Conectorul Autodesk pentru ArcGIS permite utilizarea datelor geospatiale native în procesul de proiectare

În materialul de mai jos vă prezentăm patru aspecte în care conectorul Autodesk pentru ArcGIS din InfraWorks ne poate ajuta să lucrăm împreună mai eficient pentru a realiza proiecte mai bune:

1. Coordonarea solicitărilor de date GIS

Când începem un proiect nou, una dintre primele noastre sarcini este să punem informațiile despre site în contextual realității. De multe ori ne plimbăm pe proprietate cu deținătorii pentru a obține informații despre teren. Unde sunt utilitățile? Cum vor fi gestionate apa, canalizarea și apele pluviale? În calitate de ingineri, de obicei, trebuie să găsim datele potrivite pentru proiect incluzând o cerere către departamentul GIS al municipalității sau către deținătorii de utilități. Echipa responsabilă pentru informațiile GIS va compila apoi datele, le-ar converti din diferite formate de date și poate chiar le-ar digitaliza pentru viitorul proiect. Este inutil să spunem ca erorile pot sa își facă apariția la manevrarea și transformarea datelor geospatiale și un grad valoros de precizie se poate pierde prin efectuarea acestui proces.

Ei bine, toate acestea s-au schimbat cu conectorul Autodesk pentru ArcGIS. Folosind conectorul este posibil să se stabilească o conexiune între modelul InfraWorks și datele GIS în ArcSIS Online Esri. Cu această integrare, beneficiați de o conexiune „în direct” la datele geospatiale necesare pentru a stabili o imagine reală a mediului proiectului. Dacă există date disponibile, de exemplu despre canalizare, datele și atributele acestora vă oferă tot ce trebuie să știți despre ele.

2. Optimizarea datelor din proiecte

Să spunem că aveți datele necesare pentru modelul conceptual și sunteți pregătiți să începeți procesul de proiectare. Luarea deciziilor corecte de proiectare presupune evaluarea corespunzătoare a condițiilor existente cum ar fi fluxul de trafic, date despre evenimente nedorite, zone sensibile pentru mediu, restricții de zonare și alți factori importanți.

Este imposibil să optimizați desenele pentru condițiile existente atunci când imaginea este inexactă sau incompletă. Procesele de conversie a formatului de date și introducerea manuală pot avea ca rezultat date inexacte.

Cu ajutorul conectorului puteți adăuga conținut GIS direct de la modulul ArcGIS Online, la modelul de proiectare InfraWorks, selectând straturile de informații pe care le-ați dori pentru zona de interes a proiectului. Introducerea datelor GIS asigură, în mod direct, utilizarea celor mai recente date pentru a îmbogăți alte informații despre condițiile existente în model. În acest mod, când vă bazați deciziile preliminare de proiectare pe condițiile existente, puteți lua decizii mai bune care ajută la îmbunătățirea calității livrabilelor proiectului, la reducerea riscurilor și la economisirea timpului și a banilor.

3. Coordonarea datelor din teren la birou

În cadrul proiectului consumați timp important lucrând la opțiuni și alternative de proiectare. Pe măsură ce faceți asta, poate fi necesar să verificați dacă situația din teren este conforma cu datele GIS pe care le aveți în model. Ce se întâmplă dacă descoperiți discrepanțe? Cum actualizați cu ușurință baza de date GIS și cum se poate reflecta respectiva actualizare în model?

Din fericire, Esri are un instrument numit Collector pentru ArcGIS. Acest instrument ajută proiectanții și tehnicienii de teren să achiziționeze date în teren și să le introducă în GIS, la birou. Colectorul automatizează procesul tipic manual de identificare, înregistrare și raportare a atributelor corespunzătoare ale activelor din teren. Înapoi la birou – acest lucru poate duce adesea la pierderi semnificative de timp, deoarece un proiect nu ar trebui să se întrerupă în timp ce datele GIS sunt actualizate.

4. Sincronizarea SIG și datele de proiectare pe măsură ce condițiile se schimbă

Inginerii se găsesc adesea într-o situație în care trebuie să efectueze actualizări ale datelor privind condițiile existente pe baza a ceea ce întâmpla „pe teren”. De exemplu, pe măsură ce lucrați la proiect, puteți descoperi că o conducta din GIS se află pe teren într-o altă locație.

Cu ajutorul conectorului, puteți face pur și simplu actualizări ale informațiilor GIS direct din InfraWorks. Le puteți salva apoi înapoi in ArcGIS pentru a actualiza înregistrările din baza de date, fără a fi nevoie de procesele manuale care consumă timp și pot genera erori.

Conectorul Autodesk pentru ArcGIS face posibilă o mai bună interoperabilitate a informațiilor GIS și a datelor de proiectare /inginerie. Posibilitatea de a permite planificatorilor și proiectanților să ia decizii mai bune cu privire la activele infrastructurii afectate de proiect influențează pozitiv comunitățile și viața cetățenilor lor.

Sursa