Autodesk Civil 3D – Redenumire Elemente

Atunci când creează rețele de conducte în Autodesk Civil 3D, utilizatorilor li se oferă posibilitatea de a defini atât un stil de obiect cât și un stil de etichetă. Stilul etichetei controlează textul / informațiile care vor fi afișate despre un anumit obiect, adică Numele, Numele capacului și Tipul piesei, etc.

Stilurile de etichetă sunt o funcție foarte utilă deoarece, nu numai că economisesc timp prețios, permițând utilizatorilor să evite nevoia de a adnota desenul separat, dar sunt, de asemenea, dinamice și, prin urmare, se asigură că informațiile corecte sunt atribuite fiecărui obiect, reducând astfel riscul de a eticheta greșit sau, mai important, de a uita să actualizeze adnotarea desenului.

Când numerotați elementele, Civil 3D este configurat să continue de la ultima introducere a numărului chiar dacă acel obiect și eticheta asociată nu mai există în desen.

Dacă ne uităm la gurile de cămin din Fig 1, ele au fost automat numerotate MH3, MH4, MH5. În acest exemplu, MH1 și MH2 se aflau pe o altă rețea care a fost ștersă înainte de crearea acestei noi rețele.

În mod normal, MH3 ar trebui să devină MH1, iar restul ar trebui să urmeze secvențial (MH1, MH2, MH3 …).

Civil 3D oferă utilizatorilor un instrument util pentru a face rapid modificări la etichete pe întregul desen – funcția Rename Parts.

Instrumentul Rename Parts poate fi accesat folosind meniul contextual și este utilizat pentru a schimba un obiect sau mai multe, în funcție de cerința și includerea în selecție.

În acest exemplu, am utilizat instrumentul Rename Parts pentru a schimba toate etichetele capacelor căminelor de canalizare MH din rețeaua prezentată în Fig.1.

  • Selectați obiectul pe care doriți să-l schimbați, apoi utilizați meniul click dreapta și opțiunea „Select Similar”;
  • După ce ați selectat toate părțile relevante din rețea, pe care doriți să le schimbați, navigați la meniul Ribbon și extindeți opțiunea de modificare a desenului de sub Pipe Properties și selectați opțiunea Rename Pipe Network Part. Se va deschide o caseta de dialog în care efectuam modificările necesare (fig. 2);
  • Continuați să modificați informațiile după cum este necesar pentru a produce rezultatele dorite (Fig. 3).

În acest exemplu opțiunea Rename structures a fost bifată și numărul de start al structurilor a fost modificat la 1 pentru a produce rezultate afișate în Fig. 3.

Sursa