Simplificarea proiectelor de reabilitare a drumurilor

În articolul curent vom parcurge pe scurt fluxul de informație pentru realizarea unui proiect de reabilitare a unui drum. Primul pas va defini regiunile afectate de construcție pentru a minimiza impactul închiderii drumului asupra populației deservite de acesta. Proiectul va începe cu prelucrarea datelor de scanare laser în software-ul ReCap și software-ul InfraWorks pentru a crea obiecte cum ar fi modelul digital al terenului, cote, alte detalii relevante. Apoi, vom crea un proiect de reabilitare a drumurilor în Civil 3D, care va include aliniamentul cu cea mai bună potrivire și coridorul de reabilitare. După finalizarea coridorului, vom analiza proiectul și utiliza modelul dinamic pentru a itera proiectul astfel încât să satisfacă cerințele, cum ar fi cel de pantă minimă și altele.

  1. În ReCap, importați și procesați datele de scanare laser primite. Datele pot fi curățate și limitate la zona dorită. Rezultatul este într-un format de fișier care se poate importa în alte produse Autodesk.
  2. În InfraWorks, extrageți liniile existente orizontale și verticale din norul de puncta obținut. Liniile orizontale caracteristice vor juca un rol important în definirea coridorului.
  3. Civil 3D oferă uneltele pentru construcția coridorului de reabilitate, care vă permite să creați un model 3D dinamic. Modelul acceptă iterația de proiectare, rapoartele și analiza rutieră a proiectului de reabilitare.
  4. Civil 3D permite crearea de rapoarte și analize care conduc la optimizarea proiectului.

Culegerea si prelucrarea datelor din teren

ReCap permite să importați date scanate brute din diferite formate. Dacă datele scanate nu sunt în sistemul de coordonate corect, puteți transforma datele norului de puncte scanat în sistemul de coordonate necesar.

Ulterior, InfraWorks permite extragerea unor informații importante din nori de puncte:

  • Terrain TIN
  • Caracteristici orizontale cum ar fi linia centrală, muchiile șoselelor etc.
  • Obiecte verticale – stâlpi de iluminat, indicatoare de circulație, arbori – dacă sunt necesare pentru reabilitare
  • Secțiunea transversală – punctele secțiunii transversale în intervalul dat

Realizarea lucrărilor de reabilitare a drumurilor în interiorul Civil 3D, utilizând noua funcționalitate Road Rehab, poate fi realizata după cum urmează:

Etape pentru crearea coridorului de reabilitare:

Asigurați-vă că sistemele de coordonate ale modelului InfraWorks și ale fișierului Civil 3D DWG sunt aceleași!

1.Crearea suprafeței:

Pentru a crea EG Surface, puteți utiliza fișierul IMX de la InfraWorks, care conține terenul din norul de puncte. În plus, este recomandata crearea fișierului CSV care conține linii transversale, care ar trebui să fie generate în același interval și de la același punct de pornire pe care îl veți crea Coridorul mai târziu în acest flux de lucru.

2. Aliniament:

Proiectele de reabilitare nu necesită, de obicei, elemente ce conțin fragmente de aliniament (drepte, curbe, spirale) și, prin urmare, este suficient să creați aliniamentul dintr-un obiect – centrul liniei importat din fișierul SHP.

3. Profil:

Crearea profilului de suprafață.

4. Crearea coridorului:

Funcția Rehab Corridor va conduce procesul de construcție al coridorului.

Analiză și rapoarte

Civil 3D oferă o varietate de rapoarte, analiză de suprafață, secțiune cu etichete, care vă va ajuta înțelegeți comportamentul designului și puteți modifica / repeta proiectarea pentru a satisface designul cerințe.

 

Sursa