.

evitare-greseli-de-amenajare-sketchup

3. Nu alocă acele așa-zise spații libere (de trecere)

Toți avem nevoie de spațiu, de libertate, iar ochii noștri au nevoie de locuri aerisite care să relaxeze mintea. Acest lucru este valabil și pentru corp. Atunci când doriți să vă deplasați dintr-o parte a camerei în alta sau dintr-o cameră în alta, dar întâlniți obstacole, acest lucru produce disconfort și în final frustrare.
În concluzie, luați în considerare înlăturarea „obstacolelor” inutile dintr-un spațiu încă din faza de proiectare, indiferent că este un obstacol funcțional (obiect fizic) sau unul vizual.

sketchup-cadware-engineering

4. Montarea a diverse elemente de decor la înălțimea greșită

Printre cele mai comune elemente de decor care să montează la înălțimi greșite se numără corpurile de iluminat, draperiile, perdelele și obiectele decorative de perete. O selecție spectaculoasă de elemente decorative își poate pierde din farmec și impact dacă „atârnă” la înălțimi necorespunzătoare. Desenele de fațade interioare sunt un bun instrument de a stabili înălțimi corecte și de a lua decizii în funcție de nivelul ochilor.

cele-mai-comune-greseli-in-designul-interio

Ați stat vreodată sub un duș cu înălțime mult prea joasă? La fel, SketchUp vă poate ajuta să evitați acest scenariu.

5. Încep amenajarea înainte de a realiza un plan

Mulți proprietari iau decizii de amenajare și fac achiziții înainte de a lua în considerare parametrii și limitările spațiului, iar rezultatul constă în starea de panică și solicitarea ajutorului unui designer de interior.

Chiar dacă un proiectant poate ajuta la rezolvarea oricărei probleme, realizarea unui plan înainte de a face achiziții reprezintă un demers mult mai fericit și se va finaliza cu un design mai bun și potrivit cu spațiul de amenajat. Sugestie: angajați un designer de interior încă de la începutul unui proiect, deoarece este mai convenabil să evitați greșeli decât să le remediați.

Prin planificarea spațiului în SketchUp, problemele legate de spațiu și compartimenare vor fi evidente imediat și va impune găsirea unor soluții alterntive. Economisiți timp și bani!

model-3d-in-sketchup

6. Nu respectă reguli esențiale

Nu sunteți un adept al regulilor? Este ok. Luați în considerare sfaturile de mai sus, apoi faceți ceea ce vă face fericit!

Cumpără acum: