Datele Revit în Inventor

Evoluția partajării proiectelor

Vă mai amintiți de modul în care colaborați în trecut cu clienții cărora trebuia să le arătați proiectele? Ce modalitate ați găsit de a le prezenta clienților voștri proiectul proaspăt realizat? Pentru multe persoane acest lucru presupunea să urce în mașină cu o mulțime de desene pe hârtie, o aventură care putea dura o zi întreagă. Astăzi ar fi de neimaginat!

Evolutia-partajarii-proiectelor

Construction project concept. Architecture Blueprint rolls on black color background, copy space, top view

Ani mai târziu, modelarea 3D a devenit ceva obișnuit. Beneficiile trecerii la proiectarea 3D s-au dovedit incontestabile. Dar a apărut o problemă majoră. A fost ușor să colaborați cu fișierele DWG și DXF, dar cum salvați și deschideați modele 3D între diferite sisteme CAD? Aceasta a fost una dintre cele mai mari provocări pentru companii și echipe să lucreze împreună două decenii. Conversia datelor a fost o problemă comună în funcție de software-ul CAD sau de complexitatea modelului.

modelare-3d-Revit-Inventor-cadware

În urmă cu aproximativ 7 ani, Autodesk Inventor a devenit primul software CAD care a schimbat modul în care companiile își partajau datele. Cu tehnologia AnyCAD, inginerii puteau deschide direct fișiere din alt software CAD fără să fie nevoiți să achiziționeze mai multe aplicații sau să converteacă datele! Și modelul rămânea asociat oricăror modificări aduse geometriei.

anycad-cadware-engineering

Datele Revit în Inventor

Ce se întâmplă în prezent?

Tehnologia AnyCAD s-a extins la interoperabilitatea dintre Inventor și Revit. Utilizatorii Inventor au putut să facă referire la datele Revit și chiar să selecteze vederi specifice din modelul Revit pentru a le deschide. Toate acestea sunt vești grozave, dar nu se opresc aici.

Autodesk a introdus Data Exchanges (Schimburi de date), care creează un flux de lucru perfect pentru utilizatorii Inventor pentru a-și proiecta produsele în funcție de datele din Revit.

Cum functionează?

Data Exchange funcționează ca un container neutru și sigur pentru datele Revit, care pot fi partajate cu alte aplicații. Acest lucru deschide calea către eficientizarea fluxurilor de lucru de automatizare.

Revit 2023 vă permite să realizați schimburi de date prin publicarea unui fișier Revit împreună cu un set de vederi 3D în Autodesk Docs. Datele conținute în fiecare vedere 3D publicată se adaptează nevoilor de informații din orice domeniu sau meserie specifică.

Revit-Inventor-cadware-engineering

Utilizatorii Inventor pot accesa apoi schimburile de date în Autodesk Docs. Aceștia pot previzualiza schimburile de date, pot revizui caracteristicile datelor și le pot încărca într-un ansamblu Inventor. De acolo devine o referință pentru un proiect mai detaliat de fabricare personalizată. Dacă există o modificare a modelului Revit, schimburile de date se actualizează automat după republicare. Utilizatorul Inventor va fi notificat că există o actualizare.

Urmăriți acest videoclip de un minut care arată pe scurt întregul proces:

De ce este important?

Acest flux de lucru îmbunătățit elimină deconectarea sau pierderea de date care apare de obicei în mesajele pe e-mail. De asemenea, oferă mai mult control asupra procesului schimbului de date, asigurând că cea mai recentă versiune a datelor Revit este disponibilă într-un singur loc.

Cum puteți începe să folosiți Data Exchanges?

Fiind o tehnologie nouă, atât utilizatorii Revit, cât și utilizatorii Inventor trebuie să utilizeze cea mai recentă versiune a celor două programe (versiunea 2023). Puteți realiza aceste actualizări pe pagina de produse și servicii a contului vostru. Sau accesați aplicația Autodesk Desktop App de pe computer. Data Exchanges este una dintre multele noutăți din Inventor 2023. Despre toate celelalte noutăți găsiți informații aici sau pe website-ul producătorului.