8 funcționalități în AutoCAD pe care managerii le apreciază

Fiecare versiune nouă a programului AutoCAD aduce cu sine o mulțime de funcții noi. Utilizatorii finali sunt interesați de aceste funcționalități, dar ce știm despre funcțiile specifice pentru managerii CAD?

8 funcționalități în AutoCAD

Principalul obiectiv al managerilor CAD este clar: să găsească modalități de a ajuta echipele pe care le coordonează să fie cât mai bune. Uneori acest lucru se poate realiza dând click pe un buton din program, dar alteori este vorba despre împărtășirea ideilor și a cunoștințelor. Managementul CAD poate fi definit ca intersecția dintre oameni, procese și tehnologie. Acest articol își propune să dezvăluie care sunt cele 8 lucruri pe care se pot baza managerii CAD pentru a-și atinge obiectivul.

#1: Acces la seturi de instrumente specializate

Mulți cred că AutoCAD este doar un instrument de proiectare 2D și 3D. Deși este remarcabil pentru acest lucru, programul oferă în prezent mai mult de atât, mai ales după adăugarea de noi seturi de instrumente. AutoCAD oferă șapte seturi de instrumente specializate pe industrii, cu beneficii pentru utilizatorii din majoritatea industriilor.

Cele 7 seturi de instrumente includ:

Architecture Toolset

Mechanical Toolset

Map 3D Toolset

MEP Toolset

Electrical Toolset

Plant 3D Toolset

Raster Design Toolset

Cu alte cuvinte, puteți fi mult mai productiv cu aceste seturi de instrumente. Un studiu de productivitate conceput de Autodesk și realizat de un consultant independent a scos în evidență faptul că aceleași taskuri de proiectare au fost finalizate, în medie, cu până la 95%* mai repede utilizând setul de instrumente Electrical (în funcție de nivelul de expertiză al utilizatorului cu setul de instrumente Electrical, dar și în funcție de nivelul de instruire și experiență). Printre preferatele utilizatorilor se numără Raster Design și Map 3D. Setul de instrumente Raster Design este considerat esențial pentru oricine trebuie să integreze detalii scanate sau as-built în planurile lor.

Raster-Design-AutoCAD-cadware-engineering

Cu Raster Design puteți corecta multe dintre cele mai frecvente probleme întâlnite la imagini raster. Acesta poate fi orice, de la scanări care au axa XY distorsionată și până la imagini pe care trebuie să le decupați sau să le curățați. Toate acestea se fac cu ușurință fără a părăsi AutoCAD (sau setul de instrumente specific industriei ales de voi). Cu Raster Design puteți converti desenul raster în desen AutoCAD sau desenul AutoCAD în desen raster cu doar câteva clickuri.

Al doilea set de instrumente folosit cu succes este Map 3D. Deși include o mulțime de funcționalități geospațiale (GIS), setul de instrumente Map 3D oferă chiar mai mult. Dacă ați avut vreodată nevoie să conectați o bază de date la un desen AutoCAD, ați realizat că Map 3D merită explorat. Datorită numeroaselor oportunități de conectare a unui desen AutoCAD la o bază de date, s-au remarcat câteva implementări non-GIS destul de creative ale Map 3D de-a lungul timpului. Poate cea mai remarcabilă este utilizarea Map 3D ca instrument accesibil de Computer-Aided Facilities Management (CAFM) pentru urmărirea și gestionarea spațiului din clădiri.

Desigur, chiar dacă nu profitați de întreaga putere a setului de instrumente Map 3D, acesta include mai multe funcții pe care utilizatorii obișnuiți ai programului AutoCAD le găsesc utile, cum ar fi comanda Map Cleanup. Această comandă este ca o versiune mai nouă a comenzii Overkill de la varianta basic a programului. Cu ajutorul acestei comenzi puteți curăța nodurile din linii, geometria care nu se intersectează și multe altele.

