Civil 3D – Când spațiul de lucru devine o prioritate

Dacă vă petreceți cea mai mare parte a timpului lucrând in Civil 3D de pe un laptop sau doar cu un singur monitor, știți că spațiul de desen / modelare disponibil este cel mai important lucru din interfața tehnologiei cu utilizatorul. Atunci când lucrați cu mai multe panouri de comenzi, economisirea spațiului de lucru devine o necesitate deoarece acestea pot ocupa o mare parte a spațiului valoros de pe ecran. (Fig. 1).

Prin urmare, cunoașterea modului de a lucra cel mai bine cu panourile de funcții, în special cum să le comutați și opriți rapid, este avantajoasă.

1. Folosiți meniul de tip ribbon:

Fiecare panou de lucru poate fi găsit în fila Home din meniul de tip ribbon. Selectarea fiecăruia va permite utilizatorilor să activeze și dezactiveze panourile de lucru respective.

Puteți accesa și alte opțiuni de lucru folosind săgeata derulantă din dreapta cuvântului „pallets”. Aceasta include butonul pentru a activa și dezactiva linia de comandă (Fig. 2).

2. Minimizați panourile de lucru și folosiți funcția autohide.

Trageți panoul de instrumente în partea în care doriți să îl ancorați și folosiți butonul autohide. Acest lucru va economisi spațiu pe ecran, făcând de asemenea panourile disponibile pentru utilizare, după cum este nevoie (Fig. 3).

3. Comenzile rapide de la tastatură

Uneori, utilizarea tastaturii poate fi o soluție mai rapidă decât să încerci să găsești butonul cu funcția potrivită, în special atunci când meniul de tip ribbon afișează un flux de lucru diferit. Pentru a afla scurtătura de la tastatură pentru fiecare panou de lucru, treceți cursorul deasupra butonului și așteptați afișarea indicelui de instrument (Fig. 4).

Exemple de comenzi utile de la tastatură atunci când spațiul de lucru este prioritar in proiect:

  • Eliberarea spațiului de lucru: Ctrl + 0
  • Apelarea paletei de proprietăți: Ctrl + 1
  • Apelarea paletei de instrumente: Ctrl + 3
  • Apelarea liniei de comandă: Ctrl + 9

Sursa