Revit – Liste de elemente și familii asociate

Oricare ar fi specialitatea dvs., folosind Revit, este probabil să fie nevoie să creați liste de obiecte. Revit excelează la această capitol și, cu ajutorul desenelor și modelelor coordonate, face ca această sarcină obositoare să devină una de rutină.

Cu toate acestea, unele componente pot fi destul de complicate și ar trebui să fie modelate ca și componente separate. De exemplu, feroneria de pe o ușă, fixările pe un panou de beton, variațiile de model în ansamblurile complexe de uși și ferestre sau robinetele de pe o chiuvetă.

În mod implicit, Revit listează doar familia la nivelul ei superior, adică familia „container”. Cu toate acestea, pentru a obține o listă detaliată a elementelor repartizate în spațiu, procedura este simplă. Să ne uităm la un exemplu tipic de familie în care avem o masă și un set de scaune. Masa a fost modelata în familia container și scaunul încărcat ca o familie separată.

După cum putem vedea în imaginea de deasupra, repartizarea în spațiu a scaunelor nu este reprezentata într-o listă simplă de mobilier.

Cu toate acestea, prin editarea familiei scaunului, acest lucru poate fi schimbat. Pur și simplu bifați „partajat” în dialogul de proprietăți, actualizați definițiile familiei și reîncărcați-le în proiect. După ce familia reprezentată în spațiu a fost redefinită, consultați vizualizarea listei de mobilier și observați că avem o listă completă a elementelor. Nu numai că va fi afișat numele familiei, dar elementele predefinite pentru repartizarea în spațiu vor fi prezente în listă.

Deși mobilierul poate nu joacă un rol relevant în specialitatea dvs., Revit este automatizat în ceea ce face, și o procedură similară se poate aplica elementelor de fixare pe panourile de beton sau armăturilor de instalații sanitare și mecanice.

Sursa