Schimbări Twinmotion: Un nou model de licențiere începând din aprilie 2024

Începând din aprilie 2024, compania Epic Games va face anumite schimbări în modelul de licențiere al programului de vizualizare Twinmotion. Aceste modificări vor intra în vigoare odată cu debutul versiunii Twinmotion 2023.2.4.

Abonamente anuale

Pentru companiile mari, cu venituri brute ce depășesc 1 milion de dolari / an, Twinmotion va putea fi achiziționat în bază de abonament anual, la prețul de 410 euro + TVA pe site-ul producătorului, sau prin reselleri autorizați, așa cum este CADWARE Engineering, la prețul de 369 euro + TVA.

Access gratuit, pentru companiile cu venituri sub $1M

Companiile cu venituri anuale brute mai mici de 1 milion de dolari vor putea descărca Twinmotion gratuit, direct de pe site-ul producătorului.

Varianta gratuită include toate funcționalitățile programului, cu o singură excepție – Twinmotion Cloud (detalii mai jos).

În rest, noua variantă gratuită nu va avea nicio restricție în ceea ce privește instrumentele disponibile sau rezoluția randărilor, și nu va include un watermark.

De asemenea, accesul rămâne gratuit pentru studenți, profesori, și pentru cei care îl folosesc în scop personal, necomercial.

Twinmotion Cloud

Twinmotion Cloud este un serviciu bazat pe cloud, folosit pentru a partaja și a prezenta rapid și ușor proiecte, oriunde în lume, prin intermediul unui browser web, fără a fi nevoie ca cei ce vizionează proiectul să aibă programul instalat, un computer de ultimă generație, sau să descarce fișiere mari.

Twinmotion Cloud suportă atât partajarea de prezentări 3D complet navigabile (asemenea unui joc video), cât și încărcarea de seturi de panorame pre-randate. Puteți vedea câteva exemple pe această pagină.

În prezent, accesul la Twinmotion Cloud este inclus pentru companii împreună cu licența permanentă. Începând cu varianta 2024.2.4, acest serviciu va putea fi utilizat doar în baza unui abonament anual.

Așadar, dacă doresc să utilizeze acest puternic instrument de prezentare, și companiile mai mici vor putea achiziționa un abonament anual.

Ce se întâmplă cu licențele permanente existente?

Licențele permanente vor rămâne valabile și vor putea fi folosite în continuare, pe perioadă nelimitată. Utilizatorii nu vor fi obligați să treacă pe abonament sau să accepte termeni și condiții noi.

După 1 aprilie 2024, nu va mai exista posibilitatea cumpărării unui upgrade pentru a trece de la o variantă mai veche la cea actuală.

În ceea ce privește accesul la Twinmotion Cloud, proiectele existente vor rămâne pe cloud și vor putea fi în continuare distribuite, iar utilizatorii vor putea să publice și proiecte noi, însă doar din ultima versiune cu licență permanentă – Twinmotion 2023.2.3.

De asemenea, cei care au achiziționat recent o licență sau un upgrade vor beneficia de versiunea 2024.2.4 și de acces gratuit la Twinmotion Cloud, până la împlinirea perioadei de 1 an de la cumpărarea licenței sau a upgrade-ului.