Ce e nou în SketchUp 2021

Într-un articol anterior am vorbit despre update-ul la SketchUp 2020, unde am adus în atenție o serie de noutăți precum activarea și dezactivarea liniilor de deducție pentru funcția Line în SketchUp, unirea muchiilor în SketchUp și multe altele. În acest articol vă aducem la cunoștință alte update-uri ale programului la fel de utile.

Imagini aeriene de înaltă rezoluție

Imaginile de bază din Add Location (Adaugă Locație) s-ar putea să nu se potrivească cu fluxul de lucru al tuturor, astfel că dezvoltatorii programului au colaborat cu Nearmap pentru a aduce imagini de înaltă rezoluție. Cu de 8 ori mai multe date decât imaginile disponibile standard, aceste imagini se pot mări pentru a obține acele rezoluții ridicate de care este nevoie pentru a aduce cu adevărat la viață proiectele. Înarmați cu cele mai actualizate hărți aeriene, puteți modela cu precizie.

sketchup2021-cadware-engineering

PreDesign

Noul instrument de research bazat pe web, PreDesign, vă ajută să înțelegeți mai bine mediul local din jurul proiectului vostru înainte de a începe să proiectați în 3D. Extrăgând date meteo specifice site-ului, PreDesign analizează vremea și tipul de clădire, sugerând cel mai potrivit design arhitectural pentru proiectul vostru. Cu diagrame intuitive ale traiectoriei soarelui și recomandări de umbrire și dispunere a geamurilor, PreDesign vă ajută să începeți fiecare proiect cu dreptul.

Îmbunătățiri ale performanței

LayOut a schimbat lucruri în ceea ce privește funcționarea, cu unele îmbunătățiri ale performanței pentru a accelera capacitățile de ștergere și selecție. Cu upgrade-uri la instrumentul de selectare, s-a simplificat posibilitatea de a face mutări intenționate în timpul selecției cu o fereastră de selecție. Acum trebuie doar să preselectați o entitate și să vă mutați de acolo, făcând click pe obiectul propriu-zis, spre deosebire de caseta de delimitare a obiectului. Scopul principal: asigurarea că fluxul de lucru funcționează așa cum vă doriți și oferirea de ajutor în evitarea greșelilor.

În trecut, pe măsură ce fișierele s-au mărit, selecțiile au devenit mai lente. Astfel, au fost realizate câteva modificări în ceea ce privește modul în care funcționează operațiile de mutare, copiere și scalare, astfel încât LayOut să previzualizeze aceste transformări în loc să le deseneze în timp real în timp ce manipulați o selecție. Pe măsură ce finalizați o operație de mutare, copiere sau scalare, LayOut vă redesenează acțiunea, îmbunătățind considerabil viteza, eficiența și experiența.

Controlul stilului de linie

update-uri-sketchup-2021-cadware-engineering.

Actualizările privind modul în care controlați stilul de linie al etichetelor SketchUp în LayOut înseamnă că puteți regla lățimea marginii, culoarea, modelul de liniuță și scala liniuței într-o singură fereastră prin atribuirea și stilizarea etichetelor. Aceasta înseamnă că nu mai trebuie să stivuiți ferestre cu impact asupra performanței pentru a obține desene care să arate așa cum doriți.

Foldere pentru etichete

O parte preferată de utilizatorii versiunii 2021 este Tag Folders și nu numai că sunt accesibile în SketchUp Pro, ci și în LayOut! Așadar, continuați-vă organizarea modelului în LayOut și preluați controlul asupra vizibilității datorită Tag Folders!

ce-e-nou-la-sketchup-2021-cadware-engineering

SketchUp for Web

În urechile părinților nu este nimic mai reconfortant decât auzirea frățiorilor jucându-se frumos împreună. Și, deși ultimele câteva luni este posibil să fi fost pline de orice altceva în afară de armonie, cel puțin putem fi siguri că o mare parte din ceea ce a fost îmbunătățit în SketchUp Pro s-a extins și peste modelatorul său soră, SketchUp for Web. Ambele platforme s-au actualizat pentru crearea de grupuri de la zero și accesarea punctelor de control, dar au existat câteva upgrade-uri specifice SketchUp for Web.

Instrumentul de căutare

Comenzile rapide personalizate sunt esențiale pentru un flux de lucru lin, așa că s-a dorit facilitarea descoperirii comenzilor rapide și realizarea altora noi. Folosind instrumentul de căutare – Search – în SketchUp for Web, puteți crea comenzi rapide care vă permit să personalizați și să accelerați procesul de proiectare.

Vorbiți mai multe limbi sau engleza nu este prima dvs. limbă? Nu vă faceți griji, a fost tradus instrumentul de căutare în 11 limbi anul acesta pentru a oferi siguranța că puteți găsi și activa cu ușurință comenzile SketchUp de care aveți nevoie.

3D Warehoue în SketchUp for Web

sketchup-for-web-cadware-engineering

De asemenea, a fost introdus 3D Warehouse, astfel încât să puteți căuta modele în Sketchup for Web. Astfel, nu vă mai întrerupeți fluxul de lucru pentru a comuta între platforme și puteți accesa chiar și modelele pe care le-ați adăugat la favorite și directoare.

Istoricul reviziilor

SketchUp-2021-cadware-engineering

Nu există nimic mai rău decât să pierdeți munca sau ceva care nu merge în modele voastre. SketchUp for Web utilizează Trimble Connect ca sistem de fișiere. Veți obține un istoric complet al reviziilor la fiecare actualizare semnificativă pe care ați făcut-o la modelul dvs. Puteți chiar recupera fișiere vechi care au fost șterse sau editate peste! Modelați în continuare fără teamă!

Nu există o curbă de e-learning aici

noutati-sketch-up-2021-cadware

Învățarea nu a fost la fel pentru toată lumea și s-a încercat oferirea celui mai bun sprijin posibil pentru diferitele nevoi ale utilizatorilor individuali. Cu aceasta, dezvoltatorii programului au vrut să se asigure că SketchUp va funcționa bine, indiferent unde se află utilizatorii.

Curriculum nou

update-sketch-up-2021-cadware-engineering

S-au adăugat resurse pentru o personalizare ușoară și a fost actualizată fereastra de întâmpinare, astfel încât să afișeze o listă a fișierelor recente, permițând cursanților să găsească și să țină evidența cu ușurință a ceea ce au lucrat.

Traduceri

A fost tradus conținutul din Search și aici, ajutând utilizatorii să descopere instrumentul pe care îl caută, sugerând în același timp și alte instrumente relevante care ar putea fi utile.

Controlul afișării

Este frustrant când nu vă dați seama dacă modelul vostru este solid sau nu, așa că a fost actualizat controlul afișării, astfel încât să puteți activa cu ușurință modul cu raze X pentru a vedea prin componenta dvs. și a arăta geometria ascunsă. Acum, cursanții pot localiza rapid o ruptură în geometria care nu este vizibilă din exteriorul modelului.

3D Warehouse a trecut la peste 5,5 milioane de utilizatori în vara anului trecut, ceea ce o face una dintre cele mai active și mai mari biblioteci de modele 3D disponibile. Deci, luați-vă un moment și verificați modelele uimitoare oferite prin aceste colecții.