Integrare GIS îmbunătățită și multe altele prin intermediul Autodek InfraWorks 2020.1

Autodesk a introdus pentru prima dată integrarea datelor GIS Esri cu cele BIM prin intermediul tehnologiei InfraWorks, oferind astfel oportunitatea unei mai bune proiectări a infrastructurii prin crearea unui model conceptual mai realist, legat mai bine de contextul proiectului. Software-ul de proiectare InfraWorks acceptă și integrează procesele BIM de gestionare a informației. Profesioniștii în domeniul ingineriei civile pot conceptualiza, optimiza și vizualiza proiecte de infrastructură – toate în contextul mediului construit și a celui natural.

Pe măsură ce conexiunea dintre BIM și GIS se rafinează, InfraWorks continuă să evolueze, oferind fluxuri de date și mai simple. Conectorul Autodesk pentru ArcGIS menține o legătură în timp real cu ArcGIS Online, asigurând accesul la cele mai recente date, pentru toți participanții, în toate etapele proiectului. Urmăriți videoclipul de mai jos pentru a afla despre cele mai recente actualizări ale conectorului Autodesk pentru ArcGIS în InfraWorks (2020.1):

La începutul acestei luni, Autodesk a anunțat și cea mai recentă versiune a Civil 3D, care a adus acces la datele GIS în cadrul proiectelor Civil 3D, pentru prima dată.

Dincolo de îmbunătățirile aduse integrării BIM și GIS, InfraWorks 2020.1 conține câteva actualizări suplimentare pe care credem că le vor aprecia clienții.

O opțiune de licențiere mai flexibilă

Odată cu lansarea ultimei versiuni de InfraWorks, accesul multi-utilizatori este acum disponibil pentru InfraWorks în cadrul Colecției Autodesk® AEC. Acest lucru aduce o opțiune de licențiere mai flexibilă pentru abonații AEC Collection. Prin posibilitatea de a partaja accesul (în limita numărului de licențe achiziționate pentru InfraWorks), clienții au acum o opțiune mai flexibilă de a gestiona licențele pentru echipele lor.

O interfață de utilizator mai familiară

Autodesk a reproiectat complet și a îmbunătățit interfața de utilizare pentru a se alinia la Colecția AEC și a promova o tranziție mai lină între produsele din colecție. Astfel, se asigură o experiență de modelare mai consistentă și mai productivă. Urmăriți videoclipul de mai jos pentru a obține un tur al noii interfețe de utilizator în InfraWorks:

 Îmbunătățiri pentru proiectarea structurilor civile și de transport

Structuri civile

Fluxul de lucru pentru proiectarea structurilor civile oferă transparență și flexibilitate suplimentară în timpul procesului de export de la InfraWorks. În plus, utilizatorii de Revit se pot bucura acum de o mai mare flexibilitate atunci când creează un model de pod în Revit prin faptul că pot folosi orice template personalizat Revit.

Actualizări ale profilului rutier

Au fost îmbunătățite instrumentele de gestionare a profilului de drum pentru a permite utilizatorilor să editeze elemente de profil atât în vizualizarea Profile cât și în vizualizarea Canvas. Aflați mai multe detalii accesând videoclipul de mai jos.

Actualizare a profilului de aliniere

Utilizatorii pot reimporta datele de aliniament 3D Civile fără a modifica elementele modelului lor InfraWorks, ceea ce avantajează proiectanții de poduri care pot primi informații actualizate despre aliniamentul drumului din Civil 3D.

Sursa