Utilitar pentru ca utilizatorii noi Autodesk Revit să găsească și să acceseze rapid comenzile dorite

Când începeți să folosiți un software nou poate fi o provocare să localizați rapid comenzile și provoacă o adevărată durere de cap. Mulți utilizatori găsesc interfața de tip Ribbon inițial ca fiind un pic dificil de navigat. În timp ce comenzile rapide din bara de comandă și meniurile cu click dreapta sunt excelente pentru utilizatorii mai experimentați, utilizatorii noi pot avea nevoie de puțin mai mult ajutor pentru a găsi comenzi precum AlignWall, Beam sau Roof join.

Autodesk Revit are multe aplicații de tip add-in care oferă ajutor utilizatorilor pentru a realiza o serie de sarcini. Una dintre acestea, care se dovedește utilă în localizarea comenzilor. Este aplicația add-in gratuită OkCommand. Aceasta oferă un mediu ca o filă adiacentă browserului de proiect, care oferă o funcție de căutare și o scurtătura în accesarea unei comenzi fie prin intermediul comenzilor recente sau o listă de comenzi favorite. O listă preferată se construiește prin folosirea pictogramei stea, adiacentă.

Pentru a activa sau a dezactiva aplicația OkCommand pur și simplu comutați aplicația sub fila Add-ins din meniul Revit. Interfața OkCommand facilitează fixarea inteligentă precum dialogul de proprietăți, poate fi mutată oriunde pe ecran și poate fi setată într-o poziție similară cu linia de comandă AutoCAD. În același timp aranjamentul implicit funcționează bine combinat cu o comandă rapidă „OK”.

Componenta OkCommand poate fi găsită în magazinul Revit App (atentie, este necesară autentificarea).

Sursa