#2: O nouă experiență de instalare și implementare

Majoritatea managerilor CAD întâmpină dificultăți în instalarea și utilizarea programului AutoCAD. Până la versiunea AutoCAD 2022, programul nu oferea o experiență ușoară de instalare. În prezent, AutoCAD asigură nu doar o experiență de instalare mai bună decât în trecut, ci și funcționalități pentru managerii CAD.

O funcționalitate preferată de managerii CAD este instalarea personalizată (Custom Install) din portalul Autodesk Account. Cu această funcție personalizată puteți alege seturile de instrumente AutoCAD și/sau alt program software Autodesk pe care doriți să îl instalați. Mai mult, puteți încorpora AutoCAD Profile (ARG) în Custom Install, astfel încât AutoCAD să fie configurat automat cu configurațiile specifice companiei dvs. Combinați acest lucru cu Microsoft Endpoint Configuration Manager și puteți instala AutoCAD pe sute de calculatoare fără să vă deplasați.

#3: Licențiere simplă pentru software

Din cauza pandemiei, tot mai mulți oameni au fost nevoiți să lucreze la distanță. În mod normal, utilizarea programului AutoCAD de la distanță în cadrul întreprinderilor necesita să copiați licența înainte de a părăsi biroul sau să o accesați prin VPN.

Datorită trecerii la varianta abonament și la un nume de utilizator, managerii CAD și utilizatorii finali nu mai trebuie să se confrunte cu aceste inconveniente. Deoarece abonamentele la programe precum AutoCAD sunt atribuite unei persoane, acea persoană va putea accesa AutoCAD-ul de oriunde s-ar afla.

#4: Gestionați și aplicați standardele CAD

Există o vorbă printre managerii CAD că standardele CAD sunt ca periuțele de dinți: fiecare are una și nimeni nu vrea să o folosească pe a celuilalt. Cand vine vorba despre standardele CAD, probabil veți dori să verificați funcția CAD Standards Manager integrată în software.

CAD Standards Manager este o parte puternică a programului, dar adesea trecută cu vederea. Chiar și utilizatorii care știu că există, cunosc prea puțin atuurile sale. Printre acestea se numără și unele funcționalități, cum ar fi Batch Standards Checker. Dacă doriți să aflați mai multe despre CAD Standards Manager, puteți urmări gratuit înregistrarea unui curs aici.

Standarde-CAD-AutoCAD-cadware-engineering

#5: My Insights

Se întâmplă adesea ca un manager CAD să ajute un membru al echipei cu ceva în AutoCAD doar pentru a-i împărtăși un sfat sau un truc. Și atunci apare întrebarea: cum ar fi dacă ar identifica o acțiune ineficientă și ar putea ajuta utilizatorul mai devreme? Exact acest lucru oferă My Insights din AutoCAD 2022.1+ unui manager și echipei sale. Cum funcționează My Insights: cu ajutorul unui motor de consultanță încorporat în program este analizat modul în care o persoană utilizează programul și apoi oferă informații personalizate identificând oportunitățile de a deveni mai eficient în AutoCAD. Puteți să vă gândiți la aceasta ca la o prezentare dinamică AutoCAD Tips & Tricks, adaptată modului în care lucrați și utilizați AutoCAD în fiecare zi.

My-Insights-AutoCAD-cadware-engineering

#6: Colaborare

Îmbunătățirea colabării este o prioritate constantă e echipelor de proiectare, iar această nevoie n-a fost niciodată mai acută ca în perioada post-pandemie. Este greu de presupus că întreaga echipă implicată în proiect va fi repartizată într-o singură locație pe parcursul procesului de proiectare și puțin probabil ca toată echipa să lucreze simultan la proiect.

Drept urmare, nevoile de colaborare din prezent sunt nu doar diferite, ci și mai mari decât în trecut. Este nevoie de mai mult decât posibilitatea de a lăsa un comentariu sau a trimite un desen unui coleg. Programul AutoCAD se integrează perfect acum cu instrumentele de colaborare în cloud ale Autodesk precum Autodesk Docs și BIM 360. De asemenea, AutoCAD se integrează și cu alte instrumente. De la Dropbox și OneDrive și până la Box și Google Drive, AutoCAD oferă flexibilitatea de a alege soluția de stocare în cloud care funcționează cel mai bine pentru voi și compania voastră.

