Lucrul cu documente PDF în Revit 2020

Versiunea recentă a Revit 2020 a furnizat o funcționalitate pe care utilizatorii o solicită de ceva timp. Revit 2020 poate acum atașa fișiere PDF, iar dacă ele conțin obiecte vectoriale acestea vor fi folosite pentru trasarea obiectelor în Revit. Utilizatorii trebuie să aibă în vedere faptul că un PDF nu este la fel de precis ca un DWG sau DXF, așa că trebuie avută o anumită prudență la utilizarea măsurătorilor obținute din PDF. Cu toate acestea, pentru proiectele mici, în cazul în care desenul nu ar trebui decât să indice spre exemplu localizarea anumitor echipamente MEP, atunci precizia poate fi adecvată.

Comanda de import PDF este localizată sub tab-ul Insert. PDF-ul este importat ca o imagine raster care nu este legată de fișier, astfel încât trebuie să existe o atenție deosebită în menținerea mărimii proiectului și înlăturarea datelor, după cum este necesar.

Odată ce fișierul PDF a fost selectat, setările DPI pot fi aplicate procesului de import pentru a îmbunătăți aspectul imaginii în scopuri de imprimare.

În cazul în care PDF-ul a fost reprezentat grafic la scara corectă, fișierul ar trebui să fie importat la dimensiunea corectă. Dacă nu se întâmplă acest lucru atunci fișierul poate fi scalat numeric sau prin referințe grafice.

Activați funcționalitatea Enable Snaps pentru a efectua măsurători pe documentul PDF importat. Acest lucru se poate face fie în paleta de proprietăți, fie în meniul Ribbon, după cum este figurat mai jos.

În cazul în care fișierul PDF nu mai este necesar într-un proiect, fișierul ar trebui să fie eliminat prin comanda de gestionare a imaginilor și nu doar pur și simplu șters dintr-o selecție de ecran. Dacă nu este îndepărtat corect, definiția imaginii va rămâne în interiorul proiectului, mărind inutil dimensiunea fișierului.

În cazul în care fișierul trebuie actualizat, funcțiile de reîncărcare pot fi utilizate pentru a actualiza manual o imagine din locația încărcată anterior sau dintr-un fișier sau director numit diferit.

La momentul prezent, Revit nu are nici o modalitate de a converti un fișier PDF în DWG sau DXF. Cu toate acestea, acest lucru se poate realiza cu ușurință cu AutoCAD sau AutoCAD LT.

Sursa