AutoCAD Plant 3D 2020 – P&ID – Opțiuni de proiectare multiple în același proiect

Dacă începeți în mod obișnuit un nou proiect P&ID, selectând dintr-o colecție de proiecte standard, este posibil să nu știți că puteți stoca mai multe opțiuni de proiectare în cadrul aceluiași template de proiect.

Să luăm în considerare cazul de a avea de ales între trei seturi de pompe standard, alcătuite din 1, 2 sau 3 pompe.

În oricare caz, dorim să păstrăm aceleași etichete pentru pompe și valvele asociate. De exemplu, HV-001 și CV-002 sunt întotdeauna asociate cu pompa P-001.

În template-ul nostru de proiect, putem crea un desen separat pentru fiecare opțiune și să atribuim aceleași etichete simbolurilor din fiecare desen, ca în figura de mai jos.

Când duplicăm o etichetă, vom fi avertizați că aceasta a fost deja atribuită unei alte componente, într-un desen diferit. Totuși, aceasta nu reprezinta o problemă.

Mai întâi trebuie să ne asigurăm că toate desenele care conțin o referință la eticheta duplicată sunt deschise cu acces de scriere și apoi putem alege opțiunea de a atribui eticheta componentei selectate. Noua componentă va prelua apoi înregistrări de date similare cu componentele marcate existente în template-ul nostru de proiect.

Pentru a copia una dintre opțiunile de pompare într-un proiect live, folosim opțiunea Copy Drawing from Project din meniul Project Manager.

Desenul copiat este adăugat la noul proiect cu etichetele originale păstrate.

Această abordare ne permite să creăm mai multe opțiuni de proiectare în cadrul aceluiași template de proiect și să păstrăm consistența etichetării în toate variantele de proiect. Deoarece vom copia doar una dintre variante într-un proiect nou, nu trebuie să ne facem griji pentru consistența înregistrărilor de date din template-ul de proiect.

Sursa