Desigur, locul în care sunt stocate fișierele DWG este important, dar cum rămâne cu celelalte aspecte care ajută la o bună colaborare a echipei? Funcții precum Shared Views și Trace se pot dovedi de un real ajutor pentru manageri, echipă și clienți.

Ați actualizat o planșă (de desen) în proiectul vostru și aveți nevoie să obțineți feedbackul clientului pentru o eventuală modificare rapidă? Shared Views este o alternativă remarcabilă la fluxurile de lucru convenționale care implică crearea de PDF-uri, e-mail și multe altele. În plus, funcțiile de securitate din Share vă permit nu numai să trimiteți un desen cuiva, ci și să desemnați accesul.

Pe de altă parte, poate că persoana cu care colaborați este cineva din echipa voastră. Poate că echipa voastră a folosit aplicația mobilă AutoCAD pentru a vă duce DWG-urile pe teren într-o vizită la fața locului. În timp ce vă aflați pe teren, ați observat o omisiune în model. În acest caz, s-ar putea să găsiți utilă funcția Trace disponibilă pe desktop, web și mobil pentru a depista și coordona astfel de observații de teren.

#7: Interoperabilitate

Cu certitudine, în multe dintre proiectele din prezent se folosește AutoCAD și încă unul sau mai multe instrumente suplimentare. Aici interoperabilitatea este de o importanță crucială.

Fiecare fișier DWG creat în AutoCAD este un TrustedDWG. Aceasta este o funcție-cheie a AutoCAD și AutoCAD LT, deoarece validează compatibilitatea și integritatea DWG atunci când DWG-ul este deschis. Acest lucru vă ajută să vă asigurați că fișierele DWG pe care le creați pot fi deschise și valorificate conform așteptărilor de către persoanele cărora le trimiteți.

Dincolo de TrustedDWG, AutoCAD include și multe inputuri de interoperabilitate. Dintre acestea, esențială este posibilitatea de a face referire la BIM Coordination Models în interiorul unui fișier DWG. Utilizând această funcționalitate, puteți afișa date dintr-o varietate de surse, inclusiv Revit.

#8: Autodesk Community

Ultimul, dar nu în ultimul rând, este Autodesk Community (Comunitatea Autodesk), un cumul de resurse pentru utilizatorii de software Autodesk pentru a învăța, a pune întrebări și a intra în legătură cu alți experți din industrie. Printre cele mai folosite resurse sunt Autodesk Forums, Autodesk Group Network și Autodesk University.

Pe forumurile Autodesk puteți adresa întrebări despre orice, de la AutoCAD la managementul tehnologiei (CAD) și puteți obține răspunsuri de la experții din industrie. Printre experți se numără membrii programului Autodesk Expert Elite, care recunosc experții de top în produse din întreaga lume.

Desigur, poate fi util să vă conectați cu experți din toată lumea, dar uneori probabil ați vrea să vă conectați cu oameni care se află în comunitatea în care trăiți și lucrați. Pentru aceasta există Autodesk Group Network. Prin Autodesk Group Network puteți găsi grupuri de utilizatori locali (și virtuali) pe o gamă completă de software Autodesk (inclusiv AutoCAD).

În cele din urmă, există Autodesk University, emblematică pentru utilizatorii Autodesk. Participanții beneficiază de conferințe găzduite de cei mai buni speakeri din industrie, dar și de o multitudine de oportunități de networking. Din cauza pandemiei, Autodesk University a fost o reuniune virtuală gratuită în ultimii doi ani. În plus, înregistrările pentru sutele de sesiuni găzduite în fiecare an sunt disponibile gratuit pe tot parcursul anului pe website-ul Autodesk University.