De ce este avantajos să urmezi un curs de project management în construcții

Înscrierea la un curs de project management în construcții reprezintă o modalitate de a te perfecționa din punct de vedere profesional și de a face un salt în carieră, de a dobândi noțiuni teoretice și practice pentru a putea coordona proiecte de construcții mari și complexe. În rândurile următoare vom vorbi despre principalele avantaje pe care le oferă un astfel de curs și cui se adresează.

Pentru cine este util un curs de project management în construcții

Industria construcțiilor este complexă, un domeniu interconectat cu alte ramuri precum arhitectură sau economie. Pentru specialiștii din construcții este necesar să asimileze noțiuni teoretice mai vaste și abilități practice pentru a a gestiona eficient lucrările pe care le coordonează. Un curs de project management în construcții îi ajută pe cursanți să dobândească fundamentele project managementului, să găsească instrumente ușor de utilizat și cu aplicabilitate în proiectele în desfășurare. Cursul de project management în construcții este util pentru managerii de companii, managerii de proiect, șefii de departamente, membrii echipelor implicate în proiecte de construcții, dar și pentru ingineri, arhitecți, economiști etc., pentru a înțelege ce presupune coordonarea unui proiect de construcții de la A la Z. Cursurile de project management se adresează organizațiilor și companiilor din domeniul construcțiilor civile, infrastructură, instalații, fie că sunt companii mici, medii sau multinaționale.

curs-de-project-management-in-constructii-cadware-engineering

În ce constă un curs de project management în construcții

Un curs de project management contribuie la dezvoltarea și exersarea abilităților necesare în project management, deoarece sunt descrise și explicate procesele din cadrul managementului de proiecte și eficientizarea acțiunilor, transpunerea noțiunilor teoretice în realizarea unui proiect real, înțelegerea cadrului de livrare a unui proiect etc. În concluzie, un astfel de curs te ajută să înveți cum să planifici, să implementezi, să coordonezi și să evaluezi corect și eficient un proiect.

aavantaje-curs-de-project-management-in-constructii-cadware-engineering

Avantajele pe care le oferă un curs de project management în construcții

Dobândirea de cunoștințe teoretice și abilități practice

În cadrul unui curs de project management învățarea se face nu doar prin noțiuni teoretice, așa cum ar fi în cazul pregătirii individuale, ci și prin exerciții și experiențe practice, studii de caz, activități și analize de grup. Metoda de pregătire a cursanților constă într-o abordare bazată pe înțelegere și logică. Astfel, ai posibilitatea de a-ți forma sau dezvolta competențe de planificare, de coordonare a lucrărilor de construcții și de conducere a echipei, cu alte cuvinte de a beneficia de o pregătire completă.

avantajele-unui-curs-de-project-management-in-constructii-cadware-engineering

Aplicabilitate în proiectele reale

Cursul te ajută să înțelegi fundamentele teoretice prin aplicare pe proiecte reale. De asemenea, îți sunt oferite instrumente de management de proiect care te ajută să înțelegi și să conduci proiectele mult mai ușor. Cunoștințele dobândite în cadrul unui curs de project management în construcții pot fi integrate în activitatea profesională. Cu alte cuvinte, cursul are aplicabilitate în proiectele reale la care lucrezi, indiferent de tipul companiei sau organizației în care activezi. Spre deosebire de pregătirea individuală, în cadrul unui curs sunt prezentate instrumente și tehnici cu aplicabilitate imediată.

cui-se-adreseaza-un-curs-de-project-management-in-constructii-cadware-engineering

Pregătire la standardele internaționale

Un curs susținut de un trainer recunoscut îți oferă o pregătire de calitate, la standarde comparabile cu cele internaționale. Pe parcursul cursului înveți de la un profesionist și astfel înțelegi mai bine principalele metode de project management care îți vor permite pe viitor să-ți coordonezi eficient proiectele proprii. De asemenea, înțelegi cum te pot ajuta tehnologiile și noile metode de lucru, cum ar fi BIM. De regulă, un astfel de curs se bazează pe tehnici etalon de project management care sunt recunoscute la nivelul organizațiilor.

curs-de-project-management-in-constructii-avantaje-cadware-engineering

Creșterea șanselor de a obține certificări internaționale în managementul de proiect

Dacă îți dorești ca în viitor să profesezi ca manager de proiect, urmarea unui curs de project management în construcții îți oferă o bază solidă de cunoștințe nu doar pentru activitatea de zi cu zi, ci și pentru susținerea în viitor a unor examene de certificare internațională PMP. Cursul te ajută să-ți consolidezi cunoștințe importante de management de proiect înainte de a obține o certificare internațională.

Posibilități de promovare, de creștere a salariului sau a statutului

Angajații companiilor care se perfecționează constant urmând cursuri specializate obțin anumite avantaje la locul de muncă: promovare, mărire salarială, poziționarea ca profesionist în cadrul companiei și pe piață.

curs-project-management-in-constructii-cadware

Alte avantaje pe care le oferă un curs de project management în construcții

Cu certitudine, urmarea unui curs de project management în construcții presupune un consum de timp mai mic comparativ cu pregătirea individuală. Se estimează că se poate economisi 70% din timpul învățării individuale. Un alt avantaj important este corelarea teoriei cu practica. Trainerii oferă situații concrete din practică, adică situații frecvente cu care se confruntă managerii de proiect. De asemenea, sunt oferite soluții pentru a gestiona cât mai bine riscurile și conflictele ce pot apărea pe parcursul derulării unui proiect. Nu în ultimul rând, sunt oferite soluții de coordonare a membrilor echipei implicate într-un proiect de construcții, de motivare a membrilor echipei, de utilizare eficientă a resurselor financiare disponibile și a celor umane, de monitorizare a evoluției proiectului. În concluzie, urmarea unui curs specializat este mult mai eficientă și avantajoasă comparativ cu pregătirea individuală.